Her er hele H&M Conscious Exclusive 2018 kollektionen – med priser

Foto: PR

H&M har for alvor etableret sig som ypperlige trendsettere inden for mode, når de i år for syvende gang sender deres highend design-kollektion, H&M Conscious Exclusive, på gaden.

I denne kollektion har H&Ms svenske designteam, der ofte har næsten rettet mod det store udland, når de snuser efter inspiration, vendt blikket indad og hentet inspirationen til kollektionens mønstrer, farver og snit i et kunstnerhjem fra Dalarne i Sverige, hvor det udtryksfulde boheme-par Karin og Carl Larsson foldede deres kreativitet ud i 20’erne. Deres hjem var en douche farveeksplosion af blomstrede tapeter, malede trævægge, eksotisk broderede rumdelere og dragende malerier. Derfor er kollektionen, der er på gaden i udvalgte H&M butikker og online den 19. april, også en drømmende kollektion i grønne, metallic og douchede nuancer og akvarel-lignende print og flagrende neo-boheme-snit, som man snildt kan forestille sig en moderne kunstner i sit atelier i.

Som altid findes der både bæredygtige hverdagslækkerier som suits og drønsmarte skjorter i genanvendt linned i kollektionen, og traditionen tro er kollektionen desuden krydret med kjoler, der er som skabt til sommerens fester og bryllupper (Psst..! Skriv dig op her til Mit ELLE, og deltag i konkurrencen om en af de smukke kjoler).

Læs også: Årets smukkeste brudekjole er fra H&M Conscious Exclusive

Naturligvis findes der også i 2018-kollektionen en brudekjole i 100% bæredygtigt Econyl, der med sine smukke blonder og slanke snit giver de fleste gængse brudekjoler baghjul.

Psst…! Vil du vide mere om H&M Conscious Exclusive 2018? Så skal du have fingrene i det nye ELLE (på gaden 22. marts) hvor du kan læse et interviewet ”Kunsten at gøre det kedelige cool” med H&Ms übercool Bæredygtighedsansvarlige, Anna Gedda.  

Sidste år introducerede H&M genbrugsmaterialet Tencel, som er udvundet af plastflasker, der er fisket op fra verdenshavene. I år går H&M endnu et skridt for en grønnere planet og introducerer det banebrydende nye materiale Econyl, der er lavet af fiskenet og nylon-affald, der forurener verdenshavene hvis de ikke bliver fisket op og genanvendt. Desuden introducerer H&M for første gang smykker lavet af genbrugssølv.

Læs også: Vind en H&M Conscious Exclusive 2018-kjole her

Conscious Exclusive funge­rer som ’laboratorium’ for re­sten af H&M, hvor der bliver eksperimenteret med at bruge nye, bæredygtige materialer i tøjproduktionen for at skabe grobund for at materialerne også på sigt kan bruges i større kollektioner og erstatte materialer, der ikke er genanvendelige eller genanvendte. Gennem Conscious Exclusive har H&M således fået sluset økologisk bomuld, linned og genanvendt polyester ud i deres hovedkollektioner, og H&M har en ambitionen om, at alle kol­lektioner i 2030 skal være skabt af 100 procent genanvendte eller bæredygtige materialer, og i 2040 skal hele H&M’s forret­ningskæde være klimavenlig.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Swipe gennem galleriet nedenfor og noterer dig hvilke styles du skal sidde klar til at klikke hjem, når kollektionen frigives 19. april kl. 10.00 online og i udvalgte H&M butikker landet over.

Her er hele H&M Conscious Exclusive 2018 kollektionen – med priser

Måske spotter du den perfekte kjole til årets ELLE Style Awards 3. maj? I så fald skal du skynde dig at sikre dig din billet ved at klikke på banneret nedenfor, så du kan være sikker på at din nye kjole får den tur op ad den røde løber, som den fortjener.

 

Relaterede artikler