Foto: PR
Karrieredag

Succesfuld karrierekvinde afholder inspirerende karrieredag i København, og du er inviteret

af 22/01/2020
Drømmer du om en karriere i modebranchen, eller trænger du generelt til nogle opløftende karriereråd fra en ægte girl boss? Så er dine bønner blevet hørt. Den svenske influencer Babba C. Rivera kommer nemlig til København, hvor hun hoster en Career Day med et sejt panel bestående af blandt andre CEO for den københavnske modeuge Cecile Thorsmark og Stine Goyas PR Manager.

Hvis du ikke allerede kender Babba C. Rivera, er det i den grad på tide. Den svenskefødte influencer, der sidenhen er flyttet til Brooklyn i New York, er 29 år gammel, men allerede som 25-årige blev hun nævnt på Forbes’ liste ”30 under 30” i kategorien marketing & reklame – og med rette.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Da Uber kom til Sverige, var det fx Babbas fortjeneste, og da Stockholm blev Ubers hurtigst voksende by efter lanceringen nogensinde, var det ligesådan hende, der kunne klappe sig selv på skulderen. Senere arbejdede Babba for kuffertmærket Away, men i 2017 lancerede hun sit eget branding-bureau By.Babba, og i dag er både det og hun altså baseret i New York.

Girl boss? Ja! Career goals? Kæmpe ja! Og derfor er det bare med at benytte chancen, der nu byder sig, for at vride tips og tricks ud af hende.

Mandag den 27. januar 2020 afholder Babba C Rivera nemlig eventet Career Day i København, som tidligere har fundet sted i New York og Sverige.

Dagen vil være fyldt med inspiration fra dem, der allerede har banet deres egen vej og skabt en karriere for sig selv, ofte via deres passion, som tidligere ikke er blevet betragtet som ”et rigtigt job”.

I den anledning tog vi en snak med Babba og spurgte ind til, hvad vi kan glæde os til i forhold til karrieredagen:

Hvad kan vi se frem til på Career Day?

Sammen med vores samarbejdspartner og vores network-app, Bumble Bizz, ser vi frem til en inspirerende aften, hvor en række forskellige gruppe af talere stimler sammen til en aften med ‘ægte snak’. Med denne karrieredag er vi stolte af at kunne tilbyde meningsfyldte samtaler med vores talere. Samtaler, der går ud over den normale dialog, og som tilbyder gæsterne realistiske og relaterbare indsigter, som de kan benytte i deres egne liv og karrierer. Konceptet career day har fokus på at fejre utraditionelle karriereveje og fremhæver de indflydelsesrige historier for dem, der har banet deres egen vej. Da denne særlige begivenhed falder sammen med den globalt anerkendte Copenhagen Fashion Week, inkluderer panelet ægte gamechangers og katalysatorer i industrien, og med dem agter vi at diskutere, hvordan man skaber en mere inkluderende og bæredygtig modefremtid.

Hvorfor valgte du København, og hvad elsker du ved byen?

København er en af mine yndlingsbyer i Europa, og CPHFW er den absolut bedste modeuge. Det er den med dens voksende, internationale ry og på baggrund af det, var vi interesserede i at høre direkte fra nogle af de kvinder, som har været en del af at bygge sådan en moderne og progressiv modeuge op. Tidligere CPHFW -sæsoner har inspireret mig ikke kun fra et kreativt synspunkt, men også til at skubbe til en virkelighed, der fortæller noget om, hvad skandinavisk mode kan betyde, når vi taler om bæredygtighed og accepten af andre. Karrieredagens liste af kvinder byder på en række fra industrien, som har været med til at skabe denne forandring. Det udvalgte panelmedlem Cecilie Thorsmark, som er CEO for CPHFW , har fokuseret sin arv på at lede, ikke at følge med. Hendes bæredygtige og sociale holdninger har givet CPHFW en plads på verdenskortet som en af verdens mest spirende og populære modeuger – og en, hvis bæredygtige profil gror eksponentielt år for år. Angela Etiebet, der er Global PR & Marketing Director hos Stine Goya, der også er en af de udvalgte panelmedlemmer, har mestret sin rolle hos Stine Goya ved at tilpasse sig brandets internationale vision om udvidelse – for mere synligt at kæmpe for et mere inkluderende og mangfoldigt budskab.

