Mandagsmuse: Adriana Lima

Mandagsmuse: Adriana Lima
Foto: All Over Press

Hun er gudesmuk, har været topmodel i mere end 15 år, været på forsiden af både Marie Claire, Vogue og ELLE, og så er hun det mest eftertragtede ansigt på verdens mest hypede catwalk for det verdensberømte undertøjsbrand, Victoria's Secret. 

Vi taler naturligvis om den brasilianske topmodel 35-årige Adriana Lima, som i mange år har været en del af modelbranchens absolutte elite, og som derfor er denne uges mandagsmuse.

Hvem:
 
Adriana Lima, født den 12. juni 1981 i Salavador, Brasilien
 
Derfor skal du kende hende:
 
Når det gælder internationale topmodeller er der visse ansigter, som ikke er til at komme udenom grundet deres smukke ydre, kampagner, modeshows, forsider på internationale modemagasiner og deres indflydelse/status på de sociale medier. Og en af de topmodeller, der kan bryste sig af alt dette, er den 35-årige brasilianske topmodel, Adriana Lima. 
 
Adriana Lima startede sin modelkarriere som 15-årig, da hun vandt modelkonkurrencen "Supermodel of Brazil" og efterfølgende lavede en modelkontrakt med Elite Model Management New York.
 
I 1999 blev Adriana Lima opdaget af Victoria's Secret og allerede i 2000 fik hun den anerkendte og meget eftertragtede titel som Victoria's Secret Angel - en titel som mange modeller, herunder de dansk, efterspørger og betegner som noget af det "største", de kan opnå i deres modelkarriere.
 
Adriana Lima er den Victoria's Secret-Angel, som har været "Angel" i længst tid, og i 2017 blev hun også kåret som den mest indflydelsesrige Victoria's Seceret-model på de sociale medier (hvor hun i skrivende stund har 10,3 millioner følgere alene på Instagram). 
 
Foruden Adriana Limas status som Victoria's Secret-model er hun også at spotte på catwalken til de internationale modeshows, hvor hun alene i 2016 har været på catwalken for modehuse som Versace, Bottega Veneta, Marc Jacobs, Miu Miu og Balmain. 
 
Og med et model-CV, der startede som 15-årig, en status som Victoria's Secret-Angel og i front for alverdens modehuse, er Adriana Lima også en af de topmodeller i verden, som er bedst betalt. I 2016 indtog den 35-årige skønhed 2. pladsen over højest betalte topmodeller med en årlig indkomst på 10,5 mio. dollars (svarende til over 78 millioner danske kroner), kun overgået af Gisele Bündchen. 
 
Højdepunkter:
 
1996: Vinder modelkonkurrencen "Supermodel of Brazil", som kickstarter hendes modelkarriere
 
1998: Får sin debut på forsiden af et internationalt modemagasin: Marie Claire Brazil i september 1998
 
1999: Bliver en del af Victoria's Secrets' eftertragtede line-up af modeller
 
2000: Får den eftertragtede Victoria's Secret status som "Angel"
 
2003: Bliver ambassadør og talsperson for Maybelline
 
2006: Figuerer på Forbes liste over bedst betalte modeller, hvor Adriana Lima indtog en 5. plads
 
2008: Bærer for første gang den eksklusive "Fantasy Bra" til Victoria's Secret-showet
 
2009: Bliver mor til datteren Valentina Lima Jarić 
 
2012: Bliver mor til datteren Sienna Lima Jarić
 
2013: Bliver ansigt for det spanske modebrand Designual
 
2016: Indtager 2. pladsen på Forbes' liste over højest betalte modeller med en årlig indtægt på 10,3 mio. dollars
 
I galleriet har vi samlet nogle af Adriana Limas bedste stiløjeblikke gennem tiden...
 

Mandagsmuse: Adriana Lima

 
 
 

Relaterede artikler