Derfor er Alexa Chung et stilikon

Derfor er Alexa Chung et stilikon
Foto: All Over Press

Hun står på utallige bedst klædte-lister, og gjorde peter pan-kraven til sit varemærke. Vi kan ikke få nok af Alexa Chungs tomboy-lækre stil, der altid inspirerer.

Selvom hun elsker girly kjoler, er hun mester i altid at se cool ud. Om det er et par flade sko til et miniskirt eller en langærmet, rundhalset strik selvom hun skal til fest - Alexa Chung ser aldrig for pyntet ud. Hendes skødesløse bølgede hår sætter prikken over i'et. Og apropos beauty, så har Alexa Chung en stor del af ansvaret for den flydende eyeliners kæmpe comeback! Alexas signatur-liner har endda resulteret i et samarbejde med makeupmærket Eyeko.

Læs også: Sådan lægger du den perfekte flydende eyeliner

Hvem: Alexa Chung, it-girl, model, forfatter, designer og tv-vært. Født 5. november 1983 i England. Alexas far er 1/3 kinesisk kantonesisk, og hendes mor er britisk.

Derfor skal du kende hende: Udover at være et af tidens største stilikoner, har smukke Alexa Chung lagt navn til en af Mulberrys bedst sælgende tasker, vundet flere priser for sin gode stil og senest udgivet en bog om stil. Vi venter alle sammen på hendes egen tøjlinje (og rygterne siger at vi ikke skal vente meget længere)...

Højdepunkter:

Som 16-årig blev Alexa Chung spottet af Storm Model Management, og var model i ungdomsmagasiner som ELLE Girl og CosmoGIRL. Efter fire år holdt Alexa Chung en pause fra modelarbejdet fordi hun ville læse modejournalistik.

I 2005 var hun også med i realityprogrammet Shoot Me som blev sendt på Fashion TV.

I 2006 startede Alexa Chungs karriere som tv-vært på programmet Popworld, men mest af alt er hun kendt for programmer som Goks Fashion Fix (fra 2008) og Frock Me (med designer og ven Henry Holland).

I 2008 genoptog Alexa modelkarrieren, og gik bl.a. Vivienne Westwoods Red Label-show. Herefter tog det fart med en kampagne for highstreet-kæden New Look og i 2009 var hun ansigt for DKNY Jeans.

2009 var også året hvor hun flyttede til USA for at være vært på It's on with Alexa Chung på MTV. Det varede dog kun et halvt års tid, inden hun flyttede tilbage til London.

I 2009 modtog Alexa en ELLE Style Award for Best TV Presenter.

Samme år lancerede Mulberry Alexa-tasken, opkaldt efter Alexa Chung.

I 2010 var hun Lacostes første celebrity-model for parfumen Joy of Pink.

I februar 2010 lancerede det amerikanske denimmærke Madewell en kollektion designet i samarbejde med Alexa Chung. Den var så stor en succes at de gjorde det igen året efter.

Samme år var hun på forsiden af Britisk Vogue.

I 2013 udgav Alexa Chung sin første bog It, med noter, tegninger og personlige billeder samt inspiration og hendes tanker om stil.

I 2014 lancerede makeupmærket Eyeko en kollektion i samarbejde med Alexa Chung, baseret på hendes flydende eyeliner-look.

Alexa Chung har vundet en British Fashion Award for bedst klædte i 2011, 2012 og 2013, en pris der er afgjort ved afstemning blandt folket.

I maj 2017 lancerede hun sit eget tøjmærke, som du kan shoppe lige her.

Bonusinfo: Alexa Chung er meget inspireret af 60'erne og 70'erne, hvilket bl.a. ses i hendes kærlighed for korte kjoler og tung flydende eyeliner.

Følg Alexa: på Instagram her 

I galleriet har vi samlet nogle af Alexa Chungs bedste stil-øjeblikke!

Derfor er Alexa Chung et stilikon

Relaterede artikler