Foto: Jens Langkjær + fotoass. Jonas Villadsen
Annonce

Rillo Schwartz: ”For mig betyder det meget at gå til en frisør, jeg stoler på”

Af ELLE Native, Annonce for L'Oreal Professionnel 22/09/2022
Vi har været i frisørstolen med influencer Rillo Schwartz, og i denne artikel får du de bedste tips til hårpleje og hårfarve fra både hende og hendes frisør, Kira Martens-Anderson fra hårakademiet Creademic.

Rillo Schwartz har altid haft en simpel hårplejerutine. God shampoo, god balsam, gode stylingprodukter og sparsom varmebehandling. Faktisk havde hun aldrig farvet sit hår, før hun mødte hårartist Kira Martens-Anderson, der introducerede hende for en særlig farvebehandling, nemlig French Glossing med Dialight fra L’Oréal Professionnel.

”Jeg var tøvende over for hårfarve, fordi jeg var bange for de grimme udgroninger. Men med netop denne behandling er farven fadet naturligt med tiden,” siger hun.

Tre måneder er gået, siden Rillo Schwartz fik sin første French Glossing, og nu er hun tilbage i salonen for at få opfrisket farven. Under hårvask, farvning og styling snakkede vi med den succesfulde influencer om hendes hårrutine og om, hvordan hendes syn på hårfarve har ændret sig.

Foto: Jens Langkjær + fotoass. Jonas Villadsen
Rillo Schwartz' hår før og efter dagens French Glossing med Dialight. Kira Martens-Anderson har arbejdet med nuancerne i den naturlige hårfarve, og resultatet er en dybere og glansfuld finish.

Fortæl om din hårplejerutine?

Min hårplejerutine består først og fremmest i, at jeg prøver ikke at vaske hår hver dag. Før i tiden vaskede jeg hår alt for meget, men da jeg fik børn, var tiden pludselig knap. Færre hårvaske viste sig som en rigtig god ting; for jeg har lært, at mit hår har det meget bedre sådan.

Når jeg vasker hår, bruger jeg Metal DX Shampoo, som er helt fantastisk, fordi den er skånsom for håret, fugtgivende, og så skummer den rigtig dejligt op. Jeg bruger den sammen med masken fra samme serie, der fungerer lidt som en conditioner, bare endnu bedre. Metal DX-serien gør også, at mit farveresultat holder længere, så den er et must for mig at have med i min rutine.

De dage, jeg undværer hårvasken, sværger jeg til at style mit hår med min SteamPod fra L’Oréal Professionnel. I stedet for varme keramiske plader, der slider direkte på håret, bruger den damp, som er meget mere skånsomt.

Hvad gør du for at passe på dit hår?

Jeg prøver virkelig at passe på med varmeredskaber. Desuden mærker jeg også efter på mit hår og skifter lidt ud i min rutine alt efter sæsonen. Om vinteren bliver mit hår meget tørt og elektrisk, og derfor er en god hårolie alfa omega for mig, når det er koldt. Jeg er netop begyndt at bruge den nye olie fra Metal DX serien og den er helt fantastisk.

Hvorfor er det vigtigt for dig at investere i frisørbesøg?

Jeg synes, det er vigtigt at gå til en professionel, som kan guide mig til pleje og farve. For mig betyder det meget at gå til en frisør, jeg stoler på. Første gang jeg kom hos Kira, troede jeg, at jeg skulle være blond. Men så sagde hun: "Not going to happen on my watch." Det er jeg så glad for i dag.

Hendes ekspertviden ville jeg simpelthen aldrig kunne erstatte derhjemme – og så giver hun en fantastisk hovedbundsmassage. Det er noget andet, jeg elsker ved frisøren: At være i gode hænder, få en varm kaffe og blive nurset om. Det er virkelig dét værd!

Foto: Jens Langkjær + fotoass. Jonas Villadsen
Rillo Schwartz' hår bliver farvet med French Glossing med Dialight fra L'Oreal Professionel, der er en blanding af permanent og semipermanent farve. På linket her kan du finde en frisørsalon nær dig, som kan lave den glans-givende behandling i dit hår.

Hvorfor har du valgt at få en French Glossing-behandling i stedet for almindelig farve?

Jeg fik en French Glossing med Dialight for første gang i foråret, og jeg har virkelig været glad for det. Mit hår så slet ikke farvet ud, men havde tværtimod det smukkeste spil. Jeg har altid været utrolig bange for de grimme udgroninger, man kan få af hårfarve, men denne behandling er fadet helt naturligt hen af sol og vind. Jeg har i virkeligheden slet ikke skullet tage stilling til mit hår; det har bare været smukt. Derfor har jeg også glædet mig utroligt meget til at komme til frisøren i dag – jeg savner det!

Hvad er dit allerbedste hårpleje-tip?

Pas på med varmen. Det er så fristende; men dit hår vil takke dig for at lade være.

