Georg Jensen x Sophie Bille Brahe
Foto: PR
Designsamarbejde

Sophie Bille Brahe designer smykkekollektion for Georg Jensen

af Rose Maria Boelsmand 28/08/2018
'Halo' er en eksklusiv smykkekollektion af Sophie Bille Brahe for Georg Jensen. Vi har talt med Sophie Bille Brahe om smykkekollektionen, der er i butikkerne fra 3. september.

Man kan sige, at Danmarks sølvarv møder moderne guldsmedekunst i samarbejdet ’Halo’. Det er sammensmeltningen af nyt og gammelt, traditioner og nutidigt design.

Det er naturligvis designsamarbejdet mellem det stolte design- og sølvbrand, Georg Jensen, og den moderne og internationalt anerkendte guldsmed, Sophie Bille Brahe, vi taler om.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ædelmetalkunst, gammelt og nyt er blevet forenet i smykkekollektionen, Halo, der består af 19 tidløse smykker i 18 karat guld med diamanter. Halo-kollektionen indfanger både Georg Jensens design-DNA og Sophie Bille Brahes lette og lidt legesyge perspektiv, og resultatet er moderne, enkelt, let og ualmindeligt eksklusivt.

I forbindelse med lanceringen af kollektionen, der er i butikkerne fra 3. september 2018, har vi talt med guldsmed Sophie Bille Brahe om Halo, samarbejdet med Georg Jensen og inspirationen for den ultra-sine formgivning:

”Det var vigtigt for mig, at serien ikke kun afspejlede mit eget formsprog, men også Georg Jensens. Georg Jensens formsprog er præget af bløde, organiske linjer, mens mine design er præcise og rene. For at forene de to verdener valgte jeg cirkelformen og søgte at bløde den op. Resultatet er en guld og diamant-serie med en helt unik skandinavisk ubesværethed,” siger Sophie Bille Brahe.

Sophie Bille Brahe opdagede et spiralformet smykkedesign i Georg Jensens designarkiv, som har givet inspiration til kollektionens grundform: cirkler placeret lag på lag i bløde, kontinuerlige forløb.

”Georg Jensen har en stærk arv af kunstnerisk samarbejde og ikoniske design, og som smykkedesigner er jeg virkelig stolt over at samarbejde med dem. Det var især inspirerende at arbejde i Georg Jensen-arkivet, og det var her, jeg fandt frem til, hvordan mine design kunne leve side om side med Georg Jensens,” siger Sophie Bille Brahe.

Den ’indre elegance’, som Sophie Bille Brahe kalder det, og som findes i hvert af de 19 smykker i kollektionen, er er fint formet af skarpe, rene linjer, geometrisk præcision og udsøgt håndværk. Det er det, der gør den unik.

Det ses blandt andet i øreringene, der har forskellige størrelser og kombinationer af diamanter, fra små fine ørestikker i guld og diamanter til hoop-øreringe med pavé-satte diamanter.

Navnet ’Halo’ referer til nattehimlen, der, ud over Georg Jensens arkivsmykker, også er en stor inspirationskilde for smykkedesigneren. De mange diamanter i kollektionen skinner nemlig som små stjerner, hvor det bløde lysskær bag hver stjerne er en ’halo’.

”Halo refererer til himlen og til lysskæret bag en stjerne. For mig er Halo også den særlige glød, en kvinde kan have. Den udefinerbare aura, der omgiver en kvinde med en ubesværet udstråling. Jeg ville gerne overføre dette udtryk af ubesværet elegance til kollektionen,” siger Sophie Bille Brahe.

Halo-kollektionen består ud over hoop-øreringe og ørestikker også af fingerringe, armbånd, bangles og halskæder med vedhæng.

”Cocktailringen er en af mine favoritter. Jeg har ikke tidligere været særligt tiltrukket af ringe med store, enkeltstående diamanter, og derfor designede jeg cocktailringen, som jeg selv har lyst til at gå med,” fortæller Bille Brahe.

I galleriet nedenfor har vi samlet et udvalg af den smukke nye smykkekollektion.

Kollektionen kan købes online og i butik fra 3. september 2018. Priser fra 5.475 kr.

Se hele Halo-kollektionen fra Georg Jensen x Sophie Bille Brahe her.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her