5 ting, du selv kan gøre for at få et sundt hår i balance
Foto: Unsplash
Annonce

Eksperten guider: 5 ting, du selv kan gøre for at få et sundt hår i balance

Annonce for Redken 12/09/2022
Er du også træt af skadet hår og spaltede spidser, så læs med her, hvor Creative Director hos Creative Headz, Nathalie Akgün, deler ud af sine bedste råd til at få et sundt og livligt hår.

Det glansfulde og sunde hår er til hver en tid at foretrække frem for de spaltede spidser og tørre hårstrå. Alligevel er der rigtig mange af os, der oplever at have skadet hår, hvilket hurtigt får det til at se trist ud – og gør stylingen dét sværere.

Men hvad er det egentlig, vi gør forkert? Og hvad kan du selv gøre for at få et sundt hår i balance? Det giver Creative Director hos Creative Headz, Nathalie Akgün, dig svaret på her.

1. Hårvasken

Nøglen til et sundt hår er at kende dets behov. En shampoo og balsam, som virker godt for din veninde, er ikke nødvendigvis god for dig og dir hår. Vælg en shampoo efter, hvad din hovedbund behøver og en conditioner efter, hvad dine længder behøver.

Hvis du har tørt hår, har dit hår brug for fugt. Har du skadet hår, skal du styrke og genopbygge håret med proteiner. Her er Redken’s Extreme-serie din bedste ven.

Shampoo og conditioner
Redken Extreme Shampoo, 177 kr. Redken Extreme Conditioner, 192 kr.

2. Klipningen

Det er vigtigt at få klippet sit hår jævnligt, så du er fri for spaltede spidser og andre områder med skadet hår. Du kan ikke reparere spaltede spidser, kun reducere deres synlighed, og derfor er det vigtigt at få dem klippet af, så de ikke vokser og skader større dele af dit hår. Så husk at få booket den tid til frisøren, hvis du gerne vil have sundt hår!

3. Stylingen

Den nemmeste måde at opretholde et sundt hår på er ved at minimere brugen af styling tools og den varme, dit hår udsættes for. Men vi elsker de styling tools, gør vi ikke? Mit bedste råd er at altid at bruge varmebeskyttelse og at holde temperaturen på dit styling tool på det laveste. Du kan også fiksere din styling med en god hårspray for at få den til at holde længere og på den måde minimere brugen af styling tools.

Et godt varmebeskyttende produkt er Redken’s Extreme Anti-Snap Treatment. Det er en varmebeskyttelsescreme, som styrker dit hår og gør det blødere.

Hårkur
Redken Extreme Anti-Snap Treatment, 223 kr.

4. Ingredienserne

Hvis du bleger dit hår, fjerner du dets proteiner, hvilket kan resultere i skadet hår. For at genopbygge hårkvaliteten og styrke det igen, skal du tilføre dit hår proteiner. Det kan du gøre via hårprodukter som for eksempel Redken’s Extreme-serie. Ved at bruge en shampoo, conditioner og hårkur beriget med proteiner kan du styrke dit hår og genopbygge hårkvaliteten. Serien indeholder også gode leave-in-produkter såsom ovennævnte varmebeskyttelsescreme. Hvis du har skadet hår, vil jeg virkelig anbefale disse produkter.

5. Spørg frisøren

Som tidligere nævnt, så er det vigtigt at lære sit hår og dets behov at kende. Det er vigtigt at bruge de rette produkter, og faktisk kan brugen af de forkerte produkter i nogle tilfælde være skadeligt for hårkvaliteten. Hvis du synes, det er svært at finde ud af, hvad dit hår har brug for, så spørg din frisør næste gang, du har en aftale.

Om Redken Extreme

Med Redkens Extreme-hårplejekollektion får du de produkter, som renser og styrker håret, og som ultimativt kan gå ind og genoprette det ødelagte hår, så det bliver smukt og blankt igen. Samtidig forebygger produkterne fremtidig skade.

Serien indeholder blandt andet Redken Extreme Shampoo til 177 kr., som renser håret blidt og skånsomt og styrker håret ved hjælp af proteiner og ceramider, Redken Extreme Conditioner til 192 kr., som fugter, beskytter og genopretter håret, og Redken Extreme Anti-Snap Treatment til 223 kr., som virker styrkende, reparerende og varmebeskyttende og kan reducere skaden på dit hår med op til 73 %. Produkterne indeholder aminosyrer, fugt og proteiner, som hjælper med at undgå spaltede spidser.

Vil du vide mere om skadet hår, og hvad du kan gøre ved det, så tjek Redkens egen guide til skadet hår, som du finder her. Guiden går blandt andet i dybden med, hvad du kan gøre for hår, der er skadet på grund af afblegning, og hår, der let knækker, fordi det er langt.