Penélope Cruz: ”Det var intimiderende at skulle spille Donatella Versace”

Foto: All Over Press

Måske har du allerede set den: Historien om mordet på en af modens største mænd, Gianni Versace, der er omdrejningspunktet for anden sæson af TV-serien American Crime Story – eller også gibber det stadig i dig efter at se den nå den (forhåbentligt) snart bliver tilgængelig på dansk Netflix.

Uanset hvad, kender du sikkert allerede det tragiske og dramatiske epos om ét af 1990’ernes mest famøse (og fashionable) drabssager, hvor grundlæggeren af luksusbrandet Versace, Gianni Versace, blev koldblodigt myrdet foran sit hjem i Miami i 1997 af seriemorderen Andrew Cunanan, der var besat af den udtryksfulde italienske modeskaber.

Giannis mord er i sig selv et uhyggeligt og tilpas dramatisk udgangspunkt for at skabe en dragende filmfortælling, men dramaet omkring Famiglia Versace stopper ikke foran Giannis Miami mansion, hvor han mødte sit endeligt. Faktisk har Versace-familien, og dermed også Versace-brandet, altid været subjekt for et utal af spekulationer, konspirationsteorier og anklager om blandt andet at være associeret med den italienske mafia (der ifølge visse konspirationsteorier også var bagmændene bag Gianni Versaces mord), interne familie- og magtkampe om retten til modeimperiet, misbrugsskandaler og mere til.

Med andre ord: Der er god grund til at sætte sig godt til rette, når American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace flyder over streamingtjenesterne on demand. Men det, der er seriens power-faktor, er ikke modeskaben, der i sin levetid skabte ikoniske kreationer til kendisser og A-listers som Prinsesse Diana, Naomi Campell (her tænker vi naturligvis på kjolen med print af Andy Warhol’s Marilyn Monroe fra 1991) og Liz Hurleys ’Safety Pin Dress’, og som kan tage æren for at have skabt begrebet ’Supermodel’. Nej, personen, der stjæler rampelyset i The Assisination of Gianni Versace, er derimod hans søster, Donatella, der spilles af ingen ringere end den Oscar-vindende skuespillerinde, Penélope Cruz.

Læs også: Derfor var supermodel-finalen under Versace-showet et stort øjeblik

I anledning af seriens premiere (American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace sæson 2 havde premiere 17. januar 2018) har ELLE mødt Penélope Cruz til en snak om, hvordan det er at portrættere en af modebranchens mest berømte og berygtede personligheder. Interviewet (der kan læses i sin fulde længde i ELLEs februar-magasin på side 94-95) fortæller Penélope Cruz blandt andet, at hun altid har været stor fan af Versace, og hvorfor det derfor ikke har været uden ærefrygt, at hun har taget udfordringen og rollen op.

”Der var helt tavst i 20 sekunder, hvor min hjerne begyndte at fokusere på, om Donatella mon ville synes om det. (…) Men da jeg begyndte at lytte, og det gik op for mig, at de ville portrættere hende som en heltinde i serien pga. alt det hun måtte igennem, var jeg på,” fortæller Penélope Cruz i interviewet i ELLEs februar-magasin.

… Vil du vide mere om Penélope Cruz’ rolle som Donatella Versace? Så skynd dig at få fingrene i det ELLEs februar-magasin, der er på gaden indtil 22. februar 2018

(Psst...! Med et abonnement på ELLE misser du aldrig en god historie eller de eksklusive interviews med fascinerende kendisser, som altid er fast inventar i dit ELLE magasin. Få 6 numre fra 199 kr. her)

Hvis du savner lidt ekstra Versace-power, så kig med i galleriet nedenfor, hvor du får et gensyn med supermodel-finalen, der skrev sig ind i modehistorien ved Versaces show under modeugen i Milano i sensommeren 2017. Showet var Donatellas tribute til sin afdøde bror, 20 år efter hans død.

Derfor var supermodel-finalen til Versace showet en stort modeøjeblik

 

Relaterede artikler