Mandagsmuse: Florence Welch

Mandagsmuse: Florence Welch
Foto: All Over Press

Florence Welch er én af de mest fierce sangerinder, vi kender, og med sine majestætiske og karismatiske bevægelser under sceneoptrædener i Florence and the Machine-regi, indtager hun i den grad scenen og betager publikum. Hun er en blændende skønhed, som med sit ildrøde hår og altid modige outfits er blevet et stilikon verden over. Derfor er denne mandagsmuse den fascinerende sangerinde Florence Welch. 

Hvem:

Florence Welch, født den 28. august 1986.

Derfor skal du kende hende:

Florence Welch har ikke haft en nem barndom. Hendes forældre blev skilt, da hun var 11 år, og hun flyttede kort tid efter ind hos sin stedfar. I en alder af 13 år så hun sin bipolare bedstemor begå selvmord. De mange frustrationer, som Florence Welch oplevede i sin barndom, har hun kanaliseret og udtrykt i sine sange. 

Som 18-årig begyndte Florence Welch at skrive sange med sin lillesøsters babysitter, Isabella Summers, som blev det første medlem af "the Machine" i Florence and the Machine. 

Læs også: Her er det nye ansigt for Gucci

I næsten fire år var det et ritual, at sangerinden drak inden en optræden. Hun har selv udtalt, at hun er meget genert af person, hvilket var grunden til, at alkoholen blev en tilflugtsvej. Under et show brækkede hun foden og var derfor nødt til at trække sig tilbage og lade foden hele. I den periode genfandt hun en indre styrke, som hun ikke ville risikere at sætte over styr, da tiden var inde til at vende tilbage til scenen - og hun har ikke drukket siden.

Selvom de ikke ofte viser sig sammen offentligt, er hun tætte veninder med den amerikanske sangerinde Taylor Swift, og hun var faktisk en stor inspirationskilde i forbindelse med skabelsen af Florence and the Machine-albummet How Big, How Blue, How Beautiful. Taylor Swift opfordrede nemlig Florence Welch til at være ærlig og lære sig selv at kende, og disse råd blev essentielle for bandets tredje album, som blev udgivet i 2015.

Udover Taylor Swift blandt sine tætte veninder, er Florence Welch også tæt med den ultrasmukke skuespillerinde Blake Lively, som vi blandt andet kender fra Gossip Girl. Blake Lively er eftersigende Florence and the Machines største fan, og hun har set alle bandets shows i USA. Hun sørgede endda for, at Florence and the Machine optrådte i et afsnit af Gossip Girl, og bandet spillede også til Blake Livelys hemmelige bryllup, da hun blev gift med Ryan Reynolds i 2012.

Se også: ELLE nr. 100: Kom med til fejringen af ELLE nr. 100 og se alle billederne her

Selvom Florence Welch er kendt og elsket for sit ikoniske ildrøde hår, er hun faktisk oprindeligt brunette. Da Florence Welch fik en pladekontrakt i 2008, begyndte hun at ændre sit udseende. Hun beskriver selv, at det røde hår, de afblegede øjenbryn og karakteristiske tøj var en måde at beskytte sig selv på og håndtere den øgede opmærksomhed. 

Mens nogle modeller, skuespillere og sangere er i front for enkelte modekampagner eller bliver muse for det, der bliver vist på catwalken under modeugerne, har Florence Welch været inspirationkilde for en hel kollektion. I 2011 afslørede Gucci nemlig, at Florence Welch havde inspireret alt fra modellernes ildrøde røde hår på catwalken til tøjet, de var iklædt. Guccis daværende Creative Director, Frida Giannini, udtalte, at kollektionen blev skabt med en stærk og mystisk muse i tankerne, og en sådan slags kvinde er Florence Welch. Guccis beundring af sangerinden førte hende også til titlen som ambassadør for modehusets ure og smykker i 2016.

Florence Welch er stilmæssigt ét af de mest originale indspark i populærkulturen, og vi ELLEsker, at hun altid udfordrer i outfits, som på én og samme tid er både modige og helt on point!

Vi har set hende en smukke blomsterprint, som i den grad var på alles læber (og kroppe) i 2016, pangfarver og vilde silhuetter. Med de stærke 70'er-referencer såsom matchende suits, bare tæer på scenen, det altid løse hår og pandehår, vide ærmer og bukser samt flæser er hun en evig aktuel modefortolkning af "blomsterbørns børn". Og vi ville bestemt ikke have noget imod at bytte garderobe med hende!

Højdepunkter:

2008: Fik en pladekontrakt

2009: Udgav sit første album, Lungs, med Florence and the Machine

2010: Vandt en Best Brit Award for Best British Album 

2011: Var inspirationskilde for Guccis kollektion

2011: Udgav sit andet album, Ceremonials

2015: Udgav sit tredje album, How Big, How Blue, How Beautiful

2016: Blev ambassadør for Guccis ure og smykker

Vi har samlet et udpluk af Florence Welchs bedste stiløjeblikke i galleriet nedenfor...

Florence Welch - Februar 2016

Relaterede artikler