ELLE Runway Og vinderen af Zalando Sustainability Award er…

Foto: Copenhagen Fashion Week

… danske Nikolaj Storm. Zalandos grønne pris blev uddelt for blot anden gang, og tildeles et brand, der lever op til en ikke ubetydelig liste af bæredygtighedskrav. Finalen stod under Copenhagen Fashion Week, hvor de tre brands, der i sidste ende kom gennem det grønne nåleøje efter et nøje udvælgelsesforløb, kæmpede om dommernes sidste og afgørende gunst med hver deres show, som er blevet afholdt under modeugen.

De tre finalister til årets Sustainability Award var ud over danske Nikolaj Storm, britiske Mother of Pearl og ditto Teatum Jones, der trods deres æstetiske forskelligheder alligevel deler fælles fodfæste på deres innovative og fuldt integrerede bæredygtige tilgang til mode.

Copenhagen Fashion Weeks administrerende dirketør, Cecilie Thorsmark, annoncerede vinderen under en intim ceremoni i Skuespilhuset i København. De to britiske brands var, qua den stadig herskende pandemi, med via en videoforbindelse på storskærm, men det var den danske og fysisk tilstedeværende designer, der løb med prisen.

Cecilie Thorsmark sagde i sin tale: “Det vindende brand viste et stærkt fashion-dna, man ikke normalt forbinder med bæredygtighed, og vil kunne inspirere andre i fremtiden,” inden hun afslørede Nikolaj Storm som vinder af Zalando Sustainability Award 2021.

Nikolaj Storm vinder dermed med sine techno-vibes og metalliske matrix-1990’er looks over pangfarverne hos Teatum, Jones og de yndige og tidløse styles hos Mother of Pearl.

Læs også: Moderedaktørens fem favoritlooks fra By Malene Birger

Som vinder af Zalando Sustainability Awards kan Nikolaj Storm se frem til en præmie bestående af  20.000 euro (150.000 kr.) samt et partnerskab med Zalando om at udvikle en eksklusiv kollektion, der repræsenterer bæredygtige fremskridt og innovation. Ingen tvivl om, at det er et samarbejde, der er værd at holde øje med. Stay tuned.

Indtil da kan du se eller gense Nikolaj Storms debutkollektion, som han præsenterede tirsdag under Copenhagen Fashion Week SS22.

Nikolaj Storm Copenhagens SS22-kollektion