amber heard: jeg er personligt en del af LGBT-miljøet
Trends

Amber Heard: ”Jeg er personligt en del af LGBT-miljøet”

af Laura Marie Gotthardt 1/02/2016
Amber Heard er til februar aktuel med ”Den Danske Pige”, som handler om den danske kunstner Einar Wegener, der som den første mand nogensinde fik en kønsoperation. ELLE mødte den smukke skuespillerinde til en snak om hendes rolle, hendes biseksualitet og kampen for at ændre sin sexappeal...

Hun var ukendt på stjernehimlen, da Johnny Depp forlod Vanessa Paradis for hendes skyld, men Amber Heard vil være kendt for mere en at være ’den sexede skønhed’ og Johnny Depps unge kone. ELLEs Tina Jøhnk har mødt hende.

Læs også: Set på Instagram: De smukkeste forlovelsesringe

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Det var en stor ære at være en del af det projekt,” siger Amber Heard om rollen som balletdanseren Oola Paulseon i Den Danske Pige, der får premiere 4. februar. For den 29-årige skønhed har planer om at nedtone den erotik og sensualitet, hun er så kendt for. Hun kæmper hårdt på at finde karakterer, hvor hun får mulighed for at udtrykke andre dimensioner af sin personlighed: ”Det er frustrerende, for jeg ser ikke mig selv på denne begrænsende måde. Måske ser folk på mig på en bestemt måde, men der er mange flere interessante ting ved min personlighed end lige det.”

Læs også: Moderedaktørens 10 februar-favoritter

Hun nyder at spille en ’badass i høje hæle som i filmen Machete Kills (2013), hvor hun håndterer store våben. Hun er da heller ikke bange for at vælge roller inden for mindre fine genrer såsom horror og elsker desuden at skabe lidt røre på filmset – som da hun fandt en stor dildo blandt rekvisitterne under optagelserne af Paranoia og spurgte, om hun kunne låne den under en sexscene med Liam Hemsworth. Hun lagde den store sorte dildo, hvor hendes arm skulle være, og den intetanende Liam måtte se sig narret foran en hel gruppe filmfolk, da han greb ud efter den. ”Han blev knaldrød i hovedet,” griner Amber.

Læs også: Barbie-revolution: Den ikoniske dukke har fået 3 nye kropstyper

At være en del af Den Danske Pige er derfor et projekt, som den skuespillerinden er stolt af at være en del af. For det er en historie, om en så kompleks begivenhed, der havde store sociale og kulturelle konsekvenser. Og så er det er også et emne, som Amber tager meget personligt: ”Jeg er helt klar for ligestilling for transkønnede. Fordi jeg personligt er en del af LGBT-miljøet (lesbian, gay, bisexual and transgender, red.), er jeg beæret over at være en del af denne historie, der viser en side af den kamp, som transkønnede har kæmpet. Der har altid været homoseksuelle, det er heller ikke noget nyt, at der findes transkønnede eller mennesker, for hvem deres køn ikke er oplagt. Det er fedt at være med til at fortælle deres historie.”

Læs også: Sådan styler du: Overalls

Ambers kærlighedsaffærer inkluderer nemlig både mænd og kvinder (blandt andet den franske model Marie de Villepin og fotografen Tasya van Ree), men hun holder samtaler om kærligheden privat. Også ægteskabet med sin 23 år ældre mand Johnny Depp, som hun mødte under indspilningerne til The Rum Diary i 2009, er hun formel omkring: ”En af de smukke ting ved at være gift – og jeg er meget lykkelig som gift kvinde – er, at det er helligt og privat mellem to mennesker. Det er det, der gør det specielt, og jeg har tænkt mig at værne om det.” En indstilling som også hjælper på Ambers stræben efter ikke blot at være ’Mrs. Depp’: ”Jeg har altid været nysgerrig og haft et åbent sind. Jeg er meget frisindet, og det er bare sådan jeg er. Jeg er tiltrukket af mennesker, som kan lide den side af min personlighed og værdsætter mig for den, jeg er.”

Læs også: Kendall + Kylie Spring 2016 kollektionen er endelig ude

Vi er ELLE-vilde med skønne Amber Heard, og har samlet nogle af hendes største øjeblikke i galleriet!

Psst... klik eller 'swipe' dig igennem billederne.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her