Mandagsmuse: Claudia Schiffer

Mandagsmuse: Claudia Schiffer
Foto: All Over Press

Claudia Schiffer er indbegrebet af ”supermodellen” fra 1990’erne og faktisk har den nu 46-årige tyske skønhed ifølge Guiness Book of World Records slået rekorden i antallet af magasinforsider, der har haft glæde af hendes smukke ydre. Claudia Schiffer er denne uges mandagsmuse - læs med og lær hende at kende.

Hvem:

Claudia Schiffer. Født d. 25. august 1970 i Rheinberg, Tyskland

Derfor skal du kende hende:

Med 1000 forsider på modemagasiner som ELLE, Vogue og Harper’s Bazar slår Claudia Schiffer ifølge Guiness Book of World Records rekorden i antallet af magasinforsider, som hun har lagt ansigt til. I en alder af 46 år er Claudia Schiffers modelkarriere stadig i fuld gang, og hun arbejder b.la. sammen med L’Oreal, som en af kosmetikgigantens vigtigste ambassadører.

Claudia Schiffers familie var velset i hendes hjemby Rheinberg i det vestlige Tyskland, og før hendes imponerende modekarriere begyndte, planlagde hun at følge i sin fars fodspor og blive advokat. Men tingene ændrede sig efter Claudia Schiffers skæbnesvangre møde med talentspejderen Michel Levaton, der driver sit eget modelbureau i Paris, og øjeblikkeligt så Claudia Schiffers åbenlyse potentiale som model. Claudia Schiffer fik sin studentereksamen, hvorefter eventyret i modellernes verden tog fart.

Læs også: Claudia Schiffer lancerer eksklusiv kollektion på stylebop.com

I Paris blev Claudia Schiffer godt modtaget af franske ELLE, og herefter bookede den amerikanske jeans-mastodont Guess hende til kampagner. I begyndelsen af sin karriere blev Claudia Schiffer kendt for at ligne Birgit Bardot og som kampagnemodel for Guess fra 1989 til 1991, blev nogle af de mest ikoniske billeder af hende til. Det var fotografen Ellen von Unwerth der forevigede Claudia Schiffer for Guess, og den tidligere model fik da også sit gennembrud som fotograf, da billederne af smukke Claudia Schiffer kom frem.   

Takket være sine 1.81 cm og internationale appel bevidste Claudia Schiffer i løbet af 1990’erne, at hun fortjente sin helt egen plads på supermodellernes stjernehimmel. I 1991 slog Vogue fast, at hun var en af verdens smukkeste kvinder og udnævnte hende samtidig som ”en moderne muse”.  Claudia Schiffer var på podiet hos alle de største modehuse, og på imponerende vis bevægede hun sig ud af Birgit Bardots skygge og indtog sin egen, funklende plads blandt verdens supermodeller.

Se også: New York Fashion Week: Danske topmodeller i front på catwalken for Tommy Hilfiger AW/16

Men Claudia Schiffer er ikke kun kendt som smukt blikfang på catwalken og i modemagasiner. Hun har nemlig medvirket i flere film b.la. i rollen som ”Carol” i det engelske kærlighedsdrama ”Love Actually” fra 2003 og i to afsnit af tv-serien ”Et umage par”. Derudover udlever Claudia Schiffer sin kærlighed til cashmere gennem designsamarbejder og har dette efterår lanceret et samarbejde med stylebop.com om en eksklusiv knitwear kollektion.  

Privat er Claudia Schiffer gift med filminstruktøren Matthew Vaughn, og de har tre børn. Det er svært at slå ned på højdepunkter i Claudia Schiffers modelkarriere, og enhver anden model ville misunde hende de utallige forsider og prestige fyldte shows, som hun har prydet og gået - her giver vi det alligevel et forsøg:

Højdepunkter:

1987: Blev opdaget som model på en natklub i Düsseldorf

1989: Skyder forside til franske ELLE

1990: Skyder kampagne for Guess, på forsiden af magasinet ”Rolling Stole” og begynder samarbejdet med L’Oreal

1991: Kampagnemodel for Chanel frem til 1996

1994: Kampagnemodel for Versace fotograferet af Richard Avedon

1995: Dokumentar ”Around Claudia Schiffer” skildrer Claudia Schiffers liv som model

1996: Blev som den første af Victoria’s Secret udvalgt til at bære den prestigefyldte ”Fantasy bra”

1997: På forsiden af magasinet ”Playboy”

1998: Skyder kampagne for Citroën og tjener 25 millioner kr. på opgaven

1999: På forsiden af amerikanske Vogue sammen med b.la. Gisele Bundchen og Kate Moss

2003: Spiller rollen som ”Carol” i filmen ”Love Actually”

2007: På forsiden af franske Vogue fotograferet af Mario Testino

2008: På forsiden af tyske Vogue fotograferet af Mario Testino

2010: Fylder 40 år og vinder samme år prisen for ”Årets model” ved det britiske ELLE Style Awards

2012: Claudia Schiffer er tilbage som ansigt for Guess i forbindelse med brandets 30-års jubilæum

2015: Lancerer sin første cashmere kollektion i samarbejde med cashmere-brandet TSE

I galleriet herunder kan du se billeder af Claudia Schiffer som model i 1990'erne og på den røde løber i dag:

Claudia Schiffer

Relaterede artikler