Designsamarbejde Yayoi Kusama går sammen med dansk urmærke

Foto: PR / Picto

Den japanske avantgardekunstner Yayoi Kusama er gennem de seneste årtier blevet verdenskendt for sit uendelige univers af farvestrålende, prikkede mønstre, der dækker overfladerne på malerier, skulpturer og breder sig over hele rum. Du huske måske Yayoi Kusamas udstilling på Louisiana i efterårets 2015, som blev dokumenteret flittigt på Instagram? 

Yayoi Kusama er anerkendt som en af de vigtigste nulevende kunstnere og har været en pioner indenfor pop art, minimalisme og feministisk kunst samt inspirationskilde for store kunsterne som eksempelvis Andy Warhol. Gennem sin karriere har hun arbejdet med en bred variation af kunstneriske medier heriblandt skulpturer, collager, performancekunst, miljøinstallationer, billedkunst og design.

Læs også: Her er redaktionens ur-favoritter til efteråret 

Nu har den originale kunstner så indgået et samarbejde med det danske urmærke Picto og den kinesiske e-handelsgigant JD.com om at lancere et limited edition ur. Picto blev stiftet i 1984 og var verdens første armbåndsur, der viste tiden som et pictogram. Limited edition uret, som er unisex, bibeholder Pictos minimalistiske design på urskiven, mens silikoneremmen fås i sort med gule polkaprikker, som selvfølgelig er inspireret af Yayoi Kusamas kendte ’Yellow Tree’ serie.

Se et udplik af de flotte kampagnebilleder her... 

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Det er ikke første gang, at Yayoi Kusama viser sin interesse for mode – eller måske er det omvendt. Tidligere har den japanske kunstner nemlig brugt sine karakteristiske polkaprikker i en capsule-kollektion for det franske modehus, Louis Vuitton.

Limited edition uret bliver eksklusivt solgt på JD.com og kan dermed kun købes i Kina - desværre.

Men det at et dansk mærke ikke alene har landet et samarbejde med Kinas største e-handelsplatform, men også med en af verdens mest anerkendte kunstnere, er dog for imponerende til ikke at slå et lille slag for. Og så kan vi jo altid krydse fingre for at samarbejdet alligevel finder vej til Danmark en dag!

Relaterede artikler