10-chikke-to-go-kopper-elle-dk.jpg
Foto: Johan Sandberg
Bæredygtighed

10 chikke to go-kopper til din kaffe

af Nikita Hoffmann Andersen 8/01/2019
Få ting er chikkere for tiden end miljøbevidsthed. Din daglige to go-kaffe i en engangskop hører sig simpelthen fortiden til, og nu hvor du skal bære din genanvendelige to go-kop med dig hver dag, kan den jo lige så godt være pæn at se på. ELLE har samlet 10 chikke to go-kopper til din kaffe.

Vi sorterer vores affald, vi minimerer vores kødforbrug, vi stiller krav til måden, vores tøj produceres på, og vi tænker en ekstra gang, inden vi sætter os op i et fly. Klima- og miljøbevidsthed er kommet for at blive (og heldigvis for det), men der er stadig en synder, som mange af os måske begår op til flere gange om ugen helt uden at tænke over det.

To go-kaffen. Du elsker den, og du skal på ingen måder give afkald på den. Du skal bare – som med alt andet – stille dig selv spørgsmålet: ”Kunne jeg gøre dette på en mere klima- og miljøvenlig måde”, og her kan du heldigvis svare ja.

De mange kaffer kommer nemlig i mange to go-kopper med plastiklåg. Og med dine ugentlige, ja måske endda daglige, besøg på kaffebaren, bliver det immervæk til et par engangskopper og låg om ugen. Vi tør slet ikke tænke på, hvor mange to go-kopper, der bliver smidt ud om året, som kun har været brugt til en enkelt americano.

Læs også: 12 økologiske og bæredygtige gaveideer.

Det skal være slut. Nogle cafeer går endda forrest i kampen mod engangsservice og tilbyder dig rabat på din kaffe, hvis du selv medbringer en genanvendelig to go-kop.

Der findes tilmed rigtig mange fine bud på markedet, som kan matche din personlige stil, og der er med andre ord absolut ingen grund til ikke at erhverve dig en genanvendelig to go-kop.

Vi har samlet 10 chikke to go-kopper til din kaffe – så scroll løs i galleriet – og start året med en beslutning fyldt med god samvittighed.