Trend Moderedaktøren: "Lady Gaga tog magten tilbage i et oversized jakkesæt - og vi andre skal følge trop!"

Foto: Scanpix

Hvis I kender bare lidt til mig og min styling, er der ingen tvivl om, at jeg har en svaghed for jakkesæt i næsten alle afskygninger.

Læs også: Barbara Gullstein: "Modeserier kan i den grad være fjollede, men..."

Min kærlighed til denne silhuet kom i forbindelse med min besættelse af Helmut Newtons fotografier, og de stærke kvinder han valgte at portrættere. Især det ikoniske ’Le Smoking’ portræt af den danske supermodel Vibeke Knudsen i Paris’ gader iført et Yves Saint Laurent jakkesæt (... det var inden Hedi Slimane amputerede logoet ved at slettet det smukke Yves foran Saint Laurent). Newton gav nemlig altid kvinden magtpositionen i hans billeder. Med frøperspektiv kiggede han op på amazonerne, der både var afbilledet med og uden tøj. Stylingen var vigtig, men det var modellernes styrkem der skinnede igennem.

Som Mark Twain sagde: ’Klæder skaber folk’, og det er en sætning, jeg har efterlevet qua mit metiér som stylist. Naturligvis. Men også i min personlige styling. Har jeg vigtigt møde, foredrag eller andet event, hvor jeg skal præstere, vil jeg 9 ud af 10 gange tage et jakkesæt på. Hvorfor? Fordi det ganske enkelt giver mig en styrke og selvtillid. 

Og Lady Gaga fik i den grad set en fed streg under min opfattelse af jakkesættets effekt, da hun i sidste uge modtog en pris fra ELLE og fravalgte smukke rober fra bl.a. Rodarte og Calvin Klein 205W39NYC, og i stedet iførte sig et oversized herrejakkesæt til kvinder fra Marc Jacobs med en kommentar til hele Hollywood om, at ”Today I wear the pants”.

Foto: Scampix Lady gaga til ELLE Women of Hollywood. Foto: Scanpix

Foto: Scampix Lady gaga til ELLE Women of Hollywood.

Og i den anledning har jeg valgt 8 jakkesæt med inspiration fra Lady Gaga og Helmuts piger.

Her kan skuldrene ikke blive for store og bukserne for brede. Gå enten efter en dobbeltradet blazer eller vælg en størrelse større end normalt for en bredere silhuet foroven.

8 Jakkesæt i Lady Gaga's ånd

Relaterede artikler