Annonce

Brun fløjl og brændte farver: Gå efteråret 70’er-inspireret i møde

Af ELLE Native, annonce for GANT 12/08/2022
Temperaturerne er ved at vende, men frygt ej, GANT har varmere tøj klar i butikkerne til dig. Klæd dig i brune og brændte farvetoner, og lad bukser med vidde, fløjlsskjorter og leatherlook indfinde sig i din efterårsgaderobe sammen med terrakottamønstre og tartantern. Årets efterårskollektion fra GANT tager os tilbage til 70’ernes New York med en lang række styles, der holder efterårsvinden ude.

Solskinsdagene bliver færre, jakkerne tilsvarende tykkere og morgenerne mørkere.

Efteråret har endnu en gang sneget sig op på os, førend vi havde set det komme. Men selvom du måske vil savne sommeren, er efterårets smukke farvepalet kærkommen, ikke mindst i modeverdenen, hvor årstiden er højsæson for nye trends og tendenser. Dette efterår er fortidens ekko at finde i modeverdenens æstetik, ikke mindst hos amerikanske GANT, hvor særligt 70’erne og 80’erne har været grundlag for sæsonens kollektion, som er at finde i butikkerne lige nu.

"Lige nu bevæger moden sig fra at være meget influeret af streetwear til mere 'voksne' designs. Lidt mere skræddersyet i sin pasform med et strejf af noget flamboyant efter år med hjemligt tøj på programmet. Selvom 00'erne helt klart er tilbage, ser vi også et fantastisk miks af eklektiske styles fra 70'erne, 80'erne og 90'erne, som gør det nuværende modebillede rigtig interessant," fortæller Christoffer Bastin, chefdesigner hos GANT.

Det amerikanske modebrand blev grundlagt i starten af forrige århundrede af Bernard Gantmacher, som var immigrant til New York City, og dette efterår har GANT fundet inspiration i netop USA's suverænt største by. Således befinder kollektionen sig i en krydsning mellem Ivy League-inspirerede sporty vibes og præsentable jakker og snit, der egner sig til det tempererede efterårsklima, når du skal gennem byen til forretningsmøder eller kaffeaftaler. Christoffer Bastin fremhæver selv kollektionens bredskuldrede læderjakke og oversized skjorter som keyitems.

Diversitet og retrovibes

Kollektionen er først og fremmest en tidsrejse til slut 70’ernes New York, hvor både yippies, young professionals og mangeårige forretningsfolk har hjemme. I denne by, hvor diversitet og travlhed dominerer gadebilledet, er moden lige så mangfoldig som befolkningssammensætningen.

"Jeg er ikke født New Yorker, så mit billede af byen er måske romantiseret, men fra mit perspektiv er det en helt unik by, som intet andet sted i verden helt kan hamle op med," konstaterer GANTs chefdesigner:

"Der er intet som New York."

Det er netop dette kærlighedsforhold, som den nye kollektion fra GANT omfavner med en bred vifte af trends og tendenser lige fra glamourøse bohéme-styles til cowboy-inspireret denim og det rockede look, foruden de klassiske suits og frakker. Her er der rig mulighed for at gå på opdagelse i materialer og snit, og du kan frit mikse og matche mellem alle 70’ernes markante modestrømninger i dit outfit.

AW22-kollektionen fra GANT er altså til dig, der holder af oversized logosweatre, og til dig, som foretrækker et mere formelt look med gulvlange frakker, velsiddende skjorter og habitbukser. Og som en hyldest til det stilsikre årti, kollektionen er inspireret af, kan du finde en masse styles fabrikeret i 70’ernes yndlingstekstiler.

Match dit outfit til naturens brændte terrakottafarver, jordnær brun og aftenhimlens midnatsblå med styles og materialer, som holder dig varm i den ellers kølige luft. Fløjl får sin renæssance sammen med blød bomuld, blue denim og skjorter i læderlook.

Her har vi samlet vores favoritstyles, som er at finde i butikkerne lige nu.

GANT

Siden GANT blev grundlagt i 1949 i New Haven i delstaten Connecticut, har tøjmærket inspireret moden på den amerikanske østkyst som skjortefabrikatør til forretningsfolk og universitetsstuderendes go-to brand for det rette sporty attire. Gennem tiden er moden skiftet, kollektionerne med, men sit DNA holder GANT stadig fast i den dag i dag.