skinpleje med zo skin health
Annonce

De her gode vaner, vil gøre underværker for din hud

Annonce for Zo Skin Health af Aller Creative Studio 18/05/2021
Smuk hud er ikke kun et spørgsmål om makeupevner eller gode gener. Vi kan selv være med til at opnå og bevare en gennemfugtet, smuk hud med sund, naturlig glød. Ifølge hudlægen handler det om, at vi skal være opmærksomme på at undgå inflammation - her er hans anbefalinger.

Som de fleste ved, skal kroppen have det godt, for at huden kan have det godt. Det allervigtigste, du kan gøre, er at sove godt – mindst syv timer hver nat – spise rigtigt, være aktiv, begrænse tiden i solen og bruge solcreme hver eneste dag. Det spiller også en stor rolle, hvilken slags creme du smører på kroppen og særligt i ansigtet.

En sund hud kræver en stærk hudbarriere, så den er godt beskyttet mod ydre påvirkninger. Huden påvirkes løbende af faktorer som frie radikaler, forurening og UV-stråler. Men den påvirkes også indefra. Med alderen falder kollagenniveauet naturligt i huden, så vi får brug for hjælp til at holde huden spændstig. Desuden kan huden påvirkes negativt, hvis der opstår langvarig inflammation.

Inflammation er nødvendig for bl.a. at få sår til at hele, men problemet for huden opstår, når tilstanden bliver kronisk. Ifølge hudlæge Dr. Michael Zangani, kan en langvarig, kronisk betændelsestilstand i huden have uheldige konsekvenser i form af tidlig aldrig af huden. Og det er jo det præcis modsatte af det, vi gerne vil – nemlig at bevare hudens glød og friskhed.

Der findes en løsning

De allerfleste ved jo, at det at spise sundt og rigtigt, påvirker vores sundhed, men det påvirker også hudens udseende. Dr. Michael Zangani fortæller, at gode kostvaner med essentielle fedtsyrer som omega-3 og -6, grønne grøntsager som broccoli, bær med mange antioxidanter, grøn te og superfoods som fx granatæble og gurkemeje, er godt for sundheden og huden.

”Når vi styrker huden indefra, bliver den bedre til at håndtere inflammation og ydre påvirkninger, hvilket igen reducerer risikoen for tidlig aldring i huden,” forklarer hudlægen.

”Desuden kan jeg ikke sige det ofte nok, at sukker og hurtige kulhydrater ikke gør din hud nogen tjeneste,” tilføjer eksperten.

Så hvis huden driller, kan det måske hjælpe at begrænse indtaget af sukkerholdig mad og hurtige kulhydrater og i øvrigt spise masser af grøntsager, bær og mad med essentielle fedtsyrer.

Solen er heller ikke god for huden. Der findes utallige studier, der viser, hvor dramatisk solens stråler skader huden.

”Det er jo noget, de fleste ved, men det skal gentages ofte. Solcreme med høj faktor er noget, alle straks bør tilføje til deres hudplejeregime,” tilråder hudlægen.

Gode hudplejeprodukter er alfa og omega

Du kan også gøre meget for din hud ved at vælge rigtige produkter. Dr. Michael Zangani anbefaler fire produkter fra Zo Skin Health, som aktivt modarbejder den langvarige, kroniske betændelsestilstand i huden, der kan bidrage til for tidlig aldring.

Her er de produkter, der kan begrænse inflammation i huden:

Om Zo Skin Health

Udgangspunktet i Zo Skin Health er at stimulere og vække hudens celler på ny, så de kan yde deres maksimale til en normal cellefunktion.

"Min mission er at skabe hud, der er sund, ungdommelig og levende, hvilket opfylder min definition af sund hud," sådan siger Dr. Zein Obagi, der er internationalt anerkendt dermatolog samt grundlægger af og medicinsk direktør for Zo Skin Health. Dr. Zein Obagi har igennem de sidste 50 år forsket for at opnå de bedste resultater indenfor sund hud, og brandet tror på, at den eneste vej til sund hud er via forskning.

Læs mere om Zo Skin Health og find din nærmeste forhandler HER