Annonce

Cim Mahony: Sådan glatter du dit hår uden at miste fylde

Annonce for Dyson af Aller Creative Studio 4/04/2021
Glem alt, hvad du har set på TikTok, og lad fagfolkene guide dig, når du skal style dit hår. Frisør Cim Mahony, der har mere end 20 års erfaring, deler her sine bedste tips til, hvordan du opnår et naturligt og smukt resultat, når du bruger en styler, og hvad du kan gøre for at holde dit hår sundt og velplejet.

Cim Mahony er ikke blot en af Skandinaviens bedste frisører. Han er en af verdens bedste, og det er ham, de store, internationale mode- og beautyhuse sender bud efter, når der skal styles hår til shows eller skydes store kampagner.

Han er også manden bag en af de mest eksklusive saloner i København, Cim Mahony Studio, som ligger i en totalrenoveret herskabslejlighed tæt på Kongens Nytorv, og hans faste klientel tæller en perlerække af Danmarks topmodeller.

Cim Mahonys signaturlook er ’effortless chic’ – altså den slags hår, der ser perfekt skødesløst ud, og som man samtidig ikke er i tvivl om, er utrolig velplejet. Det er en kunst, som han har udøvet til perfektion igennem 25 år. Og erfaringen kan mærkes, når han øser ud af sine gode råd, som du efterfølgende slet ikke forstår, at du har kunnet overleve uden. Her deler han sine allerbedste tip med dig.

Hvad er definitionen på sundt hår?

”Et sundt hår og en god hud starter indefra. Hårrødderne bliver næret af blodet, så jo sundere vi er på celleplan, jo mere optimerer vi hårets styrke, vækst og glans. Desuden har sundt hår en god oliebalance i hårbunden. Fedter hovedbunden for meget, er det ofte tegn på brug af shampoo med for skrapt sulfat. Et sundt og velnæret hår har naturlig glans efter vask og før brug af produkter.”

Er der et hårplejeråd, du ville give til alle?

”I min salon anbefaler vi et fire-trins system: Få et vitamin- og mineraltjek. Børst håret grundigt hver aften med en svinehårsbørste for at stimulere hovedbunden og skabe blodcirkulation samt fordele bundens plejende olier ud i hårlængderne. Brug shampoo og balsam, der er fri for barske kemikalier, og vask ikke håret for ofte. Og sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at beskytte sit hår mod for kraftig varme. De seneste år har Dyson lagt sig i en klar førerposition, når det handler om teknologi, der skåner håret mod varme.”

Er der nogle styling-myter, du gerne vil aflive?

”Når man bruger føn eller styler, anbefaler jeg altid at bruge den laveste temperatur som muligt for at opnå det ønskede resultat. Det er netop her, Dyson virkelig leverer, da de har udviklet en microchip og termostat, som sørger for, at håret ikke overopheder.”

Hvilke styling-redskaber bør alle kvinder eje?

”De tre styling-redskaber fra Dyson: Supersonic, Airwrap og senest styleren Corrale har revolutioneret genren, både i saloner og til hjemmebrug. Den trådløse Corrale-styler, som både kan glatte og krølle, har givet meget større mobilitet, og så evner den at opnå fantastiske resultater ved lavere varme.”

Hvordan skaber man volumen, hvis man kæmper med fladt/tyndt/slidt hår?

Dyson Airwrap er en genial styler til at skabe volumen med, da den bruger luft i stedet for direkte varme.”

Kan slidt hår reddes? Og hvordan?

”Slidt hår kan ikke som sådan gøres perfekt igen, men ved at børste håret med en svinehårsbørste hver aften kan man fordele hårets naturlige olier ud i længderne. Dette reparerer på en organisk måde, og i kombination med styling ved lav varme kan man opnå et mere glansfuldt resultat.”

Med den nye, trådløse Dyson Corrale kan du style håret, hvorend du er. Uanset om du ønsker et glat resultat eller vil skabe smukt, naturligt fald, er styleren udviklet, så du belaster håret minimalt. Dyson Corrale, 3.990 kr. Læs mere på Dyson.dk

Vinder af ELLE International Beauty Awards 2021

  • Styleren er særligt skånsomt for håret pga. den patenterede teknologi, der sikrer jævn trykfordeling på håret og mindre brug af varme.
  • Det er en alsidig styler, der kan skabe mange looks, og så er den praktisk, da den er ledningsløs og genoplades i egen laderstation.
  • Læs mere om Dyson Corrale styler her.