Emma Stone: "Det værste er, når man føler sig uprofessionel"

Emma Stone: "Det værste er, når man føler sig uprofessionel"
Foto: All Over Press

Emma Stone er netop blevet hyldet for sin præstation i filmen La La Land ved dette års Oscar-uddeling, hvor hun bragte statuetten for bedste kvindelige hovedrolle. ELLEs Hollywood-skribent, Tina Jøhnk Christensen, har mødt den smukke skuespillerinde til en ærlig snak om karrieren. 

Vi giver her et uddrag af artiklen, som du kan læse i dens fulde længde i ELLEs aprilnummer, som er på gaden nu. 

Læs også: Derfor er Emma Stone et stilikon

Emma Stone er aktuel i filmen La La Land, som er en romantisk og magisk hyldest til Los Angeles. I filmen spiller Emma Stone den unge kvinde Mia, som drømmer om en karriere som skuespiller, men stadig arbejder i en kaffebar, mens hun går til den ene audition efter den anden. For Emma Stone var det nemt at identificere sig med rollen som Mia, for som 14-årig begyndte hun nemlig selv at gå til auditions for at forfølge sin store drøm - dog en del afvisninger med på vejen:

"Det er gået op for mig, at disse afvisninger kan være ret barske at håndtere. Folk bedømmer dig, inden du har åbnet munden, og kigger ned i deres papirer hele tiden og siger så 'tak', og du forlader lokalet. Det værste er, når man føler sig uprofessionel. At man fuldkommen har forpasset en mulighed."

Der gik tre år med adskillige audition og kun tre mindre gæsteroller i tv-serier, før hun landede sin første filmrolle i komedien Superbad i 2007. Og siden da har karrieren taget fart med roller i blandt andre Crazy, Stupid, Love, Spiderman, Birdman og senest La La Land, som var storfavoritten ved dette års Oscar-uddeling. 

Se også: Hør Ryan Gosling synge i ny romantisk film

Emma Stone er vokset op med musical-genren. Som lille pige spillede hendes mor flittigt musikken derhjemme, hvilket blev starten på Emma Stones begejstring for musicals. Så da den unge instruktør Damien Chazelle tilbød hende hovedrollen i musicalen La La Land, behøvede Emma Stone ikke lang betænkningstid:

"Jeg har altid elsket musicals som kunstart, fordi man kan bryde ud i sang"

Og Emma Stone havde heldigvis erfaring at trække på i forberedelserne til rollen som Mia i La La Land, for i 2015 medvirkede hun nemlig i sin første musical med Cabaret på Broadway:

"Jeg fik mulighed for at lave en musical på scenen, inden jeg lavede La La Land, og det hjalp mig med at forstå, hvordan man formidler et følelsesladet budskab til publikum gennem sang, og hvordan og hvornår man skal holde lidt igen."

Læs også: Shoppeguide: Få det lækre forsidelook à la Caroline Wozniacki

Overfor Emma Stone i La La Land spiller skuespiller Ryan Gosling, og det er anden gang, at de to danner romantisk par på film. Første gang var i filmen Crazy, Stupid, Love, og Emma Stone husker med nostalgi tilbage på scenen, hvor de to forsøger at gengive dansescenen fra Dirty Dancing:

"Det var en af de sjoveste scener, jeg nogensinde har lavet."

Og denne forbindelse oplevede hun som en fordel under indspilningen af La La Land, da de havde nemt ved at falde ind i rollerne og ikke behøvede at se hinanden an først. 

Du kan læse hele interviewet med filmakuelle Emma Stone i ELLEs aprilnummer, som er på gaden nu.

Se med i galleriet, hvor vi har samlet et udpluk af Emma Stones bedste stiløjeblikke...

Mandagsmuse: Emma Stone

Relaterede artikler