Trends

Jude Law: ”Sådan går en gentleman klædt”

af Emilie Bech Zerlang 16/03/2016
Jude Law tilhører den liga af skuespillere, der kan garantere en films succes blot ved at medvirke i den – intet nyt i det. Det nye er, at den 43-årige stjerne har fundet en helt særlig ro i sig selv og sine omgivelser. En ro, der både kommer til udtryk i hans livssyn, fremtid og måden hvorpå han går klædt... ELLE mødte Jude Law i Rom til en snak netop om stil, karriere og glæden ved livets små øjeblikke.

Artiklen blev bragt i ELLEs marts-nummer 2016.

Sig navnet Jude Law, og de fleste kvinder vil rødme dybt og tænke på en rigtig mand. Og selv om han endnu ikke har vundet en Golden Globe eller en Oscar, så er Jude Law lige præcis der, hvor han gerne vil være i dag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det står helt klart, da ELLE møder ham i de smukkest tænkelige omgivelser i Frascati lidt uden for Rom, hvor han er flyttet til i forbindelse med et filmprojekt.

Her forklarer han, at han absolut ikke tager afstand fra film som The Holiday (2006), men tværtimod er helt bevidst om sin karrieremæssige rejse, hvor romantiske roller måske ikke har været de personlige favoritter, men til gengæld har åbnet dørene til de attråede:

”Jo længere man arbejder med film, jo lettere er det at finde ud af, hvad man egentlig gerne vil med det. Og da jeg fyldte 40 år, følte jeg virkelig, at et nyt kapitel begyndte for mig. Tidligere blev jeg næsten kun tilbudt de romantiske og sjove roller, da disse er som skrevet til fyre i 20’erne og 30’erne. Men nu har jeg endelig fået mulighed for at spille nogle andre roller, hvilket jeg altid har været ivrig efter og ønsket,” fortæller han.

Så du er glad og tilfreds der, hvor du er nu? ”Ja, jeg er rigtig tilfreds. Jeg er altid på udkig efter nye udfordringer, og lige nu er jeg i gang med et stort HBO-projekt her i Rom, som jeg nyder hvert et minut af. Men jeg er altid nysgerrig efter at prøve nye ting og få nye udfordringer – måske at få lov til at instruere en film?”

Det er dog ikke kun karrieremæssigt, at Jude Law befnder sig godt og udstråler en helt særlig ro og forbløffende jordnær attitude. For selv om han naturligvis har en passion for film, et sexet ydre og flere penge på kontoen end de fleste 43-årige, så er det med alderen blevet de små ting i hverdagen, der betyder mest for ham, og som han betragter som skønhed:

”Det er sjovt, for da jeg var yngre, var skønhed noget, jeg nærmest følte, at jeg skulle ’undskylde’ for at opsøge, men i dag er det i højere grad blevet en helt naturlig del af min hverdag og derfor noget, der ’bare er der’. Og den følelse er nok blevet endnu mere tydelig, efter at jeg har bosat mig i Rom, fordi det er så smuk en by,” smiler han.

”Man får så meget ud af byen på daglig basis – hvad enten det er en inspiration, en følelse eller små ting som dét at få en kop kaffe, gå en tur eller gå ind i en butik. Så det er faktisk en rigtig stor del af mit liv. Naturlig skønhed er noget, der nærmest kan berige min sjæl. Jeg bevæges nok mere af smukke omgivelser end af materielle ting i dag, end jeg gjorde tidligere.”

Apropos det skønne, så er Jude Law også en mand, der går op i sin stil og sit udtryk. Men ikke på en flashy Hollywood-måde. Nej, igen er det de små detaljer, der tæller. Det skal være stilfuldt, enkelt og gerne dufte lidt af gentleman, som nu, hvor han er iført hat, navyblå dobbeltradet jakke og charmeklud i brystlommen – komplet med kæk, drenget charme, der virker lige så godt live:

”Jeg elsker at klæde mig fint på i forbindelse med begivenheder og gøre noget ’ekstra’,” forklarer han om sin stil. ”Et behov, der uden tvivl stammer fra min far, som på alle måder var en klassisk ’suit and tie’-type. Derfor elsker jeg også at gå med hat. Jeg synes, der er noget helt særligt gentleman-agtigt over dét at gå med hat. Og det er også derfor, at jeg altid har hat på.”

Hvad er ellers opskriften på en gentleman? ”Vær dig selv, føl dig godt tilpas og nyd dig selv, dit liv og den måde, du lever på. Dét, tror jeg på, er en rigtig god start.”

Kunne du tænke dig et lille gensyn med Jude Law og hans hjertesmeltende smil? Så se med i galleriet, hvor vi har samlet en masse billeder af Jude Law og nogle af hans højdepunkter fra karrieren indtil videre...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her