Foto: Shutterstock
Annonce

3 hårtrends, du skal kende i 2020

af Aller Creative Studio, annonce for Aussie 8/01/2020
Nyt år, nyt hår. Men skal håret være ultra-stylet eller naturligt i 2020? Og hvad er den nye super-ingrediens, som du ikke kan undgå at kende – og som tilmed kan tæmme det mest uregerlige hår? Læs med og få svaret.

Det er ikke kun årstallet på kalenderen, der har fået et nyt decimal. Årsskiftet bringer også nye trends med sig, både hvad angår mode, makeup og hår.

Ligesom med moden er det de internationale catwalks og kampagner fra de store modehuse, der spår om, hvordan håret skal sidde de kommende sæsoner. Selvfølgelig er der tilfælde af meget avantgarde stylinger, der aldrig kommer til at begå sig på gadeplan, men der er bestemt også de trends, der er lige til at kopiere, når lokkerne skal sættes.

Men en ting er, hvordan håret skal se ud: et andet er, hvilke produkter der er brugt til at skabe looket – og hvad der er i dem. Der forskes nemlig hele tiden i, hvordan hårpleje kan gøres endnu mere effektiv, og man opdager naturlige ingredienser, der kan gøre en verden til forskel.

Her tager vi dig gennem tre store hårtrends, du skal kende i det nye år, så du er helt up-to-date med hvordan håret skal sidde, og hvordan du plejer det anno 2020.

Trend 1: Langt hår skal være 'perfekt, uperfekt'

De seneste år har vi set mange referencer til 1990’erne i moden og makeuppen. Særligt det underspillede ’no-makeup-look’, der er kendetegnet ved at se helt naturligt ud, som om man ikke har brugt nogle produkter overhovedet. Men selvfølgelig kræver det masser af pleje at kunne se helt naturlig ud. Denne tendens smitter nu af på hårmoden, hvor langt hår også gerne skal se helt ustylet ud og have en blød fremtoning, naturlig struktur og se ’perfekt uperfekt’ ud. Mesteren af denne trend er Blake Lively, som kan få sine lange lokker til at se 'perfekt uperfekte' ud, mens det strutter af sundhed. Men ligesom med makeuppen, hvor det ’transparente’ makeup-look kræver ekstremt god hud, er det også alfa-omega, at håret er sundt og velplejet, når man går efter det skødesløse og naturlige udseende. Særligt når håret er langt, er det vigtigt at sørge for at give håret masser af pleje i form af fugt og olie – helst fra naturlige ingredienser. Sørg derfor altid for at supplere hårvasken med balsam, og brug jævnligt hårkur. Det er især vigtigt i vintermånederne, hvor håret har større risiko for at tørre ud. Husk også et par dråber olie i hårspidsene hver dag, så du er sikker på, at håret er velplejet, selv om det ikke er stylet. Og hvis du sætter det op: så sørg for at det sidder løst og lidt tilfældigt.

Foto: Shutterstock

Trend 2: Shiny strandhår til kortere frisurer

Trenden for kort hår minder lidt om det, vi ser til langt hår. Dog skal korthårede have meget mere fokus på shine og en lækker 'glossy' finish. En af de store trends i 2020 er nemlig, at dit hår gerne skal ligne, at du netop kommer fra en tur på stranden. Men til forskel fra ’virkelighedens’ strandhår, der har det med at være tørt og genstridigt, er den velplejede finish også essentiel for denne trend. Poppy Delevingne og Margot Robbie mestrer begge looket til perfektion med deres lange page-frisurer. De forstår at bruge blødgørende produkter i hårets længder og i spidserne, der giver en skinnende finish, i stedet for det typisk tørre saltvandshærgede strandhår. Med denne trend skal du helst lade hårets egen struktur diktere, hvordan din frisure skal være, og udnyt gerne naturligt fald til at skabe tilfældige snoninger i den løse styling.

Foto: Shutterstock

Trend 3: Den hemmelige ingrediens

Faktisk er den ikke så hemmelig mere: Hampefrøsolien. Men ikke desto mindre har vi kun set toppen af isbjerget, hvad angår produkter med hamp. Særligt i hudpleje-kredse er hamp som aktiv ingrediens blevet rost til skyerne, og nu har cannabisplantens gode egenskaber også spredt sig til hårprodukter. Hampefrøsolie udvindes af cannabis, men det er på ingen måde så rebelsk, som det lyder. Hampefrøsolie er nemlig ikke-euforiserende, men har til gengæld en af de mest potente sammensætninger af planteproteiner, der findes i naturen. Den har en usammenlignelig fugtgivende effekt og har en næsten mirakuløst helende virkning på håret og hovedbunden. Så det er ikke uden grund, at stylister og forskere verden over har kastet deres kærlighed på netop hamp.

Nourish Hemp-serien fra Aussie består af shampoo, balsam, hårkur og hårolie. Køb her

Aussie har udviklet en særlig plejende serie med hamp, som består af shampoo, balsam, hårkur og hårolie. Hampefrøene, der er anvendt i Nourish-serien kommer direkte fra Australien, og serien er særligt velegnet til at berolige hår, der har tendens til at filtre og kruse, og efterlader det synligt blødt velplejet. Ikke nok med, at serien er baseret på 2020’s absolut mest hypede superingrediens, så er Nourish Hemp-serien fra Aussie det ideelle plejende valg, uanset om du ønsker at skabe det perfekte, uperfekte look eller er til den velplejede version af lækkert strandhår.

OM AUSSIE

A er for Australian, hvor Aussie har sine rødder. Alle produkter er skabt med udgangspunkt i autentiske australske ingredienser, der er håndplukket fra forskellige dele af kontinentet. Aussies ambition er at give dit hår glans, styrke og en masse pleje – uden at det bliver kompliceret. Nourish Hemp-serien med hampefrø-ekstrakt indeholder shampoo, balsam, hårkur og balsam spray. Serien tæmmer hår, der har tendens til at filtre og kruse og efterlader håret blødt og gennemplejet.

Læs mere om Aussies produkter her – og få et strejf af den umiskendelige #aussiefeeling som du let kan opnår, hvis du plejer dit hår rigtigt