Derfor er Kendall Jenner ikke med på catwalken i Paris

Foto: All Over Press

De stolte, franske modehuse viser lige nu deres bud på næste års sommermode i Paris, men modelfænomenet Kendall Jenner mangler på de attraktive catwalks. Det er imidlertid helt bevidst, at Kendall Jenner ikke betræder det parisiske podie.

@Kendalljenner har i skrivende stund 66,6 millioner følgere på Instagram og sammen med veninden Gigi Hadid, giver hun lige nu de andre topmodeller baghjul. Med sine millioner af følgere på Instagram og Snapchat får Kendall Jenner da også nogle af de meste attraktive modeljobs i branchen, for når modelcasterne skal vælge, hvem der skal gå modehusenes shows, er det nemlig rigtig vigtigt, at modellerne er kendte og har mange følgere på sociale medier – på den måde kan modehuset nemlig håbe at få opmærksomhed navnlig gennem modellernes aktivitet på Instagram. Og med kampagner for modens største navne, forsider for spanske, australske, tyske og japanske Vogue er Kendall Jenners brand som model så stærkt, at hun faktisk gør klogt i ikke at vise sig på podiet i Paris.

Læs også: New York Fashion Week: Danske topmodeller i front på catwalken for Tommy Hilfiger AW/16

Danske Freja Beha gør det samme. Den smukke brunette med den karakteristiske, androgyne figur debuterede på catwalken i 2005 og gik i begyndelsen af sin karriere rigtig mange shows ved de internationale modeuger. I dag viser Freja Beha sig kun sjældent på catwalken, hvilket resulterede i at hun fik opmærksomhed og skabte overskrifter, da hun i sidste uge gik Saint Laurents show i Paris.  

Topmodeller er nemlig brands i sig selv, og er man nået så langt som Freja Beha og Kendall Jenner, har man også råd til at springe en catwalksæson over – både i forhold til økonomi og image.      

En anden model, der må siges at være et brand i sig selv, er Josephine Skriver. Den 23-årige dansker fik i foråret sine Victoria’s Secret-vinger, hvilket sætter hende på stjernekortet blandt verdens supermodeller. Josephine Skriver går da heller ikke slavisk hvert eneste show i New York, Paris, Milano og London. Udover Victoria’s Secret holder hun sig til nogle få, udvalgte shows. F.eks. var hun på podiet i København i februar, da By Malene Birger viste husets bud på efterår/vintermoden 2016 samt ved Gannis show under samme modeuge, men ved sommerens SS17 modeuge i København havde Josephine Skriver travlt med sine andre modelopgaver og var ikke med.   

Se ogå: Josephine Skriver: "Derfor sletter jeg billeder med under 20.000 likes" 

I februar 2016 fortalte Josephine Skriver ELLE.dk, at hun sletter sine billeder på Instagram, hvis de får under 20.000 likes. Instagram er nemlig et centralt markedsføringsmedie for topmodellerne, og Josephine Skrivers modelbureau i New York har da også folk ansat kun til at guide modellerne i, hvordan de bruger Instagram bedst muligt og får flest mulige følgere. Har man det, er man nemlig kommet langt i modelverdenen – og det må man sige, at Kendall Jenner har – modeugen i Paris er dog først slut på onsdag, og modehuse som Chanel og Louis Vuitton har endnu ikke vist show – så måske har vi endnu til gode at se Kendall Jenner på den parisiske catwalk. Vi kan kun håbe! 

Kig med i galleriet og se Kendall Jenner, Josephine Skriver og Freja Beha på podiet ved de internationale modeuger.

Efterlysning: Kendall Jenner savnes i Paris

 

Relaterede artikler