En hilsen fra chefredaktricen: Den sidste bold

Foto: Sean McMenomy

Tekst: Cecilie Ingdal

HVER lørdag kl. 08 og tirsdag kl. 17, til han var langt op i 60’erne, indtog min far og hans næsten jævnaldrende makkere tennisbanen i Næstved. Og lidt afhængigt af, hvem hans doublemakker blev den pågældende dag (den, der fik ’unge’ Henning, var tæt på garanteret sejren), kom han stolt hjem og fortalte, at han havde vundet. Eller det vil sige: At han og hans makker havde vundet den sidste bold. Den eneste bold, der er vigtig at vinde for en tennisspiller. Jeg har tit tænkt på udtrykket og på, at det jo netop giver tennisspillere et ekstremt klart fokus. Eller rettere: gav. For i dagens professionelle tennisverden handler sporten også om meget andet. Det er jo nærmest en større katastrofe for en spiller at miste en sponsor end at ryge tidligt ud af en turnering.

Da mændenes Australian Open-finale blev spillet i slut januar – et drømmeopgør mellem ærkerivalerne og veteranerne Nadal og Federer – hørte jeg kommentatoren sige, at Nadal har givet Federer personlighed. Underforstået, at uden Nadal havde Federer været for perfekt – og dermed også lidt for kedelig. Vi kan jo som tilskuere godt lide, at vi kan mærke vores stjerner. At de vitterligt har noget på spil. Som vi i sin tid kunne med Borg, McEnroe, Becker og Agassi. Og som vi kan med Nadal, Serena – og vores egen Wozniacki.

Selvfølgelig betyder det alverden for lysten til at heppe, når det er en af vores egne; ikke mindst når hun er med der, hvor ingen danskere har været før hende. Men Caroline har ikke bare danskerne med sig. Hun har charmeret hele verden med sit velkendte, smittende ’Miss Sunshine’-smil, sit stærke fighter-instinkt, sin ’what you see is what you get’-tilgang og ikke mindst sit lange blonde hår og sine lækre Stella McCartney x Adidas-outfits (suk).

På ELLE har vi længe været nysgerrige på hendes egen fortælling om et trods alt noget usædvanligt liv. Heldigvis havde hun lige så stor lyst til at møde os som vi hende, og da vi sammen tilbragte en kold efterårsdag på Skodsborg Kurhotel & Spa nord for København, var hun præcis alt det, som vi havde forestillet os. Og så lige lidt til. Endnu mere afslappet, sjov, smilende, varm, ligetil og hamrende professionel. Hun respekterede vores ideer og havde tillid til, at vi kunne vores metier – ja, selv ideen om hende i sommerkjole på en iskold badebro var hun cool med (selv om jeg var en anelse nervøs for at gøre hende forkølet …). For hun ved, hvad spillet handler om, og at hendes job som verdens Miss Sunshine muligvis er større end at vinde den sidste bold. Og så alligevel fornemmede vi, at når alle lag var pillet af, handler tennis for Caroline (heldigvis) stadig kun om én ting … Glæd dig til ELLE-fotograf Asger Mortensens smukke billeder og ELLE-editor Malou Wedel Bruuns ærlige interview med Danmarks største sportsstjerne. En stjerne, som man i den grad kan mærke.

Rigtig god fornøjelse,

Psst ...  Glæd dig også til ELLE Decoration, som er med dit ELLE i denne måned. Vi har bl.a. besøgt Miu Miu-skodesigner Gherardo Fellonis cool hjem (og ja, der indgår masser af smukke sko i indretningen), og så sætter vi fokus på den største bolig-hype i disse år: Norden! Fra vores nordiske designmestre til de nye hitmagere.

I galleriet kan du se Editor-in Chief, Cecilie Ingdals favoritter, måske kan du finde inspiration til din næste favorit? 

En hilsen fra chefredaktricen: Den sidste bold

Relaterede artikler