alicia vikander interview om hollywood it-girl på rekordtid
Foto: David Burton/Pixelle, Polfoto
Trends

Alicia Vikander: Min Hollywoodkarriere føles som en monsun!

af Laura Marie Gotthardt 19/01/2016
Den svenske skønhed Alicia Vikander er blevet en international it-girl på rekordtid – ELLEs Tina Jøhnk har mødt hende til en snak om raketfarten mod toppen af Hollywood og modeverdenen…

”Det føles som lidt af en monsun,” siger Alicia Vikander om sit meget hurtige karriereskifte fra at være en ukendt svensk skuespillerinde til at være en international berømthed. Første gang Alicia gik op ad den røde løber var i 2013, da hun repræsenterede Danmark og En Kongelig Affære til Oscarfesten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I dag, blot et par år senere, har Alicia Vikander gået op ad mange røde løbere til store filmpremierer.

”Jeg var ekstremt skræmt til at begynde med. Jeg tog mit første skridt mod en international karriere ved at medvirke i den danske film En kongelig affære, og for mig var det et kæmpe skridt. Jeg havde slet ikke forudset, at jeg skulle medvirke i flere udenlandske film, for jeg har kun set en anden svensk skuespiller, Noomi Rapace, skabe en international karriere. Så det var slet ikke noget, jeg gik og tænkte på.”

Læs også: Mandagsmuse: Alicia Vikander

Det var med Joe Wrights film Anna Karenina, at Alicia Vikanders internationale karriere for alvor begyndte. Herefter fulgte flere engelsksprogede film, hvor hun blandt andre spillede over for Julianne Moore, Benedict Cumberbatch, Michael Fassbender, Bradley Cooper og Cara Delevingne. Til foråret er hun aktuel med flere film, men især rollen som Gerda Wegener, en stærk og indsigtsfuld kvinde, der støtter sin mand gennem hans personlige udvikling fra mand til kvinde i den længe ventede Den danske pige, begejstrede den smukke skuespillerinde meget:

”Min far læste manuskriptet og sagde, at jeg bare måtte medvirke i den film. Desuden handler den om transkønnedes rettigheder, som er et mere aktuelt emne nu end nogensinde før. Og denne historie gør det vedkommende og nemt at relatere til.”

Læs også: Oscar-nomineringerne 2016 | Sådan reagerede stjernerne

Og det er også i andre henseende, at hun repræsenterer sit stærke køn, nemlig som en del af den franske Louis Vuitton-chefdesigner Nicolas Ghesquiéres nøje udvalgte skare af begavede og lidt skæve muser, der blandt andet inkluderer Jennifer Connelly og Michelle Williams.

Det kan dog godt være, at Alicia Vikander er blevet Hollywoodvant og glamourøs, når hun poserer foran fotograferne. Men den svenske skønhed har ikke helt glemt sine skandinaviske rødder. Blandt hendes favoritdesignere er Acne og House of Dagmar.

”Jeg er meget skandinavisk, når det gælder min stil. Det går altid op for mig, når jeg har været hjemmefra og vender tilbage. Vi har meget rene silhuetter. Vi går i T-shirts, blazere, skjorter, støvler og jeans, og så eksperimenterer jeg med accessories som sko og tasker.”

Læs også: Helena Christensen: Supermodellen med begge ben på jorden

Jo, den 27-årige kvinde går hastigt mod toppen af Hollywood og modeverdenen, og vi glæder os til at se, hvad der mere er i vente for den smukke skuespillerinde i fremtiden…

Psst… tjek smukke Alicia Vikander i galleriet!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her