Mandagsmuse: Emilia Clarke

Foto: All Over Press

Selvom du måske ikke helt kan kende hende ved første øjekast, har dit blik med garanti hvilet på Emilia Clarke en hel del på det seneste.

Hun har selv, flere gange, fortalt medierne, at hun sjældent bliver genkendt på gaden, netop fordi de lange, ultrablonde lokker kun hører hendes fiktive fantasy-karakter til, mens hendes eget hår er en del kortere og en hel del mørkere.

Men tag lige et nærmere kig på ugens Mandagsmuse, og så vil du sagtens kunne genkende de markante blå øjne og de fyldige læber, som du bedst kender fra HBO’s fantasy-serie, Game of Thrones, hvor hun spiller ‘Daenerys Targaryen’. Blondine eller ej, så er Emilia Clarke en vanvittigt smuk og en super dygtig skuespillerinde.

Vi giver dig et nærmere indblik i den 29-årige, men forholdsvis nyudklækkede skuespillerindes liv og karriere lige her!

Læs også: Så meget ville dine yndlings TV-lejligheder koste i dag

Hvem:

Emilia Isabelle Euphemia Rose Clarke, født 26. oktober 1986, London, England

Derfor skal du kende hende:

Emilia Clarke blev født i London, men voksede op på landet i Bershire. Hendes mor var forretningskvinde og hendes far arbejde som lydingeniør på forskellige lokale teatre. Hun voksede op med en bror, som nu studerer politik i dag.

Da Emilia var tre år gammel, var hun med til en forestilling på en såkaldt ‘’show boat’’, hvor hendes far arbejdede og lige siden den dag, drømte hun om at blive skuespillerinde.

Hun har flere gange udtalt, at hvis denne drøm var gået i vasken for hende, var hun nok blevet arkitekt eller grafisk designer.

Emilia Clarke valgte dog alligevel ikke at give så let op, men forfulgte i stedet drømmen om at blive skuespiller. I 2009 fik hun så sin afgangseksamen på Drama Centre London, som andre store stjerner, såsom Colin Firth og Pierce Brosnan også gik på i sin tid. 

Dog lod det helt store skuespiller-gennembrud vente på sig. Derfor havde Clarke hele seks forskellige jobs, blandt andet som bartender, tjener og i et call center, før hun fik rollen i Game of Thrones, som havde premiere i april 2011 og viste sig at være vejen til hendes gennembrud.

I 2014 blev Clarke tilbudt rollen som den forførte og tryllebundede Anastacia Steele i filmatiseringen af bestselleren, Fifty Shades of Grey, men takkede nej, grundet de mange scener, hvor hun skulle være afklædt eller helt nøgen.

På trods af, at de genre, som Emilia Clarke primært har fået roller indenfor er langt fra denne genren i teenagefilmen, Clueless, som er tilbage fra 1995, har hun flere gange fortalt journalister og pressefolk, at den er hendes suveræne yndlings film.

Vi er ELLEvilde med Emilia Clarke, der, selvom hun ikke har en flere meter lang biografi, stadig overrasker med den ene cool performance efter den anden og, som afsnit efter afsnit fanger og imponerer millioner af seere foran skærmen i en af tidens allerstørste og mest omtalte TV-serier, selvfølgelig Game of Thrones.

Vi glæder os til at se meget mere til denne uges smukke Mandagsmuse i fremtiden - både i store produktioner og selvfølgelig i en masse smukke kjoler og outfits på den røde løber.

Læs også: Her er de 20 ting, du skal eje inden, du bliver 30

Højdepunkter:

2009: Er gæstestjerne i afsnit 11.89 af TV-serien, Doctors

2009: Bliver færdiguddannet fra Drama Centre London

2010: Er aktuel i TV-filmen, Triassic Attack

2011: Får rollen som 'Daenerys Targaryen' i TV-serien, Game of Thrones

2011: Vinder en EWwy Award for ‘’Best Supporting Actress in a Drama’’ for sin rolle i Game of Thrones

2011: Vinder en Scream Award for ‘’Best Breakout Performance’’for sin rolle i Game of Thrones

2012: Er aktuel i filmen, Spike Island

2012: Vinder en Gracie Award for ‘’Outstanding Female Rising Star in a Drama Series or Special’’ for sin rolle i Game of Thrones

2012: Begynder at date TV-produceren, Seth MacFarlane

2012: Bliver #1 af ‘’the 100 Most Beautiful Faces of 2012’’ på Independent Critics List

2013: Er aktuel i filmen, Dom Hemingway

2013: Bliver tilbudt rollen som Anastacia Steele i filmen, Fifty Shades of Grey, men takker nej

2013: Ender forholdet med Seth MacFarlane

2013: Får sin teaterdebut på Broadway i produktionen, Breakfast at Tiffany’s i rollen som Holly Golightly

2014: Bliver #1 på Ask Men’s Top 99-liste over ‘’Most Desirable Women’’

2015: Får titlen som ‘’Sexiest Women Alive’’ af Esquire magazine

2015: Får rollen som Sarah Connor i filmen, Terminator Genisys

2016: Er aktuel i filmen, Me Before You

Bonusinfo:

Selvom Emilia Clarke har et meget uskyldigt og feminint udtryk i sit udseende og i sin udstråling, gemmer hun på en lille hemmelighed, som det er de færreste, der har lagt mærke til. Hun har nemlig en lille humlebi tatoveret på indersiden af sin lillefinger.

Læs også: Mandagsmuse: Blake Lively

Psst… Hvis du heller ikke kan få nok af Emilia Clarke, så glæd dig til at se hende i en af hovedrollerne i filmen, Me Before You, der er baseret på bestselleren af samme navn. Me Before You får premiere i de danske biografer den 2. juni 2016.

Tag endelig et kig forbi galleriet, hvor vi har samlet en masse fine billeder af ugens Mandagsmuse, Emilia Clarke, til dig!

Klik eller ‘swipe’ dig igennem billederne.

Mandagsmuse: Emilia Clarke

Relaterede artikler