Foto: Netflix
Shopping

Her er 18 af landets bedste vintagebutikker, hvor du kan gøre et kup

Af Viitus Julius Saceanu 17/05/2023
Vi har fundet 18 geniale vintage- og secondhandbutikker landet over.

Det kan være en udfordring at købe vintage- og secondhand-tøj, for det skal både være lækkert og til en overkommelig pris.

Vi har udvalgt 18 lækre genbrugsbutikker landet over, hvor du med fordel kan sætte skattejagten ind.

Aarhus

Der er mange gode grunde til at besøge Smilets By, hvis du da ikke allerede bor der. De mange vintage- og secondhand-butikker er én af dem. Du vil ikke fortryde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Högenhof Pre-Loved Luxury

Högenhof Pre-Loved Luxury er nok det tætteste, du kommer på drømmeland i Aarhus. Butikken er fuld af gode fund, både nye og gamle. Her kan du finde alt fra nye Bottega Veneta-slippers til vintage Chanel-tasker. Tag forbi, hvis du bor i eller besøger Smilets By.

Badstuegade 18, 8000 Aarhus C.

Foto: Högenhoff Pre-loved Luxury

Komma

Kan man andet end at være lidt vild med butik Komma i hjertet af Aarhus? Komma har 50 reoler, som alle er lejet ud til dig og mig, der gerne vil sælge ud. Her er det altså muligt at gøre et rigtig godt fund. Tag forbi butikken, en dag hvor du har god til tid til at trawle de mange skønne reoler igennem.

Studsgade 6, 8000 Århus C.

Foto: Komma

SecondLux

SecondLux er lille butik, hvor ro, velvære og god betjening vægtes højt. Butikken er fyldt op med lækkert secondhand-mærkevaretøj og accessories i god stand og af god kvalitet. Her finder du alt fra Aiayu til Mads Nørgaard og Ganni.

Tordenskjoldsgade 61, 8200 Aarhus N.

Foto: SecondLux

Hellerup

Hellerup sniger sig højt op på listen over lækker secondhand, og det behøver ikke at koste dig en formue. Er du alligevel på disse kanter, så nyd også en gåtur på Bellevue Strand, eller tag ud i Dyrehaven.

Trois Pommes Vintage

Trois Pommes Vintage er på mange måder det eksklusive svar på en klassisk vintage- og secondhand-butik. Her kan du finde alt fra Hermès til Chanel og Gucci. Det behøver ikke at koste dig en halv arm at tage forbi Trois Pommes, for priserne er bestemt i den fair ende af skalaen for luksus.

Strandvejen 177, 2900 Hellerup.

Foto: Trois Pommes Vintage

Røde Kors

Danmarks måske bedste Røde Kors-butik er placeret i Hellerup. Det er lidt vildt, hvad der bliver doneret til denne butik, og tit er der guld at finde; om det så er støvler fra Chanel eller jakker fra Dea Kudibal.

Strandvejen 130E, 2900 Hellerup.

Foto: Røde Kors Hellerup

Vintage Market

Her er endnu en lækker secondhand-butik med eksklusive styles i alle prisklasser. Butikken har 10-års jubilæum i år, og ejeren er på fornavn med en stor del af kunderne. Her finder du bl.a. Chanel og Isabel Marant og danske brands som Aiayu og Mark Kenly Domino Tan - og tingene er sjældent brugt meget. Butikken breder sig over 50 kvm og er et besøg værd.

Strandvejen 90, 2900 Hellerup.

Foto: Vintage Market

København

Et sandt tøjmekka er at finde i København, der byder på et hav af tøjbutikker – fra ultimativ luksus til lækker secondhand.

Rosy Vintage

Rosy Vintage er lillesøster til legendariske Jerome Vintage. Her kan du finde alt fra lækker Sportmax til elegant Yves Saint Laurent. Man forlader sjældent Rosy tomhændet, for priserne er overkommelige, og tingene ekstremt lækre.

Vesterbrogade 36 st. 1620 København V.

Foto: Rosy Vintage

Tootsie

Stylisten Pernille Holm står bag den flotte vintage-butik i hotte Tullinsgade, der er en sidegade til Værnedamsvej. Tootsie har alt fra lækre vintage-hæle til moderne secondhand. Butikken holder kun åben fra onsdag til lørdag, men den er værd at rydde kalenderen for.

Tullinsgade 4, 1618 København V.

