Shop med omtanke 12 økologiske og bæredygtige julegaver

Foto: PR

Vi kender alle den årlige tur op og ned ad Strøget ved juletid. Folk vælter ind og ud af butikkerne for at shoppe, og man kan få brug for at stoppe op og stille spørgsmålstegn ved forbrugsfesten.

Men heldigvis kan du sagtens have dit miljøbevidste selv med på julegaveindkøb, og dermed kan du glæde andre helt uden selv at få dårlig samvittighed.

Der er nemlig rigtig mange skønne bud på økologiske og bæredygtige produkter, som med garanti vil glæde den, du skal berige med en julegave. Du kan selvfølgelig også gå all in på en ikke-materiel eller måske endda hjemmelavet julegave, men hvis du alligevel er mest til at betale dig fra fornøjelsen, kan det sagtens gøres med omtanke.

Læs også: 12 julegaver til din far under 1000 kroner.

Det værste, du kan gøre, når du shopper (både til dig selv og andre), er at købe ting, der kun bliver brugt meget få gange. Det er ressourcespild i sig selv, og så er det faktisk lige meget, om produktet er bæredygtigt eller ej. Det bedste, du derimod kan gøre, er at investere i et økologisk eller bæredygtigt produkt af god kvalitet, som kan blive brugt og nydt igen og igen.

Når du kaster dig selv ud i juleræset, er det altså vigtigt at tænke på, om modtageren af gaven, vil blive glad for den i lang tid. Om du så vælger at forære en økologisk morgenkåbe, parfume eller læbestift er helt op til dig.

Her på ELLE slår vi altid et slag for økologiske og bæredygtige produkter – også når det kommer til julegaver – derfor har vi samlet 12 bud på en økologisk eller bæredygtig julegave, som vi i hvert fald ville elske at få foræret. Her er lidt for enhver, så du både kan finde inspiration i forhold til gaven til din mor, søster og veninde.

Scroll løs i galleriet herunder og se med.   

12 økologiske og bæredygtige julegaver

Relaterede artikler