Læs også: Leandra Medine aka Manrepeller har startet en ny Instagram-trend, som du kan hoppe med på.

Og hvorfor er det så vigtigt at inspirere den næste generation af kvindelige ledere?

Vejen til en mere ligestillet fremtid indebærer flere kvinder i ledelsesrollerne, og derfor synes vi, der er essentielt at skabe samtaler, hvor vi fremhæver kvinder med forskellige baggrunde med utraditionelle karriereveje. Det er svært at følge den konventionelle karrierestige, når stigen ikke var skabt med dig i tankerne. Jeg synes, det er blevet bevist gang på gang, at den klassiske og accepterede karrierebane ikke har tjent kvinder godt – ellers ville vi jo ikke stadig forsøge at kæmpe for lige løn mellem kønnene i dag. For at lave om på dette, tror jeg, vi er nødt til at ændre på fortællingen, og det er derfor, vi ønsker at styrke den næste generation af forandringsskabere. Det vil vi for at gøre opmærksom på, at der er andre alternative måder at gribe en karriere an på, hvor man samtidig skubber til erhvervslivet, så de indfører en ny fortælling, der begynder med, hvordan de udarbejder deres jobbeskrivelser. Sommetider når virksomheder ansætter i de ledende stillinger, er kravene så voldsomme, at kvinder historisk set aldrig har haft mulighed for at komme i nærheden af dem. Det er vigtigt at huske på, at statistikker viser, at kvinder kun søger jobs, hvor de lever op til kravene, mens mænd søger, selvom de kun opfylder 60 procent.

Foto: PR

Hvad er dit bedste råd til at opnå ens karrieremål?

Først og fremmest vil jeg sige, at man skal erkende, at succes starter med sig selv. For at tiltrække, skabe og opretholde en succesfuld karriere (eller liv for den sags skyld), er det essentielt at arbejde på sin egen personlige udvikling. At udvikle sig som person er en af mest magtfulde måder, vi kan ære os selv, og resultatet af den rejse er ofte en erkendelse af, at vi er mere end vores resultater, og at ægte succes ikke bliver målt i hverken priser, titler eller penge. Succes kommer indefra og af det, vi beslutter at reagere på i vores liv. Jeg siger altid til folk, at de skal stoppe med at fokusere på den såkaldte slutdestination og i stedet begynde at fylde deres hverdag med små succeser, da det er vejen til en mere langvarig og holdbar lykke.Har du nogle helt konkrete taktikker til, hvordan man når sine mål:

  • Byg et samfund eller netværk af støtte og inspiration op omkring dig. Undersøgelser viser, at vi bliver til gennemsnittet af de fem personer, vi tilbringer mest tid sammen med – så vælg dem med omhu. Det er meget mere tilgængeligt at bygge et sådant netværk op i dag end tidligere. Det er lettere at skabe forbindelser i dette felt nu fx gennem de sociale medier.
  • Start med dine morgener. Du sætter selv tonen for resten af dagen. Hvad hvis du kunne presse dig selv til at stå op en time tidligere hver dag og dedikere denne tid til en daglig rutine, som fokuserer på din personlige udvikling? Træn, læs, mediter – hvad end du har brug for til at være og performe dit bedste. Hav det sjovt imens og prøv nye ting!
  • Find ud af, hvornår du skal sige ja, og hvornår du skal sige nej. Hvis du for eksempel er ny i en by eller ny i en industri, kan det være, at du skal have ja-hatten på for at sikre, at du møder nye mennesker, som kan hjælpe dig med at blive integreret i det rette miljø. Men på den anden side, hvis du lige har landet en ny, spændende stilling, som måske er en smule udenfor din rækkevidde, så kunne det måske være en god idé for dig at bruge de næste 12 måneder på at lande og vokse i denne stilling. Da jeg startede i Uber, blev det pludseligt meget tydeligt for mig, hvor meget jeg skulle lære. Det var mit første job med teknologi, og virksomheden rykkede med lynets hastighed. Det var ikke muligt for mig at involvere mig i en masse hobbyer udenfor jobbet eller at have et nogenlunde socialt liv; dette var øjeblikket for mig at bevise mit værd og forsøge at vokse sammen med virksomheden. At vide hvor du er i livet, og hvor du har brug for at investere din tid er afgærende for, hvornår du skal sige ja og nej.

Du finder mere information om eventet og kan købe billetter via appen Bumble.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her