Sådan har skønhedsidealet ændret sig gennem tiden

Foto: Instagram

Bløde hofter, store øjenbryn, kort hår, skønhedspletter, androgyne kroppe, og store bagdele. Alle er eksempler på skønhedstendenser, der på skift har været aktuelle gennem de sidste mange årtier og er et bevis på, at skønhedsidealet konstant ændrer sig. Vi har gennem tiden set op til de store skønhedsikoner, der har været med til at skabe tendenserne, og vi har derfor samlet dem til dig i galleriet nedenfor.

I 2016 blev det offenliggjort at plastikkirurgi er blevet en helt normal del af den brasilianske skønhedskultur - især det kirurgiske indgreb 'Brazilian Butt Lift', der er blevet meget populært. Måden hvorpå plastikkirurgi opfattes, er meget forskellig i Brasilien og Danmark - men skønhedsidealet herhjemme har også ændret sig siden Marilyn Monroe spankulerede omkring med alle kvinders drømmekrop. 

Læs også: Besøg Smashbox-bussen og få lagt en gratis makeup

I 1950erne var den kurvede kvindekrop det ultimative skønhedsideal, hvor de feminine hofter var i fokus. Senere blev det den slanke androgyne krop, der blev hyldet i modebranchen, og nu befinder vi os et sted, hvor der arbejdes hen imod, at den sunde og naturlige krop skal være skønhedsidealet. 

Læs også: Natalie Portman er (igen) ansigt for ny Miss Diors parfume

Skønhedsidealet vil uden tvivl blive ved med at ændre sig, og for at vise, hvordan det har ændret sig gennem tiden, har vi samlet et galleri, med billeder af de store skønhedsikoner fra 1950erne og op til nu.

Psst … Klik eller ’swipe’ dig igennem galleriet

Skønhedsidealer gennem tiden

Relaterede artikler