Baguette it up Verdens første it-bag, Fendi Baguette, gør comeback

Foto: MEGA.

Karl Lagerfeld er jo en levende legende. De fleste sætter nærmest lighedstegn i mellem hans navn og Chanel, men det franske modehus er ikke den eneste genistreg, der til stadighed kommer ud af Karls hånd.

Den tyske mr. Lagerfeld har nemlig været hos det italienske modehus Fendi siden 1965 og også her, har modemanden bevist, at han er en af vores tids mest begavede modeskabere.

I 1997 viste modehuset for første gang den smalle taske, der blev navngivet efter noget, vi elsker næsten lige så højt som tasker: Baguette. Som så mange andre it-bags fra 1990’erne tog det for alvor fart for den lille skuldertaske, da verdens mest moderigtige skribent smed den over skuldren, nemlig Carrie Bradshaw.

Carrie Bradshaw iført en Fendi Baguette taske.  Foto: Sex and The City

Carrie Bradshaw iført en Fendi Baguette taske. 

Sex and The City var på daværende tidspunkt stadig i sin spæde start, og Sarah Jessica Parker, der spiller Carrie Bradshaw, har senere udtalt, at netop Fendi Baguette tasken gjorde en kæmpe forskel for showet:

At Carrie bar Fendi Baguette tasken var et definerende øjeblik for os og markerede begyndelsen på det hele. Timingen var perfekt, for den historie vi var i gang med at fortælle, og for den karakter jeg spillede. Efter at Fendi havde lånt os items blev andre modehuse mere villige til at gøre det samme” har Sarah Jessica Parker tidligere udtalt.  

Carrie bar flere forskellige Baguette tasker igennem serien – og hvem husker ikke smerten, som vi alle følte, da Carrie (i sæson 3) fór vild i New York og blev frarøvet sin lilla paillet Baguette?

Nu er tasken, der blev døbt ’verdens første it-bag’ for alvor tilbage i modebilledet. Fendi-skabernes barnebarn Silvia Venturini Fendis version fra 1997 er hottere end nogensinde før, og selv vintage-udgaver af tasken går for tårnhøje priser hos de helt rigtige second-hand-shops.

Læs også: Dior siger ’op på hesten’ The Saddle Bag er retur – og alle kendisser har taget it-tasken fra 1990’erne til sig.

Under Milan Fashion Week i september 2018 gled modellerne så atter ned af den italienske catwalk med ’Baguettes’ under armen. Denne gang viste Fendi nyfortolkede versioner, der var perfekt afstemt i forhold til 2018-kvinden og hendes behov.

Fransk baguette er ganske vist dejligt, men italiensk Baguette ér og bliver vejen til vores hjerter.

Scroll løs i galleriet herunder, hvor vi har samlet de nyeste bud på Fendi Baguette tasken, der alle er en del af modehusets Spring/Summer 2019-kollektion. 

Fendi Baguette bags

Relaterede artikler