Josefine ’Noora’ Pettersen: ”Jeg vil ikke lave reklame på min Instagram. Jeg vil bare være skuespiller!”

Foto: Asger Mortensen

Hvis navnet Josefine Frida Pettersen ikke ringer en klokke, så er det temmelig sikkert, at navnet Noora Sætre gør. Eller bare Noora. Noora fra Skam. Noora, som har formået at charmere hele verden – inkl. über-føkkboyen William. Men hvem er kvinden bag den måske mest populære serie-karakter siden Carrie Bradshaw?

Dansk ELLE har som de første nogensinde fået lov til at interviewe den norske skuespillerinde, og 21-årige Josefine er om muligt endnu skønnere end 18-årige Noora, selvom man knap troede det var muligt. For er Noora og Josefine ikke to alen af ét stykke?

Det er i hvert fald den illusion skaberne af Skam har haft til hensigt at bibeholde, og det har derfor ikke være muligt at komme ind på livet af de ’rigtige’ mennesker bag karaktererne William, Noora, Isak, Even, Vilde, Sana og Penetrator-Chris mens seriens fire sæsoner rullede over skærmene. De var nemlig ’in character’ selv når kameraerne var slukkede og derfor er der ingen der rigtig ved hvem Josefine Frida Pettersen er, når hun ikke er Noora.

Lige indtil nu… For i interviewet ”Who’s That Girl” i ELLE-magasinet, der er på gaden indtil 30. november, har ELLEs Marie Louise Wedel Bruun nemlig fået førstehåndsfortællingen fra Josefine, om pigen der gemmer sag bag ’Nooras’ ansigt.

… og det er der tydeligvis mange, der gerne vil vide, for efter Skam blev et mega-hit har flere end 1,6 millioner mennesker trykket ’follow’ på Josefines Instagram-profil for at få et lille indblik i, hvem hun er privat.

Jeg husker vældigt godt, da jeg sagde sådan: ’Herregud, nu har jeg 1.000!’ At det var så­dan: ’Oh my God,’ til en veninde. At der var bare sådan 1.000 mennesker, der begyndte at se på. (Smiler) Og så gik det ligesom … Men efterhånden ser man jo ikke forskel læn­gere, hvis du forstår? Det bliver bare et tal. Fordi der er så mange. Så man bliver lidt sådan … (slår ud med armene, åbner øjnene) ’Hallå! Jeg er ikke så interessant, ligesom. Det er mig?! Og jeg lægger ikke noget særligt ud, okay?’” siger Josefine i interviewet til ELLEs Marie Louise Wedel Bruun.

Læs også: Josefine ’Noora’ Pettersen: ”Derfor græd Noora i guitar-scenen med William”

Men hvordan gebærder man sig med at lægge billeder op, til frit skue for 1,6 millioner mennesker, som man ikke kender?

”Altså jeg bliver bare sådan: ’Åh, det var et fint billede, det læg­ger jeg ud.’ Men det er jo klart, at man må passe lidt på, hvad man lægger ud. Nu har jeg jo valgt ikke at fortælle så meget med Instagram, f.eks., ikke at give noget specielt budskab. Fordi man kan gøre så meget i dag; man kan jo nærmest ligesom leve på Instagram, eller man kan have en blog eller reklamere for ting. Men jeg har bare lyst til at være skuespiller. Så det er måske også derfor, at jeg ikke gør min Instagram til noget specielt, for jeg vil ikke have, at folk skal forveksle mig med så meget andet – endnu i hvert fald. Lige nu vil jeg bare være skuespiller. Og så kan man jo se på et tidspunkt; hvis der nu er noget, jeg vældig gerne vil fortælle, ligesom,” fortæller Josefine til ELLE i interviewet på side 47-54.

Fordi Josefine er blevet så meget synonym med sin rolle som Noora, er hun i gang med gradvist at løsrive sig fra teenage-karakteren, så hun kan komme videre i sin skuespillerkarriere. Det er nemlig ofte set før, at skuespillere, der er brudt igennem med en ikon-rolle, har svært ved at bryde ud af rollen og kun bliver castet til samme type karakterer – eller endnu værre: slet ikke booker nye job, fordi alle kun kan se dem i den rolle de er blevet kendte for. Tænk bare på Harry Potter, Rachel Green, Charlotte York og Carrie Bradshaw… Men Josefine er allerede i fuld færd med at skabe sig sin egen identitet, der ikke rimer på Noora.  

Læs også: Shoppegalleri: Få Nooras dritkul-look fra månedens forside

Altså jeg må indrømme, at jeg er blevet mere ligesom Noora. I starten kunne jeg ikke lide Nooras stil; den var ikke lige mig … Men nu EL­SKER jeg den! Men jeg kan jo ikke gå rundt og ligne hende, vel? Så jeg holder mig fra Nooras state­ment-pieces; holder mig fra blå- og hvidstribede skjor­ter og sådan vældigt herreagtige bukser.”

Det samme gælder ikon-looket med de røde læber og det korte, lyse pagehår. Josefine fortæller, at hun efter at have vist sig foran hele verden med knaldrøde læber, er hun ikke bange for at bruge farver. Men rød er Nooras farve. Og hvad angår frisuren… ”Jeg kan ikke gå rundt som Josefine med Noora-hår, ligesom,” griner Josefine da ELLEs Marie Louise Wedel Bruun nærmest i chok spørger indtil hårlængden, der på skydningen med ELLE er en god bid længere end Nooras korte statement-cut.

Meget apropos handler Josefine Frida Pettersens næste rolle faktisk om hår. Og om ungdom. Hun skal nemlig spille Chrissy i 1970’er-musicalen Hair på Oslo Nye Tea­ter fra januar… og det er forhåbentligt ikke det sidste vi får at se med Josefine in-the-lead, men med den side hun viser af sig selv i ELLE kan ingen ved deres fulde fem sige nej til hende!

Hele interviewet med Josefine Frida Pettersen kan læses i ELLE-magasinet, der er på gaden indtil 30. november. Skynd dig ned i din lokale bladpusher og haps et eksemplar, mens du kan, og få hele historien om hvordan det var at være med til at forme Skam-karaktererne selv, Josefines yndlingsscener, livet på de sociale medier og meget mere!

 

 

 

Relaterede artikler