Annonce

Klaptelefonen er tilbage: Samsung har skabt din vigtigste accessory

Af ELLE Native, Annonce for Samsung 2/09/2022
Er du gået all-in på lavtaljede jeans og lak, croppede toppe og mini-tasker i mættede farver? Y2K dominerer modebilledet lige nu, og hvis du er hoppet med på trenden, er Samsungs nye Galaxy Z Flip4 med nostalgisk klapeffekt din perfekte accessory til tasken.

En livlig farvepalet, lakerede sko og kjoler med spaghettistopper. Der kan næppe herske megen tvivl om, at tiden lige omkring årtusindskiftet, også kendt som Y2K, er tilbage for fuldt blus i modeverdenen som en kærkommen afløser for coronatidens grå jerseybukser og basics.

Det legesyge modebillede med masser af farver og spræl har nu bredt sig til teknologiens verden, nærmere bestemt Samsung, som netop har lanceret sin nyeste klaptelefon på markedet: Galaxy Z Flip4. Men hvor moden er i konstant forandring, er teknologien i konstant forbedring, også når det kommer til klaptelefonens udvikling.

I denne artikel stiller vi skarpt på netop klaptelefonen, som over de seneste 20 år har skiftet mellem hot og not og hot igen, og som nu er blevet genfødt hos Samsung som en moderne smartphone med den perfekte størrelse til bukselommen.

Nutidig nostalgi

Året er 2003, og Paris Hilton er blevet foreviget af en paparazzifotograf iført tætsiddende tee med lyserødt print og lavtaljede sweatpants fra Juicy Couture, det kortklippede blonde hår tilbagetrukket og fastgjort med hårnæb i forskellige farver. Prikken over i’et i outfittet er den sølvskinnende telefon, der med sin klapfunktion er fastgjort i ribkanten på de plyssede bukser.

Med hjælp fra Paris Hilton og andre it-girls fik klaptelefonen sin første storhedstid i de tidligere 00’ere, præcis ligesom de lavtaljede bukser og stramme toppe. Pyntet med similisten eller anden udsmykning var telefonen en funktionel accessory. Det var dengang, telefoner med farveskærm var banebrydende, og hvor den karakteristiske click-clack-lyd tydeligt afslørede de bageste i skoleklassen, når de i smug forsøgte at sende SMS’er i timen.

Nu er en ny storhedstid for klaptelefonen på vej hos Samsung. Telefonen, som markerer denne nye æra, er selvfølgelig Galaxy Z Flip4. Ganske rigtigt er det en smartphone i retroklæder, men selvom den med sine mange farver og den velkendte klik-lyd til forveksling kan ligne sine forfædre, indeholder den alt andet end forældet teknologi.
I modsætning til sine forgængere har Samsungs nyeste telefon nemlig alle de avancerede funktioner, du bruger i din hverdag. Og ja; det numeriske tastatur er for længst skiftet ud med en dynamisk smartphoneskærm, der kan klappes sammen på midten uden at knække.

På den måde får du altså det bedste fra begge verdener: Nostalgi med associationer til 00’ernes tidsfordriv med snake-spil samt et moderne værktøj, der, bortset fra en næsten usynlig fold hen over midten, ligner og opfører sig som smartphones anno 2022.

Flex mode

I 2003 lancerede Samsung en telefon, der var banebrydende for sin tid. Ikke bare havde den en farveskærm; den havde også et kamera indbygget, som kunne tage op til 20 billeder ad gangen. Modellen hed V200, og kunne netop være i de små forlommer på lavtaljede jeans, hvis man roterede telefonen, så den lå på den lange side.

Helt så lille er den moderne klaptelefon ikke, men til gengæld har teknologien taget et tigerspring siden dengang. Samsung Galaxy Z Flip4 har tre kameraer, en skærm på 6,7 tommer og et batteri, der holder hele dagen. Skærmen kan klappes sammen op til 200.000 gange uden at gå i stykker, og så er Samsungs klaptelefoner de eneste på markedet, der er vandafvisende. Desuden er den sammenklappelige feature lige så meget en anvendelig funktion, som det er en modetrend.

Først og fremmest skåner det praktiske design skærmen for ridser fra nøgler og smuds fra læbestiften, der åbner sig selv i tasken – og så fylder telefonen kun halvdelen af sin størrelse i tasken. Det er en egenskab, der særligt kommer til gavn, når du skal have plads til både solbriller, nøgler, pung og makeup i en håndtaske med sparsom plads.

En tredje bonus ved den bøjelige skærm er desuden de muligheder, det giver dig for at tage kreative fotos. Skærmen kan nemlig fastsættes i præcis den vinkel, du ønsker. Og når gruppefotos, selfies og detaljebilleder ikke længere er begrænset af din arms længde, behøver du hverken hjælp fra en fremmed på gaden, din modvillige kæreste eller en travl veninde til billeder. Hvis du stiller telefonen i en ret vinkel, kan du nemt skyde dem selv.

Tilbage til fremtiden

Konklusionen er klar: 00’erne er tilbage, både når det kommer til mode, beauty og teknologi. Samsung Galaxy Flip4 passer på dén måde perfekt til dagligdagen anno 2022.

Men frygter du alligevel, at telefonen, ligesom de lavtaljede jeans og den blå øjenskygge, bliver håbløst umoderne om et par sæsoner, kan du være helt rolig. Samsung forsikrer om, at klaptelefonen er kommet for at blive.

Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 er teknologigigantens seneste bud på den moderne klaptelefon. Med et nostalgisk look kombineret med den nyeste smartphoneteknologi forener telefonen funktionalitet og design. Telefonen har en 6,7 tommer skærm, tre kameraer, der giver dig mulighed for hands free fotos – og så passer den perfekt i tasken. Læs mere om telefonen og vælg din farve lige her.