Julia Restoin Roitfeld
Foto:PR/H&M Conscious Exclusive
Trends

Julia Restoin Roitfeld: ”Stil og mode handler ikke om penge”

af Maria Harder 17/06/2016
Hun er indbegrebet af en moderne parisienne, og hun får bæredygtighed og mode til at gå op i en højere enhed. I juni-nummeret af ELLE bragte vi et interview med stilikonet Julia Restoin Roitfeld, hvor temaet var bæredygtighed og god stil. Du kan møde hende her.

Den 35-årige Julia Restoin Roitfeld er især kendt for sin franske fornemmelse for stil, men også for sit arbejde som ambassadør for H&Ms bæredygtige linje Conscious-Exclusive, der kombinerer fransk stil gennem tiden med bæredygtighed på højt plan.

ELLEs Editor, Marie Louise Wedel Bruun, mødte det franske stilikon Julia Restoin Roitfeld i Paris, til en snak om bæredygtig mode og god stil.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Julia Restoin Roitfeld er alenemor til datteren Romy på knap fire år og bosat i New York, hvor hun arbejder som artdirector og blogger.

Læs også: Marta Cygan: Se mine sko

Som parisienne og datter af den tidligere chefredaktør for fransk Vogue, Carine Roitfeld, har Julia naturligvis god stil.

Men det er ikke god stil, der optager Julia, hun går derimod meget op i bæredygtighed:

”Bæredygtighed er mere og mere vigtigt, og ikke bare i mit eget liv. Det er ikke bare et spørgsmål om, hvordan vi dealer med affald og genbrug: Bæredygtighed er en gennemgribende livsstil, der omfatter den måde, vi forbruger på, den måde, vi opfører os på, og også den måde, vi klæder os på.”

Et af de bæredygtige initiativer, som Julia har været involveret i, er den seneste H&M Conscious Exclusive-kollektion, og selv mener hun, at bæredygtighed og mode sagtens kan forenes:

”Jeg synes, det er en fantastisk ide at bruge mode som en måde at skabe bevidsthed omkring bæredygtighed. Vi er alle sammen nødt til at være mere hensynsfulde i den måde, vi bebor verden på, og mode kan være en del af den plan. Bæredygtig mode er kreativ, opfindsom og ansvarlig; på den måde kan alle nyde godt af den, samtidig med at man gør noget godt for planeten.”

Og hun synes bestemt også, at bæredygtighed kan være moderigtigt:

”… Bæredygtighed er en kreativ måde både at skabe og bruge mode på. At skabe nyt tøj ud af gammelt eller at gøre genbrugt glas til broderi er vidunderligt; ligesom at mikse og matche gammelt med nyt og at være ansvarlig omkring, hvad vi køber og forbruger.” Fortæller hun til ELLE.

Hun er om noget kendt for sin uprætentiøse stil, der emmer af moderne coolness. Selv synes hun dog det er vanskeligt at definere sin egen stil:

”At definere sin egen stil er ikke nogen nem opgave. Jeg er meget instinktiv, og jeg vil nok sige, at min egen stil er minimalistisk og klassisk. Jeg er i hvert fald slet ikke lige så fashion som min mor: Jeg er mere nedtonet og mindre med i front. Jeg går aldrig efter noget, der er helt vildt, jeg går med det, jeg kan lide og føler mig godt tilpas i.”

Om det at have god stil, siger Julia Restoin Roitfeld:

”At være stilig er ikke noget, jeg går op i. Jeg er ganske enkelt bare mig selv. Jeg holder alting enkelt og går altid i det samme tøj. Jeg kan lide sort om vinteren, fordi det er perfekt til storby-omgivelserne, men føler mig mere bohemet om sommeren …” Fortæller Julia.

Rent stilmæssigt er der dog tre bestemte items, som hun ikke kan undvære:

”Et par sorte stiletter, et par perfekt skårede jeans og en lille sort kjole gør det i den grad for mig.”

I forhold til at have god stil, så mener Julia ikke, at det er et spørgsmål om penge. Hun kan derimod godt lide tanken om, at eksklusivitet er til at betale – som f.eks. med Conscious Exclusive-kollektionen:

”Stil og mode afhænger ikke af, hvor rig du er. Det kommer alt sammen indefra. Kollektionen er helt klart til at købe, men jeg kan også godt lide, at det er en limited edition; at du ikke kommer til at se alle dine venner i den.” Fortæller Julia.

Læs også: Mario Testino: "Instagram har givet mit erhverv prestige"

Fordi hun er så optaget af bæredygtighed, så har Julia også et par bæredygtige stylingtips til os andre:

”Måden, du vasker på, er meget vigtig: Farvestoffer forurener meget, og vaskemaskiner forbruger tonsvis af energi. Jeg prøver så vidt muligt at vaske mit tøj i vasken, i hånden, om aftenen, og hænge det til tørre, så det er klar til at blive taget på næste morgen. Især med uld og sarte sager; de holder meget længere ved at blive vasket i hånden... ”

”Et andet bæredygtigt stiltip, jeg kan give, er at give det videre til genbrug, som du ikke går med. Der er ikke nogen grund til at blive ved med at bruge plads i skabet, og at give det videre vil sætte gang i en livgivende cyklus.”

I forlængelse af dette tilføjer Julia, at hun ikke har ting liggende i skabet i mere end to år, og at hun derfor bytter tøj med sin mor en gang imellem.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her