garnier pleje
Annonce

4 simple tips, der gør din skønhedsrutine mere bæredygtig

af Aller Creative Studio, annonce for Garnier 29/01/2021
Bæredygtighed har for alvor vundet indpas i vores hverdag, og det er ikke længere hverken sort, beige eller dougefarver, der er på mode; nej, nu skal vi være grønne. Her får du 4 simple tips, der gør din skønhedsrutine mere bæredygtig.

Bæredygtighed, genbrug, recycle, upcycle, preloved – ja, vi kunne blive ved. Ord som disse ser vi overalt, og de bruges mere og mere i vores daglig tale. Det er nemlig blevet in at tænke på miljøet. Vi affaldssorterer som aldrig før, og genbrugs- og vintagebutikker popper op over hele landet. Men det er ikke kun igennem affaldssortering og genbrugskøb, du kan gøre en stor forskel; det kan du også ved at gøre din skønhedsrutine mere bæredygtig.

En skønhedsrutine er for mange noget, der gøres hver dag, og derfor skal det gerne gå hurtigt. Vi ved lige præcis, hvilke cremer vi skal anvende, hvor vatrondellerne ligger, og i hvilken rækkefølge det hele skal bruges i, så det er altså ikke lige let at ændre på sine vaner.

Heldigvis har vi gjort det let for dig, for vi har nemlig fundet fire gode tips, så du nemt og hurtigt kan ændre på dine rutiner og gøre din skønhed lidt grønnere.

4 gode tips til en mere bæredygtig skønhedsrutine:

1. Sæt dig ind i brandets agenda og produkter

Vælg brands, som har en bæredygtig agenda, som bruger naturlige ingredienser og kun bruger eco-friendly emballage. Eco-friendly høres i flæng, når vi taler om bæredygtighed, og det betyder ganske enkelt, at vi skal anvende flere ikke-miljøskadelige produkter. Undersøg derfor om de brands, du anvender, producerer produkter og høster ingredienser på en ansvarlig og bæredygtig måde.

2. Gør dit brusebad mere bæredygtigt

Spring for eksempel en vask over og sluk vandet, når du tager shampoo, balsam eller hårkur i. Du kan også gøre dit brusebad mere bæredygtigt ved at multitaske: Tag shampoo i håret og eksfolier bagefter din krop, men vask det hele ud samtidigt. Eller lad din hårkur sidde, mens du barberer ben. Multitasking kan spare både dig og planeten for mange dyre dråber. Du kan eventuelt prøve Garniers nye shampoobar 'Solid Shampoo', der er en hård/solid shampoo, som du skummer i dit hår. Den er desuden helt uden plastik og er lavet uden vand, hvor flere normale shampooer kan bestå af op til 80 procent vand.

3. Hold dig til en enkel renserutine

Vælg ét godt produkt, som kan bruges til flere ting. Det vil også spare miljøet for en masse emballage. Brug for eksempel Micellar-rensevand, som nemt både renser huden og fjerner makeup på samme tid. Desuden skal en Micellar-rensevand ikke renses af med vand efterfølgende, og det er dermed med til at mindske vandspild. Micellar-rensevand fås til mange forskellige hudtyper og behov.

Garnier micellar water

Læs mere om Garniers bæredygtige Eco Pads her og Micellar-vand her, som er lavet af 50 procent genanvendt plastik og er 100 procent genanvendelig.

4. Bæredygtige tools

Udskift renseservietter, skrabere og andre engangsprodukter til bæredygtige alternativer. Udover at det sparer på klimaet, så kan du også spare mange penge på det - så det må da være win win for både pengepung og miljø! Et godt sted at starte, er ved at udskifte de klassiske vatrondeller med genavndelige rondeller - for har du nogensinde tænkt over hvor absurd det er, at vi bruger en vatrondel i mindre end to minutter, for derefter at smide den direkte i skraldespanden?!

Om Garniers bæredygtige forpligtelse: Green Beauty

Flere store virksomheder har taget initiativet og gjort deres produkter meget mere bæredygtige, hvilket gør en kæmpe forskel i kampen for en grønnere verden. Garnier er en af de virksomheder, der har forpligtet sig til grønnere skønhed med ”Green Beauty”-forpligtelsen og skaber derfor produkter med respekt for miljøet og for naturen. Det gør de blandt andet ved deres fem forpligtelser: Mere solidarity sourcing af ingredienser, bekæmpelse af plastikforurening, mere fornybar energi, mere genanvendelig emballage og igennem grønnere og renere formler - som man for eksempel allerede kan opleve med deres Bio Hemp Cardboard Tube, der er et af de første produkter i en ny, bæredygtig emballage.

Læs mere om Garniers initiativ her.

Står du (også) og mangler bæredygtige alternativer til din skønhedsrutine? Så swipe løs i nedenstående galleri, hvor vi har samlet en masse bæredygtige produkter fra Garnier.