Vinderen af LVMH Fashion Prize 2017 er fundet: Her er den nye designer, du skal holde øje med

Foto: All Over Press

LVMH Fashion Prize er ikke en hvilken som helst modepris. Det en pris, der i tillæg til anerkendelsen og den internationale bevågenhed giver et legat på 300.000 Euro samt teksnisk og finansiel støtte fra LVMH Group (Louis Vuitton Moët Hennesy, red.), der ubetinget udgør eliten i modebranchen. Og som om det ikke skulle være nok, består juryen, der udvælger finalisterne, af de internationale top-navne J.W. Anderson, Maria Grazia Chiuri (Dior), Nicholas Ghesquière (Louis Vuitton), Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Humberto Leon og Carol Lim (Kenzo, Pheobe Philo (Celiné), Riccardo Tisci og Delphine Arnault (Executive Vice President, Louis Vuitton) samt representanter fra LVMH og Arnealt Group. 

I år var det danske up-and-coming talent, Cecilie Bahnsen (der i slutningen af 2016 vandt Dansk Design talent - Magasin Prisen), blandt de syv finalister, der fredag den 16. juni stød foran den prominente jury i Paris med håb om at vinde den pris, der for alvor slår vinderens navn og brand fast på den internationale modehimmel.

Læs også: Cecilie Bahnsen designer sommerens musthave-pyjamas i samarbejde med Pieces

Det blev dog desværre ikke danske Cecilie Bahnsen, der vandt LVMH Fashion prize 2017, men derimod den fransk-beligiske designer Marine Serre, der allerede siden sin afgangseksamen fra La Chambre Mode i 2016 har arbejdet for Maison Martin Margiela og Christina Dior (under Raf Simons). Serre var nomineret for sin kollektion 'Radical Call for Love' der kombinerer 19-hundredetallets arabiske luksusklæder (som kaftaner, broderede karakkou-jakker, haremsbukser, etc.) med nutidens kommercielle sportswear med refrence til 1990'erne og moden omkring år 2000. Med prisen fra LVMH stryger designeren nu dirkete ind på modens ultimative 'one-to-watch'-liste. 

Nomineringen til LVMH Fashion Prize er åben for alle designere (uanset herkomst), der har skabt minimum to kollektioner, og er under 40 år gammel. I år var der over 3.000 kandidater fra 102 lande, der indstillede kollektioner for at komme i betragtning til en af de eftertragtede nomineringer. Kun syv designere endte i finalen, og Cecilie Bahnsen er den første danske designer, der har opnået en finaleplads. Og selvom det ikke blev vores danske 'rising fashion star' Cecilie Bahnsen, der løb med prisen, spår vi på ELLE stadig stor succes både herhjemme og på internationalt plan (og vi glæder os allerede til at gå efteråret i møde iførst den kolletion hun viste under modeugen i vinteren 2017).

 

Relaterede artikler