AGU regntøj
Foto: Jan Bijl
Annonce

Guide: Sådan finder du den rigtige regnjakke

Af ELLE Native, Annonce for AGU 14/09/2023
Ja, den findes faktisk: Regnjakken, der kan styles cool sammen med resten af dit tøj, præcis som trenchcoaten eller uldfrakken. I denne artikel guider vi dig til at finde efterårets regnjakke, som holder dig tør på cykelturen, men også har potentiale til at blive garderobens nye favorit, når vejrudsigten melder tørvejr.

Efteråret i Danmark er notorisk kendt for sine larmende regnskyl, der på besynderlig vis har en evne til at fange og gennembløde selv de hurtigste cyklister i morgentrafikken. Du kender sikkert følelsen af våde jeans mod lårene, fladt regnhår og en ellers så flot makeup, der med ét skylles helt væk.

Netop på grund af vejrets våde lune denne sæson er en regnjakke nærmest et uundværligt redskab for dig, der gerne vil gå dagen tørt i møde. Heldigvis findes der rigtig mange regnjakker, som er både praktiske og pæne. Særligt hollandske AGU har vundet frem med sit regntøj, der er designet i douce farver og lækre materialer. Med sine simple snit og tidløse styles holdes dit outfit tørt uden at gå på kompromis med æstetikken; tværtimod har din nye regnjakke potentiale til at blive en ny garderobefavorit til alt slags vejr.

I denne artikel guider vi dig til den gode regnjakke, både når det kommer til praktiske egenskaber og pæne styles.

Til den urbane livsstil

Bor du i byen, er din cykel sandsynligvis dit primære transportmiddel. Det sparer tid, det giver frisk luft – og det er klart at foretrække over en tætpakket bus. Til gengæld har du brug for at være klædt på til cykelturen. AGU er et hollandsk activewear brand, der gennem mere end 50 år har designet tøj til cykelbrug. Med en særlig sans for at forene trends og tendenser med funktionalitet og praktik er deres styles perfekte til at fuldende regnvejrsoutfittet.

Læs mere og se AGUs fulde regntøjskollektion lige her.

Foto: Jan Bijl

1: Rain Dress

Synes du, regnbukser er besværlige, men har du samtidig et anstrengt forhold til gennemvåde jeans? Her er løsningen, du har ventet på. For med denne geniale Rain Dress kan du komme tør til din destination – uden regnbukser.

Den vandtætte regnjakke er nemlig inspireret af en maxikjole, som altså dækker hele benet, men uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Kjolen bindes foran, så du selv kan bestemme, hvor stramt den skal sidde, og som en ekstra bonus er underdelen aftagelig. Det betyder altså, du får både en kort og en lang regnjakke i én, som du kan bruge efter behov. Hav eventuelt kjole-delen med i tasken på dage med ustadigt vejr, så du altid ankommer med looket intakt.

De rette materialer

Det er ikke helt ligegyldigt, hvad din regnjakke er lavet af. I udgangspunktet er der to forskellige materialetyper til regntøj: Polyester/polyamid eller PU. Størstedelen af AGUs styles er udformet i genanvendt polyester eller polyamid, hvilket er mere åndbart og bevægeligt end PU. Dertil kommer, at deres vandtætte jakker er belagt med en såkaldt Poray-membran på ydersiden, som gør, at regn effektivt holdes ude.

2: Motion Rain Poncho

Hvis din cykel er dit primære transportmiddel, er det vigtigt, du kan bevæge dig ordentligt i dit overtøj, så cykelturen bliver så gnidningsfri som overhovedet muligt. AGU designer alle styles med øje for æstetik, bevægelighed og komfort, og deres Motion Rain Poncho er ingen undtagelse.

Den har et løst look og et ultrabehageligt fit, som naturligvis holder dig tør. Jakken dækker til knæene, og fordi den har slidser i begge sider, får benene masser af plads til cykelturen. Regnjakken fås i tre cool prints, der med sikkerhed gør dig til et lyspunkt i gråvejret.

