Bucherer
Trends

Hun blev opdaget lige efter designskolen: Nu laver hun luksussmykker for verdens førende huse

Af Rose Maria Boelsmand 11/09/2023
Det lå ikke i kortene, at Hollie Bonneville Barden skulle være smykkedesigner, men en passion for håndværket og en respekt for ædelstenens sjæl førte hende alligevel til, hvor hun er i dag. Netop nu er hun aktuel med en ny kollektion for Bucherer Fine Jewellery, som består af otte ekstraordinære diamantsmykker.

Mine første smykker var arvestykker fra mine bedsteforældre. Min bedstefar voksede op i Burma, og flere af smykkerne derfra er generationer gamle. Der er blandt andet en lille guldring med en turkis sat som en ædelsten. Hvert smykke har en fascinerende historie. Til denne ring er historien, at min bedstemor kendte en, der skulle sejle jorden rundt, og vedkommende spurgte, om hun ville have en souvenir fra turen. Hun bad om en turkis. Det fik hun, og hun fik den sat i ringen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg elsker at forstille mig disse scener fra min familie, som udspillede sig for mange år siden. Jeg har også en armring, der er mindst 100 år gammel, og som er meget moderne lige nu. Jeg elsker det tidløse aspekt, og at ting altid bliver aktuelle igen.

​​​​​ Hollie Bonneville Barden for Bucherer. Pris på forespørgelse.
Læs mere og køb her

Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle designe smykker. Jeg har aldrig tænkt over, hvor jeg skulle ende, jeg gjorde bare det, jeg holdt af. Smykker viste sig at kombinere alle de ting, jeg holder af, og være et unikt håndværk, fordi det både er kunst, men også udtrykker noget personligt.

Uanset om der er tale om exceptionelle smykker eller arvestykker med affektionsværdi, så har de fleste et smykke, der er uerstatteligt og har en værdi, der er baseret på mere, end hvad det er værd. Værdien ligger i den følelse, det giver, og de minder, det vækker. Det er noget, som hverken tøj eller kunst kan.

Hvem?

Da Hollie Bonneville Barden færdiggjorde sin uddannelse på Londons Central Saint Martins, blev hun opdaget af luksuskonglomeratet LVMH, og som bare 25-årig blev hun den yngste designer nogensinde hos luksussmykkehuset De Beers. Nu har Barden designet en capsule-kollektion af otte diamantsmykker for Bucherer Fine Jewellery, som bliver en del af husets bestandige smykkekollektion. Kollektionen, Inner Fire, er kendetegnet ved det unikke miks af diamantformer. Fælles for alle smykkerne i kollektionen er, at hvert design centraliserer sig omkring én diamant.

Tanken om uendelighed er temmelig svær at begribe. Hvordan kan en diamant, vi sidder med nu, have eksisteret i mere end en million år? Det er større, end vores hjerner kan forstå. Jeg sætter pris på at lave smykker, der er tidløse, men samtidig vil jeg gerne have, at mine smykker er relevante og skiller sig ud. Nogle gange har ordet ’tidløs’ en begrænsende effekt.

Jeg forsøger at holde fast i kreativiteten og aktualiteten, samtidig med at jeg skaber noget, der kan blive sat pris på løbende. Det lyder som en floskel, men det er sandt. Jeg håber, at det jeg skaber, engang kan blive arvestykker, og at de vil fortsætte med at eksistere og oparbejde deres egne historier, hvor de har været elsket af mange.

Smykker har en evne til at få os til at funkle. Smykkerne i denne kollektion er ekstraordinære, men jeg tror også, at det ’at funkle’ er en følelse. Måske er det noget, der sker inde i en, når man har noget helt særligt på. Det vækker noget. Smykker giver også plads til personlig fortolkning. Der er ikke to mennesker, der vil bære det samme smykke ens. Nogle har smykker på i lag, mens andre går afslappet til værks og andre igen bruger smykker mere formelt. Man skaber sit eget narrativ med dem.

Min forestilling med denne kollektion, er, at smykkerne skal have et udtryk, der også fungerer, hvis man ønsker at bruge dem med jeans og en hvid T-shirt. Og det er lykkes. Jeg er med på, at vi taler om smykker, der er meget kostbare, men jeg synes, de ser vidunderlige ud med jeans og en T-shirt.

Jeg kan godt lide kontrasten i det, særligt fordi vores generation ikke går til gallaarrangementer som en del af hverdagen. Jeg synes ikke, at smykker skal være henvist udelukkende til særlige lejligheder – særligt ikke hvis man bruger mange penge på dem. Man har ikke altid brug for en særlig anledning til at retfærdiggøre at tage et fantastisk smykke på.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her