Modemanden Tom Ford er ny formand hos The Council of Fashion Designers of America

Foto: MEGA

The Council of Fashion Designers of America er en nonprofitorganisation etableret i 1962. Organisationens 500 medlemmer består af USA’s mest fremtronende designere inden for herretøj, kvindetøj, smykker og accessories.

Udover at være vært for den årlige CFDA Fashion Awards, er det blandt andet også CFDA, der organiserer det officielle skema ved New York Fashion Week.

Hele den herlighed har selvfølgelig en formand, og indtil for ganske nyligt hed hun Diane von Furstenberg. Den 72-årige belgiske designer har siddet ved roret hos CFDA de sidste 13 år, men nu har hun givet modenøglerne videre til sin 57-årige amerikanske kollega, Tom Ford.

Og hr. Ford har da også en temmelig imponerende og overbevisende karriere bag sig.

Tom Ford. Foto: MEGA

Tom Ford.

Tom Ford begyndte sin modekarriere i 1980’erne som designassistent for sportswear-designer, Cathy Hardwick, og i 1990 blev han så tilbudt stillingen som brandchef for Guccis kvindeafdeling – et job ingen andre ville have, grundet Guccis frygteligt ry på det tidspunkt.

Ford var dog klar til at forlade fødelandet til fordel for den europæiske stil, og hans rolle hos Gucci udviklede sig lynhurtigt. Seks måneder efter sin ansættelse i kvindeafdelingen, designede han også til mænd.

Læs også: Tom Ford laver selvironisk samarbejde med Celeste Barber.

I 1994 blev Ford forfremmet. Han var nu kreativ direktør hos italienske Gucci, og modehuset, der nærmest var bankerot, da Ford trådte ind ad døren, genererede nu et årligt milliardsalg. Da Gucci Group opkøbte modehuset Yves Saint Laurent i 1999, blev Ford også udnævnt som kreativ direktør for YSL.

I 2000 blev Ford medlem af The Council of Fashion Designers of America (mon den dengang 38-årige designer kunne forestille sig, at han 19 år senere ville overtage hele styret?), og han har da også vundet hele syv CFDA Fashion Awards:

Menswear Designer of the Year (2015 og 2008), Womenswear Designer of the Year (2001), Accessory Designer of the Year (2002), Board of Director’s Tribute (2004), International Designer of the Year (1995), and the Geoffrey Beene og Lifetime Achievement Award (2014).

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

I 2004 forlod Tom Ford Gucci efter uenigheder med Guccis CEO, Domenico de Sole, men i 2006 var han tilbage på den internationale modescene – nu i eget navn – brandet Tom Ford blev født.

Og nu er Ford altså klar til endnu et nyt kapitel:

”Jeg har haft det privilegie at være medlem af CFDA i mange år, og jeg har oplevet, hvad CFDA gør for sine medlemmer og for industrien i det hele taget. Efter jeg har både arbejdet og boet i alle modehovedstader i verden, ser jeg frem til at arbejde for at fremme den amerikanske mode og de amerikanske designere. Som formand ser jeg frem til at fortsætte det arbejde, som Diana har gjort over de sidste 13 år. Diana er en sand styrke og hendes bidrag til CFDA og amerikansk mode er umålelig. Vi skylder hende en hel del”, fortæller Ford i forbindelse med sin nye titel.

Og hans forgænger, Diane von Furstenberg, er også glad for beslutningen: ”Jeg er så glad for, at Tom Ford har sagt ja til at lede CFDA. Amerikansk mode kunne ikke have bedt om en bedre visionær til fortsætte dens indflydelse i det globale landskab”, fortæller Furstenberg.

ELLE ønsker Tom Ford stort tillykke med den nye titel - vi hylder ham ved at se tilbage på nogle af designerens bedste modekreationer i galleriet herunder: 

Tillykke! Tom Ford fylder år - se hans flotteste kreationer på den røde løber

 

 

 

 

 

Relaterede artikler