Samarbejde Stella McCartney x Adidas: en vegetarisk sneaker

Foto: Stella McCartney x Adidas.

Stella McCartneys kærlighedsaffære med Adidas er ikke nogen nyhed. Faktisk har de to super-brands samarbejdet siden år 2005, hvor de for første gang lancerede en sports-wear kollektion, som forenede Adidas’ velkendte komfort og Stella McCartneys sikre design.

Nu har den 46-årige brite Stella så igen været forbi Adidas, og resultatet er en nyfortolkning af den ikoniske tennisskomodel Stan Smith.

Stan Smith-modellen er en af Adidas’ mest solgte sneaker-modeller nogensinde. Skoen, der i dag er opkaldt efter den amerikanske tennisspiller med samme navn, så for første gang dagens lys i 1963. I 1965 blev skoen navngivet Robert Haillet, efter den franske tennisspiller, men da han trak sig tilbage fra tennis, skulle skoen have nyt navn og her faldt valget altså på Stan Smith.

Læs også: Svensk samarbejde Acne Studios møder Fjällräven.

Siden da har skoen været udformet i almindelig hvidt læder, men dette gør sig ikke gældende for Stella McCartneys model. Stella er livslang vegetar og dyreforkæmper, og derfor bruger hun aldrig læder eller pels i sine kollektioner. Stella McCarneys Stan Smith er derfor udformet i Adidas’ første take på vegetarisk læder.  

Modellen ligner sig selv, men med nogle supercool opgraderende detaljer!

Stan Smiths ansigt er normalt trykt i grøn, men Stella har byttet Stans ene portræt ud med sit eget og desuden valgt et sort tryk. Du kan altså smykke din højre fod med Stan Smith, mens din venstre spankulerer rundt med Stella McCartney.

Foto: Stella McCartney x Adidas.

Bagsiden har også fået en Stella-fisering. På den klassiske Stan Smith model står modelles navn trygt med hvidt på grøn baggrund. Stellas version viser dog et mere modeorienteret take på bagsiden. Her står Stella McCartneys logo rundt om Adidas’, mens striber i blå og bordeaux løber ned.

Foto: Stella McCartney x Adidas.

Skoene lander i Adidas- og Stella McCartney-butikker over hele verden den 10. september 2018, men allerede den 5. september 2018 kan du forudbestille dig et par online.

Skal du gå efteråret i møde i hvide snuder á la Stella x Stan, må du slippe 2.000 kroner.

 

Relaterede artikler