Regnjakken kommer i forvejen med hætte, men hvis du har lyst, kan du style den sammen med Bucket Rain Hat, der kommer i samme print som ponchoen.

Foto: Jan Bijl

3: Rain Anorak (vinterregnjakke)

Kan du lide det afslappede look og et oversized fit, er en vind- og vandtæt anorak det perfekte valg. Jakken skal trækkes over hovedet ligesom en hoodie, hvilket giver et cool, sømløst design, der samtidig isolerer dig fra vind og vejr.

Anorakken fra AGU er produceret i 100% genanvendt polyester og med den cool kontrast mellem farverne, de diskrete detaljer og knapper er den perfekt til at live en gråvejrsdag op. Jakken fås i følgende fire farver: flaskegrøn/sort, nuancer af blå, brændt orange/sandfarvet samt blå/beige, som er vist på billedet. Vælg de mørkere farvetoner for en jakke, der blender naturligt med et mørkt outfit, eller vælg de lysere farver for en regnjakke, der vækker opsigt på gaden.

Brug eventuelt jakken sammen med et par regnbukser, hvis regnen er tæt, og du har lang vej til arbejde – eller gå med en Rain Dress, hvor du får det bedste fra begge verdener.

Synlighed

Det er velkendt, at sigtbarheden er dårligere i regnvejr, end når solen skinner. Derfor er det vigtigt, at din regnjakke på den ene eller anden måde er synlig i trafikken. Bare rolig: Du behøver ikke gå all-in på neongule refleksveste for at vække tilstrækkeligt opsigt. AGUs regnjakker er nemlig udformet med diskrete refleksdetaljer, der for bilister er synlige fra lang afstand, men som du ikke lægger mærke til på nært hold.

Foto: Jan Bijl
AGU photo: Jan Bijl

4: City Slicker

Det overdimensionerede look giver form til et outfit, og så er det perfekt til sæsonens layering, hvor du styler dit tøj lag-på-lag og har brug for lidt mere plads i jakken til at smide en sweater over.

Her er modellen City Slicker helt perfekt med sit alsidige fit, som både fungerer med et simpelt outfit til de tidligere efterårsdage og et, der består af flere lag, senere på sæsonen. Regnjakken er vandtæt, vindtæt og åndbar, og, ligesom brandets øvrige regnjakker, er ydersiden belagt med en Poray-membran, som holder vand ude, men sikrer høj åndbarhed.

Jakken kommer i sort og støvet grå, og så fås den i øvrigt i en varmere version med polstring, som skærmer mod sne og vinterkulden.

Åndbarhed

Får du tit en indelukket, klam følelse, når du cykler i regntøj, er det, fordi din regnjakke ikke er god nok til at lede fugten væk fra kroppen – med andre ord er din regnjakke altså ikke åndbar nok.

Netop åndbarheden er rigtig vigtig, særligt hvis du cykler i regnvejr og får pulsen lidt op. AGUs regnjakker er kendt for at være åndbare, vandtætte og æstetiske på én og samme tid, takket være de innovative teknologier, der er brugt i udviklingen af alle styles.

5: Packable Parka

Til dig, der er på jagt efter en klassisk regnjakke, som har alle de rigtige funktioner og samtidig giver outfittet et touch af coolness, er Packable Parka Rain Jacket det rette valg. Jakken holder effektivt regnen ude og fungerer med sit klædelige fit som prikken over i’et til dit outfit – selv hvis det bliver tørvejr senere.

Jakken er vand- og vindtæt og ganske åndbar, og som en ekstra bonus kommer der en regntæt taske med i købet, som holder dine essentials tørre. Packable Parka fås i brændt orange, støvet grå og råhvid, så du kan vælge den farve, der passer bedst med din garderobe.

Den vandtætte jakke komplementerer outfittet, uanset om det regner eller ej, men hvis du alligevel gerne vil skifte jakke i løbet ad dagen, kan du også sagtens det – for parkaen fylder meget lidt i tasken.