Superingrediens aloe vera
Annonce

Denne plante kaldes en superingrediens for din krop – og med god grund

af Aller Creative Studio, annonce for Herbal Essences 21/09/2020
Med kælenavnet 'udødelighedens plante' har aloe vera været kendt for sine fantastiske egenskaber gennem tusindvis af år. Vi kigger nærmere på plantens magiske evner, og hvordan den med fordel kan bruges til tre vidt forskellige ting.

I det antikke Egypten blev aloe vera kaldt for 'udødelighedens plante', og hvis det ikke i sig selv er nok til at overbevise dig om bladenes fordelagtige virkning, hjælper det måske, når vi fortæller, at de er blevet brugt i skønhedsprodukter i over 5.000 år!

Men hvor udvindes udødelighedenstoffet egentlig fra? Fra den kaktuslignende plante, du garanteret allerede kender!

Aloe vera vokser vildt i tropiske klimaer rundt omkring i verden, og planten er kendt for sine mange fordelagtige virkninger, der gør den en oplagt ingrediens at gå efter i skønhedsprodukter. Aloe vera-blade er nemlig kendt for sine fugtgivende og beroligende egenskaber, idet de er fulde af et gellignende stof, der indeholder de fleste af plantens bioaktive forbindelser såsom vitaminer, antioxidanter, mineraler og aminosyrer.

Læs med og bliv klogere på hvordan aloe vera med fordel kan bruges til tre vidt forskellige ting:

Hudpleje

A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, folinsyre, kalcium, jern, zink og magnesium. Listen af fordelagtige vitaminer og mineraler, aloe vera indholder, er lang. Og derfor er det lidt af en superingrediens, der kan gavne dig på flere parametre.

En af de oplagte måder at bruge aloe vera på er selvfølgelig i din hudpleje. Planten har, som sagt, mange gode egenskaber, og et par af dem er, at den blødgør, fugter og beroliger. Elementer, man gerne vil have vil have i sin hudpleje!

Du kan både lade aloe vera indgå som en naturlig del i din daglige hudpleje ved at gå efter produkter som fx bodylotions og deodoranter med planten på ingredienslisten, men du kan også med fordel bruge aloe vera behandlende, når du for eksempel har været så uheldig at være blevet forbrændt eller stukket af myg, hvilket planten kan dulme generne fra.

Aloe vera findes også i blandt andet tandpasta eller i indtagelig form. Med andre ord er det bare om at suge aloe veraen til sig, idet den også har en fordelagtig virkning på dit immunforsvar!

Hårpleje

Aloe vera-plantens mange fordelagtige virkninger skal selvfølgelig ikke udelukkende høre hudplejen til, for det giver mindst lige så god mening at lade dit hår få glæde af superingrediensen.

Aloe vera efterlader dit hår glat og skinnende, og så er planten i øvrigt berømt og berygtet for at holde på fugt, hvorfor den er særlig god, hvis du har tendens til tørt og kruset hår. Så får du nemlig nemt tilføjet ekstra glans! Aloe vera er desuden en naturlig kilde til B-vitamin, som man også kalder 'hårets vitamin'.

Så gå efter en shampoo og en balsam med udødelighedens plante på ingredienslisten!

Herbal Essences nye serie Pure Aloe Collection er et godt bud, fordi den ikke alene indeholder aloe vera, men også hempplanten (der indeholder høje og velafbalancerede mængder omega 3 og 6, som er gode for kroppens velbefindende). Og så er serien sulfatfri, hvilket betyder at dit hår fedter minder.

Rens

Du har garanteret badeværelseshylderne fyldt op med forskellige renseprodukter som micellar water, renseservietter, -skum, -mælk og så videre. Men faktisk behøver du bare én enkelt ingrediens.

Put aloe vera-gel på en vatrondel, og du er good to go. Det fjerner ikke bare alle former for makeup på en naturlig og lindrende måde, der ikke efterlader dig rødmosset, som andre skrappe produkter kan have tendens til, det dybderenser rent faktisk også. Aloe vera er nemlig en naturlig kilde til salicylsyre, der har en let eksfolierende virkning, hvilket betyder, at syren fjerner de yderste hudceller og din hud vil dermed automatisk gendanne sig selv. Salicylsyre åbner også tilstoppede porer, så de ophobede bakterier kan finde vej ud.

Læs også: 4 nemme tips til at opnå det naturlige, velplejede hårlook

Herbal Essences Pure Aloe collection

Om Herbal Essences Pure Aloe Collection

Herbal Essences Pure Aloe Collection er Herbal Essences' første sulfatfri aloe vera-kollektion af shampoo og balsam, der efterlader håret næret og skinnende. Både produktseriens shampoo og balsam er uden sulfater og farvestoffer, og så er de - ligesom alle Herbal Essences-produkter - ikke testet på dyr.

Herbal Essences har kigget ind i den grønne skønhedsjungel og undersøgt hvilke ingredienser, der er go eller no-go, når det kommer til din shampoo og balsam. Med Pure Aloe-kollektionen får du altså produkter fyldt med fordelagtige ingredienser, der allerede har gennemgået en skarp udvælgelsesproces, så du trygt kan vaske hår uden at studere bagsiden af flasken.

Læs mere om Herbal Essences Pure Aloe collection her.