Foto: PR
Annonce

Nyt samarbejde gør 80’erne ekstra cool igen

Annonce for Tommy x Timberland - af ELLE Native 9/11/2021
De to kultbrand, Tommy Hilfiger og Timberland, tager dig tilbage til den ikoniske 80’er streetstyle i et nyt samarbejde. De to ærkeamerikanske brands har skabt en kollektion, der emmer af nytænkt nostalgi tilsat et mere bæredygtigt fokus og ansvarlige designs.

Vi har flere gange set, at moden går i ring. Vi søger ofte inspiration fra tidligere årtier for at nytænke og genskabe ikoner, men ikoner bliver ikke ikoner for ingenting. Der skal ofte lidt til. Tag for eksempel det all-american kultbrand, Tommy Hilfiger, der er ligeså amerikansk som Stars and Stripes, vandt ekstrem popularitet blandt de unge, særligt i 1900’erne, hvor deres jeans og uformelle, redesignede prep- og varsity styles hittede stort blandt de unge, og siden hen har brandet opnået ektrem hype med deres overskalerede modeshows med superstjerner som Gigi Hadid og Zendaya i front for kollektionerne. Og det er ikke kun Hilfiger, der har formået at blive noget nær synonym med amerikansk popkultur.

Timberlands signatur boot, der blev løftet fra at være praktisk arbejderfodtøj til at være et synonym med street style, efter de nye, cool og hårde drenge i musikklassen, rapperne, gav støvlerne luft under sålerne. Særligt i New Yorks rapmiljø, hvor street-stjerner som Tupac, Biggie Smalls og The Wu-Tang Clan alle havde Timberlands som en del af deres signaturlook. Musikeren og produceren Timbaland fik endda sit kunstnernavn efter støvlerne. Siden hen har mørkegule, grove støvler fundet vej ud af rapgarderoberne og er spottet syd for anklerne på stjerner som J-Lo, Rihanna, Jay-Z, Drake, Beyoncé, Gwen Stefani og The Kardashians. Med andre ord: Kendisserne gjorde arbejderstøvlen kendt.

Nu har de to brands slået pjalterne sammen og skabt en kollektion, Tommy x Timberland, der er gået i arkiverne, og genbesøger nogle af de mest ikoniske items fra hvert brand. Stylesene er dermed gamle kendinge, men i nye klæder, for med innovative redesigns og genbrugsmaterialer hylder de både fortiden og ser optimistisk på fremtiden. Samarbejdskollektionen er primært holdt i nuancer af grå og khaki.

Kollektionen, der lander i butikkerne 9. november 2021, er andet drop af samarbejdet.

Formålet med samarbejdet er ikke blot at skabe noget, der er cool. Det er også et ønske fra begge brands at være med til at løfte øko- og bæredygtighedsoplysningerne i modebranchen og blandt forbrugerne. Eksempelvis er pufferjakken fyldt med genbrugsfyldning frem for de konventionelle fyldninger af nyproduceret fyld eller dun, og man kan se dele af genbrugsfyldningen gennem det gennemsigtige materiale.

Der er desuden arbejdet med plantebaserede alternativer til indfarvning af tekstiler, og det gummi og læder, der er brugt i kollektionen, er fremstillet med hensyntagen til biodiversitet og de regenerative muligheder.

Til den danske kampagne for kollektionen har de indgået et samarbejde med DJ, Maria Barfod. Maria Barfod er kendt for sin cool stil, hvor hun gerne integrerer klassisk streetwear som en del af sine outfits.

Du kan læse mere om kollektionen og se de lækre items både på Tommy.com og i butikken Tommy Hilfiger på Strøget.