Mandagsmuse: Taylor Swift

All Over Press

Hun er høj, blond, sjov og mega talentfuld - det er selvfølgelig Taylor Swift, vi snakker om, og hun har med sin ekstremt succesfulde karriere slået sig fast som én af nutidens helt store ikoner. Derefter er det også kun passende, at sangfuglen bliver æret på ELLE.dk som denne uges Mandagsmuse. Læs mere om Taylors og hendes karriere lige her!

Læs også: VMA: Se alle kjolerne fra den røde løber

Hvem:

Taylor Swift (f. Taylor Alison Swift) født den 13. december 1989 i Pennsylvania.

Derfor skal du kende hende:

Taylor Swift er vokset op på en juletræsfarm i en lille by i staten Pennsylvania, hvor hun allerede fra barnsben var involveret i musicals og fik sang- og teaterundervisning. Shania Twain blev senere Taylors helt store inspirationskilde, og hun brugte sine weekender på at optræde på lokale festivaler, caféer og sportsbegivenheder. Men ifølge Taylor, var det kun Nashville, som kunne få countrydrømme til at gå i opfyldelse, og efter at have flyttet, fik Taylor rigtig nok sin første pladekontrakt.

Derfra gik det stærkt, og Taylor udgav sit debutalbum den 25. oktober 2006 kun 16 år gammel. Indtil hendes tredje album udkom, var country-pigen trofast mod genren, men det ændrede sig på hendes tredje album, som så småt fik fik indført pop-elementer, og overgangen blev fuldendt med den seneste udgivelse ’1989’, som indeholder en overflod af popsange, som vi ELLE-sker!

Taylor er især kendt for sin venlige personlighed og nærværende tilstedeværelse, hvilket især tiltaler hendes yngre fans, som også bliver forkælet med opmærksomhed fra den famøse sangerinde. Hun undlader ikke at poste kærlighedserklæringer til fans og af fans på Instagram, og man spotter hende heller aldrig give en fan et halvhjertet kram. Taylor beviser at trods kæmpe succes, kan man stadig holde begge ben på jorden og være sig selv. Vi vilde med det! 

Højdepunkter

2004: Taylor flytter til Nashville for at forfølge sin drøm om at blive countrysangerinde.

2006: Hun underskriver pladekontrakt med RCA Records og udgiver sin første plade ’Taylor Swift’.

2008: Taylors andet album ’Fearless’ udkommer, og sangen ’Love Story’ bliver den anden bedst sælgende country single nogensinde.

2010: Det tredje album ’Speak Now’ udkommer, og singlen ’Mean’ vinder Bedste Countrysang ved Grammy Awards. Hun modtager desuden flere priser for dette album.

2011: Taylor modtager Billboards Woman of the Year Award som den yngste nogensinde.

2012: ’Red’ er Taylors fjedre album, som også vinder utallige priser.

2014: Taylor udkommer med sit seneste pop-album ’1989’, som over én million køber den første uge. Dette har Taylors to tidligere albums også formået, og det er aldrig sket før for nogen anden kunstner.

2015: Videoen til singlen ’Bad Blood’, udkommer med Taylors stjernevenner såsom Karlie Kloss, Cindy Crawford og Lena Dunham, og vinder Best Video of the Year ved dette års MTV Video Music Awards.

Bonusinfo:

Taylors mor ville gerne have, at folk ikke vidste, om Taylor var en mand eller kvinde, når de læste navnet på hendes kommende businesskort.

Se også: Mango præsenterer de to mest ikoniske britiske modeller: Cara & Kate

Psst...Se Taylors stil udvikle sig fra sommerkjoler og cowboystøvler til stilfuld med en særlig kærlighed for maveblusen!

Mandagsmuse: Taylor Swift

Relaterede artikler