Derfor er Karlie Kloss et stilikon

Allover Press

Hun blev som bare 14-årig opdaget i et lokalt velgørenheds show, hvor hun optrådte på catwalken for sjov. Det skaffede hende en kontrakt ved Elite Model Management i New York, og kort tid efter gik hun show for Calvin Klein. Siden har hun ikke set sig tilbage. Blandt andet derfor er hun et stilikon, og du kan blive lidt klogere på Karlie her. 

Hvem: 

Karlie Elizabeth Kloss, født den 3. august 1992 i Chicago, Illinois. 

Derfor skal du kende hende: 

I dag er det svært at nævne en designer, hun ikke har gået for, og hun har også alle de store modehuse på CV’et, når det kommer til kampagner. Karlie Kloss har altid haft sin families støtte, og de flyttede sammen til New York, da hendes karriere tog fart. Faktisk troede alle, at hun skulle være professionel ballet danser, men det blev der hurtigt lavet om på.

Karlie Kloss er også kendt for sit samarbejde med Momofuku Milk Bar, Karlie’s Kookies. Hun siger selv, at hun altid bagte aftenen inden en casting eller et job, og Karlie joker med, at hendes succes må skyldes de mange kager, hun i tidernes løb har delt ud. 

Læs også: Derfor er Leighton Meester et stilikon

Højdepunkter:

2007: Hun bliver opdaget og skriver kontrakt med Elite Model Management i New York.

2008: Hun skifter til NEXT Model management og går hele 64 shows på sin første sæson.

2009: Hun optræder på italiensk Vogues cover i oktober.

2010: Hun optræder igen på italiensk Vogues cover i januar-nummeret.

2011: Karlie Kloss skriver kontrakt med Christian Dior for tredje sæson i træk, og hun har sin debut i Victoria's Secret Fashion Show.

2012: Hun optræder i i september-nummeret af British Vogue, Japanese Vogue og Harper’s Bazaar Russia. Hun optræder i kampagner for Juicy Couture, Elie Saab og Jean Paul Gaultier. Hun var co-host i MTV serien House of Style med sin model-veninde, Joan Smalls.

2013: Karlie Kloss er ansigt for Donna Karan, Lacoste og Lanvins kampagner. Hun er dette år vært ved MTV Movie Awards' pre-show. Hun optræder i Louis Vuittons kampagne for Alma tasken.

2014: I dette år er hun ansigt for Jean Paul Gaultier, Nike, Donna Karan, Lancaster og Chanel Coco Noir Fragrance. Hun samarbejder md Frame Denim om The Forever Karlie Jeans Collection.

2015: Hun er på amerikansk Vogues forside med slyngveninden Taylor Swift i marts-udgaven. 

2016: Karlie bliver udnævnt til at være det nye ansigt for smykkefirmaet Swarovski. 

2017: Karlie er kampagnemodel i amerikansk Vogue i marts

Læs også: ELLE beautyprofil: Christy Turlington

Bonus info:

Hendes catwalk skiller sig meget ud fra de andre modellers og bliver ofte beskrevet som “panter agtig”. Selv siger hun, at det stammer fra hendes tid som balletdanser. 

Hun danner par med Joshua Kushner, en businessman fra New York, som hun mødte til et Victoria's Secret afterparty.

Hun lejede sin første lejlighed i New York, da hun var blot 14 år gammel.

Følg Karlie på Instagram og få et gensyn med den skønne model i galleriet. 

Psst... Brug pilene eller 'swipe' dig igennem galleriet. 

Derfor er Karlie Kloss et stilikon

Relaterede artikler