Her er de 6 bæredygtige brands, du skal kende lige nu

Foto: Filippa K

Der er sket meget på ti år, hvor vi for alvor begyndte at snakke om den bæredygtige mode, og modehusene føjer i stigende grad bæredygtighed til agendaen. Det betyder, at vi ikke behøver at gå ned på stilen, selv når vi tager det ansvarlige valg. Den ansvarlige modeagenda berører vi derfor også i månedens ELLE, hvor journalist Elsebeth Mouritzen stiller skarpt på tendensen i artiklen "Green Chic", hvor hun blandt andet har interviewet designeren bag det danske og bæredygtige mærke Fonnesbech og vores danske mode-CSR pioneer, Eva Kruse. 

I 2007 blev det første topmøde om en bæredygtig modebranche afholdt, og meget er sket siden. Copenhagen Fashion Summit med Eva Kruse som direktør er fra 2017 en årligt tilbagevendende konference, som blandt andet har til formål at sætte en tyk streg under nødvendigheden af omstilling til en mere bæredygtig tøjproduktion og nytænkning i branchen. Og selvom dette vigtige emne har været på dagsordenen i mange år, er det endnu nødvendigt at opfordre både fabrikanter og forbrugere om at tænke mere grønt i deres modevalg. 

Der findes dog flere eksempler på virksomheder, som beviser, at mode med omtanke kan være cool, og vi er vilde med, at mange af disse virksomheder, som giver os modet til at skifte adfærd i vores forbrug, er skandinaviske. Derfor har vi fundet seks bæredygtige brands med en ansvarlig indstilling, som vi synes, du bør kende til.

Se med i galleriet, hvor vi har samlet seks bæredygtige brands, som du bør kende lige nu og læs meget mere om tendesen "Green Chic" på side 68-69 i ELLEs maj magasin, der er på gaden fra 30. marts til 27. april...

Her er de 6 bæredygtige brands, du skal kende lige nu

Psst...! I ELLEs maj-magasin får du også et eksklusivt interview med skuespillerinden Winona Ryder og du kan se alle de nominerede til ELLE Style Awards 2017 - og blive klædt på til alle forårts fester med shoppeguides og modeserier! 

Relaterede artikler