WE DO FASHION – se ELLEs favoritter blandt de danske designtalenter

Foto: Kristoffer Juul

Med titlen WE DO FASHION indbød VIA Design, tidligere TEKO, branchens folk og andre connaisseurs med interesse for de unge designtalenter til afgangsshow, afviklet på Rådhushallens kønne gulve.

De unge talenter præsenterede hver især deres bud på, hvordan de vil præge det danske modebillede i et erhverv, som bestandigt vokser og forandres. Designerne satte sine spor i det altid bevægelige felt, og med afgangsshowet stemples den danske modescene med hver designers unikke signatur. Med kreationer, der vidner om mod og altomfavnende kreativitet, betog talenterne sit publikum, og ELLEs redaktion har med megen møje udvalgt tre kvindetøjsdesignere, der alle repræsenterede særegne tilgange til materiale, silhuet og farvepallet.

Læs også: Moderedaktørens dagbog fra London Fashion Week

Stine Sandermann Olsen: Shedding My Skin

Designer Stine Sandermann Olsen har med inspiration fra firbenets hamskifte skabt kollektionen, Shedding My Skin. Med ønsket om en bæredygtig kollektion har Stine Sandermann Olsen forarbejdet ulden fra slagtefår og bevist, at et sådant ellers overset materiale er brugbart til beklædning og ikke bør betragtes som det blotte affald. Uld blev spundet og garnet farvet, og med finmasket strik skabte Stine tre blændende smukke outfits, der alle repræsenterer stadier i firbenets naturlige hamskifte. Gennem upcycling – betegnelsen for opkvalificerende genbrug – har designeren således givet materialet nyt liv og tilføjet det en særlig æstetisk og kunstnerisk glans. En glans, der vidner om den dygtige designers kærlighed til det smukke håndværk, formgivning, materiale og struktur.

Læs også: Lad dig drage af Svanesøen og kom med bag kulisserne

Mette Assarsson: The Tactile Skin Exploration

Med et særligt blik for form og æstetisk minimalisme, og med hud og følesans som største inspirationskilder, har designer Mette Assarsson med afgangskollektionen, The Tactile Skin Exploration, fundet ind til kernen og fjernet alt overflødigt. Tilbage er rene silhuetter, og Mette Assarsson har, udover at anvende en forunderlig sart farvepallet, arbejdet med forskelligartede materialer, såsom neopren, plastic, silke, perler og pels. Materialer, som har til formål på hver deres måde at mime menneskets hud eller blot pirre beskuerens nysgerrighed og ønske om at mærke beklædningens taktile karakter – de både bløde, blanke og ru overflader. The Tactile Skin Exploration synes altså at appellere til en sanselig umiddelbarhed, og Mette Assarsson har med voluminøse silhuetter, tusindvis af perler på en jakkes vrangside, bukser med trævlede kanter og en pelsjakkes plastiske overflade betaget showets besøgende.

Læs også: Oplev Gudrun Hasle - En kvinde med fortællelyst og skønhedsfejl

Laura Krarup Frandsen: The Last Nomad of the North

The Last Nomad of the North er titlen på designer Laura Krarup Frandsens afgangskollektion, som, som de smukke ord antyder, tager sit afsæt i de mellemøstlige vejfarende. Et folk, hvis respekt og omsorg for den omgivende natur har inspireret designeren til at gøre brug af særligt holdbare materialer, såsom hamp, bambus og genbrugt gummi. Disse supplerer de klassiske tekstiler, ren uld og læder, og Laura Krarup Frandsen har med sin materialebevidsthed og dybe bekymring for miljøet skabt en rå, men let og ubesværet bærbar kollektion. Med sit bud på bæredygtighedens farve har designeren skabt betagende silhuetter i nuancer af sort, smukke, grove frynser og løse draperinger. Med The Last Nomad of the North følger Laura Krarup Frandsen dristigt, men elegant og sikkert, sit indre kompas, og ELLEs redaktion glæder sig til at følge Laura Krarup Frandsen og de øvrige designtalenters videre færden.

Glem ikke at udforske de øvrige talentfulde og nyligt uddannede designeres smukke afgangskollektioner. Se billederne og filmen fra showet her.

Lad dig drage af designernes afgangskollektioner i galleriet – brug pilene eller ’swipe’ for at se mere.

ELLE drages af morgendagens danske designtalenter

 

Relaterede artikler