Mandagsmuse: Eva Kruse

Mandagsmuse: Eva Kruse
Foto: All Over Press

Hun har ét af de mest imponerende CV'er i dansk mode og har i mange år spillet en vigtig og toneangivende rolle som direktør for både Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute. Førstnævnte rolle forlod hun ved årsskiftet for at dedikere al sin tid til bæredygtighed og samfundsansvar. Lær Eva Kruse bedre at kende her. 

Læs også: Eva Kruse og Anne Christine Persson siger farvel til Copenhagen Fashion Week

Hvem:

Eva Kruse, født den 20. april 1972

Derfor skal du kende hende:

Eva Kruse blev i 1993 uddannet projektleder hos Kaospiloterne og har siden da berørt mange områder i både tv- og modebranchen. Hun har blandt andet været chefredaktør på Eurowoman og VIVA, vært hos både TV2 og TV3, international kommunikationschef hos Kopenhagen Fur og senest direktør for Copenhagen Fashion Week. 

I august 2016 blev det offentliggjort, at Eva Kruse trak sig som direktør for Copenhagen Fashion Week for at kunne hellige sig arbejdet med Danish Fashion Institute nye hovedområder, som blandt andet indbefatter videre arbejde med Copenhagen Fashion Summit og en mere bæredygtig tankegang i modebranchen.

Se også: Copenhagen Fashion Week: ELLE-redaktionens favoritlooks

Hun er i den grad en pionér inden for bæredygtig mode, og hun har siden 2008 arbejdet på implementeringen af en mere bæredygtig tankegang og tilgang til modeindustrien - både nationalt og internationalt.

For sit store arbejde for mere samfundsansvar i modebranchen, har Eva Kruse endda fået Den Franske Ambassades Menneskerettighedspris, som bliver overrakt til hende den 2. februar, når dette års københavnske modeuge løber af stablen. Ikke alene er modebranchen én af de største industrier på verdens plan, det er også den mest ressourcekrævende. Og det har Eva Kruse arbejdet hårdt for at ændre på siden 2008, hvorfor hun nu hyldes med den prestigefyldte pris. I martsnummeret af ELLE, som er på gaden nu, kan du forresten læse et interview med de to ildsjæle Eva Kruse og den franske ambassadør, Francois Zimeray, om den forpligtelse det er at modtage en så prestigefyldt pris. 

Med sine mange år i modebranchen kan det ikke komme som en overraskelse, at Eva Kruse har en sikker og gennemført stil. Vi ser hende ofte i matchende suits, velsiddende blazers og figursyede kjoler, som på én og samme tid er feminine og emmer af power.

Se med nederst i galleriet, hvor vi har samlet nogle af Eva Kruses bedste stiløjeblikke...

Højdepunkter:

1993: Uddannet projektleder hos Kaospiloterne

1998: Bliver chefredaktør hos Eurowoman

1998: Føder sønnen Mads

2001: Føder datteren Emilie

2004: Bliver international kommunikationschef hos Kopenhagen Fur

2005: Er én af hovedkræfterne i stiftelsen af Danish Fashion Institute

2009: Copenhagen Fashion Summit afholdes for første gang 

2016: Forlader direktørposten hos Copenhagen Fashion Week og bliver istedet CEO for Copenhagen Fashion Summit 

2016: Bliver gift med Peter Franck

2017: Føder parrets første søn

2017: Får Menneskerettighedspris den 2. februar 2017 under Copenhagen Fashion Week

Mandagsmuse: Eva Kruse

Relaterede artikler