Hvorfor har du valgt at arbejde med L’Oréal Professionel?

Det er meget simpelt: Jeg stoler på dem. Det er så stort et brand, og der er så meget videnskab bag alle deres produkter. Jeg stoler på, at de ved, hvad de gør, og derfor tør jeg godt lægge hår til både vask og farvebehandlinger.

Foto: Jens Langkjær + fotoass. Jonas Villadsen
Essentials: Rillo Schwartz vasker altid hår i L'Oreal Professionnels Metal DX-serie til farvet hår, og så har hun fået et nyt punkt i sin hårplejerutine hver 3. måned – nemlig en French Glossing med Dialight.

Kira Martens-Anderson er hårartist og Creative Director hos Creademic i København. Gennem sine mere end 30 års erfaring inden for frisørfaget har hun rådgivet, klippet tilfredse kunder og udført utallige farvebehandlinger. I dag har hun valgt at behandle Rillo Schwartz’ hår med en French Glossing med Dialight i farvetonen Bronze.

Hvorfor har du valgt French Glossing med Dialight til Rillos hår?

En French Glossing-behandling er en måde at tage udgangspunkt i den naturlige hårfarve og tilføje noget dybde, nuancer og glans. Nuancerne, behandlingen giver, er transparente; den farver ikke over, men giver et smukt filter af shine i den farvenuance, du ønsker. Derfor er det en behandling, som er perfekt til Rillos hår. Hun har en smuk hårfarve, som vi gerne vil bevare, og det er en French Glossing i Bronze perfekt til. Jeg ser det som en opfriskning af håret, der skruer på nuancerne og tilfører blankhed uden at forandre for meget.

Foto: Jens Langkjær + fotoass. Jonas Villadsen
Vask med Metal DX fra L'Oréal Professionnel.
Foto: Jens Langkjær + fotoass. Jonas Villadsen
Metal DX-serien fra L'Oréal Professionnel bevarer farven, fugter og skummer dejligt op.

Hvad er fordelene ved Dialight?

Først og fremmest elsker jeg, at det er en behandling, der kun tager 20 minutter, og så kan farvenuancerne blandes på kryds og tværs. Når jeg laver en French Glossing, er det mig, der er Picasso.

Men vigtigst af alt: Det er en treat for håret! I modsætning til mange andre hårfarver er French Glossing skabt til hår med en porøsitet. Det betyder altså, at den er ideel til langt hår. Langt hår har levet længe og er altså mere slidt i længderne. Derfor handler det om at behandle håret, så det får et glossy skær. French Glossing fra L’Oréal Professionel har en særlig molekylær opbygning, som giver præcis den shine, der klæder langt hår.

Jeg mener det virkelig: Jeg kan få alle til at ligne en million.

Hvordan plejer man bedst farvet hår?

Lad os starte med et af de helt store spørgsmål: Hvor ofte skal man egentlig klippe sit hår? Dertil har jeg et meget simpelt svar: Vil du have langt hår, der er lækkert at se på, skal det klippes langt. Det betyder, at hårets spidser skal klippes lige så ofte, som du ville gøre det med kort hår. Der skal helst ikke gå længere end 8-10 uger mellem hver klipning.

Vær desuden varsom med farven. Hårfarve er kemi, ikke vandfarve. Mit bedste råd er at vælge en frisør, som ikke bare giver dig det, der er smart, men også en, der kan sit shit og hjælper dig til de rette valg. Der er utallige nuancer af en farve, og én klæder dig bedre end de andre.

En god frisør er en investering, der på sigt kan betale sig, for du får et skræddersyet resultat, du aldrig vil kunne efterligne derhjemme.

Foto: Jens Langkjær + fotoass. Jonas Villadsen
Nyfarvet. Rillo Schwartz' hår har fået en Bronze French Glossing-behandling, som har givet farven dybde og glans.
Foto: Jens Langkjær + fotoass. Jonas Villadsen
Creademic er et prisvindende hårakademi i det centrale København, som sætter en ære i sin akademiske tilgang til faget. Resultatet heraf er kreativitet og teknik i skøn forening, der sikrer dig professionel behandling i topkvalitet. Creademic har været ambassadør for L’Oréal Professionel i mere end 13 år.

L’Oreal Professionnel French Glossing

Præcis som man kan få en ansigtsbehandling hos kosmetologen for mere glød i huden, kan du hos frisøren få en French Glossing for smuk glans i håret. Helt konkret er French Glossing en professionel farveteknik, hvor der bruges både permanente og semipermanente hårfarver. Den semi-permanente farve kommer i længderne for at skabe glans i håret, mens den permanente farve bruges i bunden for at dække grå hår og give spil til længderne.

Rillo Schwartz har fået en French Glossing i farvenuancen Bronze, men behandlingen kan laves til alle hårfarver i både kolde og varme farvetoner.

Vil du prøve en French Glossing i dit hår, kan du finde en frisørsalon nær dig på linket lige her.