Annonce

Den smukke manicure: Sådan får du lakken til at holde

Af ELLE Native, Annonce for Essie 22/09/2022
Smukt lakerede negle er en fryd for øjet, men synes du også, at lakken har det med at krakelere, blot timer efter du har gjort dig umage med manicuren? Så er du kommet til helt rette guide.

Der kan næppe herske megen tvivl om, at den gode manicure er en af de største beautytrends disse år. Ikke bare er lakerede negle smukke at se på; de er også en fantastisk accessory til dit outfit, enten i form af farverige prikker til en sort frakke eller en lækker, kulørt detalje i et allerede spændende outfit.

Der er dog én ridse i neglelakken: Nemlig at den smukke manicure, du har brugt tid på at perfektionere, har tendens til at krakelere blot få dage senere. Men heldigvis findes der råd for den korte holdbarhed. Med den rette lak, et par gode tricks og en smule vedligehold kan du opnå en holdbar manicure til neglene derhjemme helt uden UV-lys og besværlige lakeringsteknikker.

Læs med herunder – og glæd dig til smukke negle, der holder hele ugen.

Essie lak i farven 'Electric Geometric'.

Langtidsholdbar lak

Gode råd er dyre, hvis ikke lakken er lavet til at holde. Med andre ord er det altså vigtigt, at du investerer i en ordentlig hjemmelak, der er formuleret til at klare slid og brug – og altså ikke krakelerer, så snart den er tør. Her er Essie Gel Couture det oplagte førstevalg. Det er en neglelak i to trin, der består af farve og en topcoat, der er designet til at holde hele ugen. Desuden er Gel Couture-lakkerne fra Essie kendt for en finish så glansfuld, at man skulle tro, du kom direkte fra neglesalonen.

Prep

Det er vigtigt, at dine negle er helt rene, inden du begynder med lakken. Olie- og sæberester kan nemt komme til at sætte sig på neglene, og det gør, at neglelakken ikke kommer til at sidde ordentligt fast.
Hvis du dehydrerer neglen, inden du lægger lakken, fjerner du al snavs fra overfladen og sørger dermed for, at lakken tager ordentligt fat. Dryp lidt neglelakfjerner på en vatrondel og gnub neglene én efter en. Lad tørre helt, inden du begynder at lægge lakken. Det tager to minutter at preppe neglene på denne måde – og resultatet er en manicure, der holder.

Lag på lag

Der er flere gode grunde til at lægge lakken i flere tyndere lag i stedet for ét tykt. For det første er lakken nemmere at styre, hvilket giver en pænere finish. Dernæst skaber flere lag et bedre fundament for en holdbar lakering. Tommelfingerreglen er at lægge lakken og lade den tørre, inden du fortsætter med 2. lag. Essies Gel Couture-lakker er så farvemættede og glossy, at to lag er rigeligt til at give en smukt dækkende finish.

Essie lak i farven 'Electric Geometric'.

Topcoat

Essies Gel Couture er en manicure i to steps, som giver neglene en salonværdig finish. Når din farvede lak er tør, er det tid til at påføre topcoat, som bidrager med et glossy filter og forsegler lakken, så den får endnu længere levetid. Voilà, smuk og langtidsholdbar kulør til neglene, som hverken kræver UV-lampe eller basecoat.

Vedligehold

Når du endelig har færdiggjort lakken, handler det om at få farven til at holde så længe som overhovedet muligt. Her er hemmeligheden vedligehold. For ligesom makeuppen har godt af en opfriskning, har manicuren godt af at få et lag topcoat i ny og næ. Det giver lakkens glossy finish nyt liv, og desuden forsegles lakken på ny. Brug fem minutter på at påføre topcoat hver 3. dag – det gør underværker for holdbarheden.

Pink party

Essie Gel Couture kommer i et væld af smukke farvenuancer, som passer til alle anledninger og årstider. For ligesom manicuren holder længere, er farvenuancerne tidløse og æstetisk smukke både nu og om fem år.

Sammen med influenceren Nina Sandbech har Essie netop lanceret kampagnen Looks that last x Nina Sandbech, som har fokus på stil og klassiske farver. For ikke blot har den norske influencer altid nails on fleek – hun har også en helt særlig evne til at sammensætte stilsikre outfits, der både er trendsættende og tidløse.

Brug din flotte manicure aktivt som en del af dit outfit ligesom modeinfluencer Nina Sandbech. Lad dig inspirere af, hvordan hun kombinerer brændt orange med chunky ringe, eller spil på kontrasterne og bær en mættet rød lak sammen med en frakke i dybblå. Nude går godt med lyserød glimmer og pigmenteret pink, ligesom negle i shiny rødvinsfarvet står smukt til efterårets mørkere farver.

Med Essies Gel Couture får du både en manicure, der holder hele ugen – og en manicure, du nemt kan omgøre med neglelakfjerner og en ny farve. Derfor kan du eksperimentere med flere af Nina Sandbechs – eller dine egne – neglelooks til efteråret.

Essie lak i farven 'Gossamer Garments'.

Essie Gel Couture

Gel Couture fra Essie er en serie af neglelakker, som giver et glossy gel-finish, helt uden besværet med UV-lampe og omstændig prep. Metoden indeholder to steps: Først lægges lak – det kunne eksempelvis være 'Electric Geometric' i smuk rød – derefter topcoat for shine og holdbarhed. Selvom lakken er lavet til at holde, kan du altid fjerne den igen med almindelig neglelakfjerner.