5 tips, til at give huden liv i de kolde vintermåneder
Foto: Shutterstock
Annonce

5 tips, til at give huden liv i de kolde vintermåneder

af Aller Creative Studio, annonce for ZO Skin Health 25/01/2021
Vintersæsonen er over os, og for mange er vinter lig med tør og bleg hud - sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være. Men hvordan kommer man den tørre hud til livs? Og hvordan får du masser af frisk glød, når det er mørkt og koldt? Læs med her, når hudlæge Dr. Bashey deler ud af sine gode råd mod vintertør hud.

Vinterens kulde har for alvor meldt sin ankomst, og med kulde kommer desværre også tør og irriteret hud. Den vintertørre hud har sat sine spor hos mange af os, og vi bruger i vildskab forskellige produkter for at komme tørken til livs.

For hvordan ved man, hvilke produkter der er de rigtige? Og hvordan behandler vi vores hud her i vintermånederne, så vi får den mest optimale af slagsen? Vi har taget fat i en af verdens førende hudlæger, Dr. Bashey, og han vil hjælpe os med at finde frem til, hvordan vi skal behandle vores vintertørre hud - dog er der en særlig ting, han først vil slå fast.

"Husk altid på, at vejen til sund hud er som et maraton, ikke en sprint. Det er vigtigt at huske, før du går i gang. Den største myte, jeg knuser, når jeg får patienterne ind i min praksis er, at forklare dem, at det vil tage tid at få den hud, de ønsker sig. Mit job er at give dem de rigtige forventninger," fortæller Dr. Bashey.

I Skandinavien er mange født med en lys hud, som kan være stærkt udsat for tørke og irritation, når kulden banker på ruden. Den korrekte hudpleje er derfor et must, når det kommer til den trætte vinterhud. Her kommer 5 tips til dig, der gerne vil have et friskt look hele året rundt.

5 tips, der giver din hud liv

1. Spis sundt og afbalanceret:

Mange tror, at huden kun handler om ydersiden, men tilstanden af vores hud handler i lige så høj grad om indersiden. Det er derfor ikke kun vigtigt at tænke over, hvad der smøres på huden, men det er mindst lige så vigtigt at tænke på, hvad der kommer indenfor. Dr. Bashey opfordrer derfor alle sine patienter til at spise afbalanceret. Så spiser du masser af frugt og grønt, fisk af høj kvalitet, undgår du fed mad og for meget sukker, og drikker du masser af vand, så har du allerede taget et stort skridt mod en bedre og mere sund vinterhud. ”Du vil blive overrasket over, hvor meget dette alene kan gøre. Hvis du kombinerer sund livsstil og korrekt ernæring med produkter, der er nøje udvalgt til dig og din hud, er der intet, som står i vejen for, at du får drømmehuden,” fortæller Dr. Bashey.

2. Fra vintergrå til glødende hud:

For at undgå den grålige hudtone, der stille sniger sig ind her i vintermånederne og for ikke at ty til et overforbrug af makeup, så er det vigtigt at pleje sin hud med de rigtige produkter. Er du en af dem, der sidder derhjemme på arbejde, så kan du bruge en hjemmepeel, der bidrager til mere glød i huden. Brug eventuelt peelen fra ZO Skin Health, som giver din hud hurtige resultater, fantastisk glød, en mere jævn hudtone og anti-age-effekt.

Night Repair Zo Skin Health

ZO Radical Night Repair har 1 % potent retinol, som kan hjælpe dig med at få gløden tilbage og give dig en mere jævn hudtone.

3. Sov dig smuk:

Det er ikke en skrøne, at god nattesøvn giver sund hud. Den grålige tone i huden, som formentlig har sneget sig ind i takt med vinterens komme, kan også skyldes underskud på søvnkontoen. Ligeledes kan for lidt søvn give hudirritationer og en tendens til mere uren hud. Men stress nu ikke over det, for det er ikke en enkelt nat med dårlig søvn, der giver udslaget; det er et større søvnunderskud hver eneste nat, der kan sætte sine tydelige spor i din hud.

4. Motion på hjemmekontoret:

I denne tid er der mange, der har gjort sin stue til hjemmekontor, og når man sidder derhjemme bag skærmen, kan man godt glemme den daglige gå-, løbe eller cykeltur, som man normalt var på, da man fragtede sig selv til og fra arbejdet. Motion og ikke mindst frisk luft er vigtig for din hud, og sidder du derhjemme med en nyvunden radiatorhud, som du helst vil vinke farvel til igen hurtigst muligt, så giv dig selv nogle pauser, hvor du får brugt din krop og kommer ud i den kolde luft.

5. Plej din vintertørre hud:

Vinteren er hård for huden uanset alder, men i takt med at vi bliver ældre, kan huden også have brug for ekstra pleje, når de første aldrigstegn viser sig. Særligt de små, fine linjer omkring øjnene skal have ekstra opmærksomhed her i vintermånederne. Det er dog vigtigt at bruge lige præcis de produkter, der passer til din hud og ikke andres. ”Ved at sammensætte tilfældige produkter og ved at bruge dem inkonsekvent kan i værste fald være skadeligt for huden på sigt,” forklarer Dr. Bashey. Brug for eksempel en øjenserum fra ZO Skin Health, der med sin innovative teknologi bidrager til at stimulere produktionen af kollagen i øjenområdet og dermed kan reducere både fine og dybe linjer omkring øjnene.

Eye Serum Zo Skin Health

Du finder ZO Growth Factors innovative teknologi i dette øjenserum, som kan reducere linjer omkring øjenpartiet.

Om ZO Skin Health

Teamet bag ZO Skin Health arbejder ud fra en mission om at skabe hud, der er sund, ungdommelig og levende. Produkterne stimulerer og vækker hudens celler på ny, så de kan yde deres maksimale. En af nøgleingredienserne i produkterne er retinol, som har en dokumenteret effekt på aldersforandringer.

Læs mere om ZO Skin Health og find din nærmeste forhandler her.