Foto: Tootsie

Wilén Store

Wilén Store er måske én af landet bedste butikker, hvis man er på udkig efter lækker vintage og secondhand til overkommelige priser. Alt er håndplukket rundt omkring i Europa, og man kan finde noget i alle prisklasser.

Hyskenstræde 16, stuen, 1207 København K.

Foto: Wilén Store

Roskilde

Roskilde byder både på en festival og en historisk domkirke, men faktisk er byens vintage-butikker måske den største attraktion.

Kirppu

Kirppu er et landsdækkende loppesupermarked, med over 20 forretninger landet over. Forretningen i Roskilde holder åbent alle ugens dage og gemmer på nogle af landets bedste loppefund.

Industrivej 29 B, 4000 Roskilde.

Foto: Kirppu

Gutzag Vintage

På gågaden i Roskilde ligger en unik tidslomme: Hos Gutzag finder du original vintage fra 70’erne, 80’erne og 90’erne - og selvfølgelig officiel rockband-merchandise, som butikken er særligt kendt for. Tag et trip down memory lane.

Algade 38, st.th., 4000 Roskilde.

Foto: Gutzag

Om-klædning

Den familieejede virksomheds mål og vision er at skabe et miljø, hvor bæredygtighed og genbrug er i fokus. Hos Om-Klædning, der til daglig bliver drevet af Stine og Fridtjof, kan du leje en stand 1 - 6 uger og løbende fylde standen op med nye goodies, der ellers ligger og samler støv derhjemme.

Rabalderstræde 5, 4000 Roskilde.

Foto: Om-Klædning

Odense

Odense har de seneste år været under massiv udvikling og ligner ikke den by, du måske kendte for nogle år siden. Tag forbi skønne vintage- og secondhand-butikker næste gang du besøger H.C. Andersens hjemby.

Butik Karma

Butik Karma er klart én af Odenses bedste secondhand-butikker med beliggenhed i Odense C. Butikken er fuld af lækre ting, som private sælger. Her kan du finde alt fra trendy skosamarbejder til klassiske tasker fra Louis Vuitton.

Victoriagade 40-44, 5000 Odense C.

Foto: Butik Karma

Reshoppit Odense

Reshoppit Odense er det rene luksus for dig, som elsker at sælge og shoppe løs i et smukt secondhand- og vintage-univers. Sådan beskriver Reshopit Odense sig selv. Camilla Kongshøft åbnede sin første butik i 2015, og siden er flere forretninger kommet til. Her kan du blandt andet finde Louis Vuitton og Fendi-tasker.

Thriges Pl. 5, 5000 Odense.

Foto: Reshopit

Kanalje Vintage

Måske Odenses bedste udvalg af lækker vintage. Kanalje Vintage ligger i hjertet af Odense og har alt, hvad vintage-hjertet begærer. Her kan du finde alt fra vinylplader til gamle støvler og lækkert tøj. Hvis du nogensinde er på udkig efter det perfekte brugte par jeans – og hvem er ikke det i ny og næ?! – så tag forbi Kanalje.

Vintapperstræde 11, 5000 Odense.

Foto: Kanalje

Aalborg

Nordens Paris: Smuk havnefront, charmerende bygninger og fantastisk genbrug. What’s not to like? Her får du tre bud på skønne secondhand-butikker.

Filuca V Luxury Vintage

Kan man besøge Aalborg uden at tage forbi Filuca V Luxury Vintage? Nej! Aalborgs mest luksuriøse vintage-butik har drømmebrands, lige fra Marni til Isabel Marant, og du går sjældent forgæves efter det helt særlige fund.

Nørregade 14, 9000 Aalborg.

Foto: Filuca V Luxury Vintage

Your 2Hand Closet

Hos denne genbrugsdrøm kan man finde alt fra Marni-sandaler til smukke, tidløse tasker fra Mulberry. Priserne er skarpe, og du får svært ved at gå tomhændet derfra.

Gravensgade 3, 9000 Aalborg.

Foto: Your 2ndhand Closet

Reusers

Reusers har i al sin enkelthed skabt et univers til kvinder – af kvinder. Indehaverne Anne og Christina råder over et genbrugsmekka af lækre varer. Her kan du finde alt fra Adidas til Chanel, og fælles for alt er den skarpe pris. Retænk måden, du shopper på, og besøg butikken.

Stenbukken 3B, 9200 Aalborg.

Foto: Reusers

Artiklen blev første gang delt på femina:update. Dette er en redigeret version.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her