Designer, Virgil Abloh
Foto: Ritzau
Mode

Virgil Abloh, designer og kreativ direktør for Louis Vuitton, er gået bort

af Dina Saugman 29/11/2021
I en alder af blot 41 år er den afrikansk-amerikanske Virgil Abloh, designer og kreativ direktør for herrekollektionen hos Louis Vuitton, gået bort efter to års kræftforløb. Vi kigger tilbage på hans liv og betydningsfulde karriere.

I 2019 blev den verdenskendte designer for eget brand, 'Off-White', og kreative direktør for Louis Vuitton, Virgil Abloh, diagnosticeret med en hjertetumor.

Søndag den 28. november 2021 blev det offentliggjort, at den dygtige og meget anerkendte designer ikke længere er iblandt os som følge af sin kræftsygdom. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nyheden blev bekræftet af Ablohs familie, der på hans personlige Instagram-profil blandt andet skriver:

"Vi er knuste over at måtte fortælle, at vores elskede Virgil Abloh er afgået ved døden, en højtelsket far, ægtemand, søn, bror og ven".

Da Abloh i 2018 blev kreativ direktør for Louis Vuitton, var han den første sorte designer, der nåede til tops i et af de største modehuse. Ablohs genialitet og designs har siden gjort stort indtryk i hele modeverdenen.

Eksempelvis havde Hailey Bieber et personligt forhold til ham. Derfor var hun ikke et øjeblik i tvivl om, at netop Abloh skulle være designeren bag hendes brudekjole, da hun i september 2019 giftede sig med Justin Bieber.

Abloh var også kendt for sine statement- og street style-items, som eksempelvis hans t-shirts, hvorpå der stod "T-shirt" skrevet henover brystet.

Og netop denne "signatur" kunne opleves på Hailey Biebers brudeskjole, hvor hele tre statements i form af street-referencer var broderet i perler. Her var både logoet for Ablohs eget brand, "Off-White" og ordene "Weddingdress" og "Till death do us part" foreviget på kjolen. 

Foto: @haileybieber
Virgil Abloh og Hailey Bieber

Hailey Bieber har efter Virgil Ablohs død delt et meget personligt opslag på sin Instagram-profil, hvor hun hylder og mindes sin gode ven og designer: 

"Han bragte altid liv, karisma, kærlighed og morskab ind i alle situationer og rum, han trådte ind i".

Også andre kendte har sendt deres tanker til Virgil Abloh og hans efterladte. Topmodel Bella Hadid har blandt andre skrevet en personlig hilsen og hyldest til designeren: "Han var noget for alle. Det var hans magiske superkraft".

Derudover har den administrerende direktør for Louis Vuitton, Bernard Arnault, udtalt, at Abloh ikke blot var en genial designer, men også en mand med en smuk sjæl og en meget stor visdom.

I 2018 var han på Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden, hvilket blandt andet skyldes hans evne til at skabe fantastiske designs. For Abloh var tøj nemlig ikke bare beklædningsgenstande, men derimod dele, der kunne forbindes med både musik, kunst, politik og filosofi. Abloh så altså tøj som en del af en identitet.

Med tabet af Abloh mister vi en af vor tids største modedesignere. 

Virgil Abloh

Tidslinje over Ablohs liv og karriere
***
  • 2002: Han fik sin bachelorgrad som civilingeniør på Wisconsin-Madison Universitet

 

  • 2006: Han fik sin kandidatgrad i arkitektur på Illinois Institute of Technology.

 

  • 2009: Han var i praktik hos Fendi sammen med Kanye West.

 

  • 2010: Han blev kreativ direktør for 'Donda'. 

 

  • 2012: Han skabte 'Been Trill', der senere blev til ’Pyrex Vision’. Dette var oprindeligt tænkt som et kunstprojekt med tøj, men blev efterfølgende til brandet 'Off-White'.

 

  • 2018: Han blev udbævnt som kreativ direktør for Louis Vuitton. Time Magazine kårede ham som en af årets 100 mest indflydelsesrige personer samme år.

 

  • 2019: Han designede Hailey Biebers overdådige bryllupskjole.

 

  • 2020: Han etablerede "Post-Modern"-Scholarship Foundation, som skulle opfordre sorte studerende til at træde ind i modeverdenen.

 

  • 2021: 28. november gik Virgil Abloh bort.