Foto: Instagram
Online vintagesale

Seks cool influencers: "Her er vores bedste tips til vintageshopping"

af Nikita Hoffmann Andersen 29/05/2020
Det populære stockholmske loppemarked Make it Last slår fredag den 29. maj 2020 dørene op for en onlineversion på Vestiaire Collective, og her kan du glæde dig til at shoppe preloved items fra nogle cool influencers garderober. I den anledning har ELLE spurgt nogle af de deltagende kvinder om deres bedste vintagetips. Læs med her!

Fredag den 29. maj 2020 præsenterer onlineplatformen, Vestiaire Collective, der hver dag faciliterer køb og salg af tusindvis af luksusvarer over hele verden, den første online version af det populære, lokale loppemarked Make it Last.

Make it Last huserer normalt i Stockholm og finder sted to gange om året, men nu står konceptet pjalterne sammen med Vestiaire Collective, der tror på den samme cirkulære økonomi i moden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Make it Last-loppemarkedet på Vestiaire Collective giver modeelskere fra hele verden muligheden for at besøge markedet online, og her vil du kunne købe pre-loved items fra mere end 15 fashionable kvinder fra modebranchen så som influencers. Du kan bl.a. glæde dig til at shoppe pre-loved items fra Lisa Olsson, Hanna Stefansson, Stephanie Broek, Hanna MW, Columbine Smille, Celine Aagaard samt Make it last-founders Lisa Corneliusson og Emma Elwin.

Make it Last x Vestiaire Collective-markedet starter den 29. maj 2020, og i den anledning har vi spurgt nogle af de deltagende kvinder om deres bedste vintagetips. Læs med her!

Hvad drømmer du om at finde vintage? Fx en speciel style, du ikke fik fat i?

Lisa Corneliusson: En af mine standardsøgninger er på Nicolas Ghesquières debutkollektion for Louis Vuitton. Jeg har allerede et par støvler, et par jeans, en kjole og en nederdel fra den kollektion, og hvis jeg finder en style, der passer mig, så tvivler jeg ikke med at investere. Den er så tidløs, og det tiltaler mig virkelig. Særlige gamle Prada-styles står også højt på min ønskeliste ligesom Maryam Nassir Zadeh-items, især hendes glassmykker.

Hanna MW: Jeg leder efter et par læder- og shearlingsandaler fra old Céline, som jeg har søgt efter i flere år.

Celine Aagaard: Siden jeg var barn har jeg elsket at lede efter vintage-skatte i butikker og på markedet. Jeg ledte aldrig efter brands, men unikke items og faktisk tit fra herreafdelingen. Dengang var det slet ikke muligt at finde blazere i den form, jeg ville have, i butikkerne. Jeg har ledt efter den perfekte oversized jakke i flere år, og da vi skabte vores bæredygtige brand Envelope1976, var den perfekte oversized blazer, det første item jeg designede. Min favoritby at lede efter vintage i er Paris. Hvis jeg finder gamle Jil Sander- eller Céline-items er det bonus, men jeg bliver lige så glad for no brand-ting til 10 euros.

Hanna Stefansson: En sjov Chanel-taske. Jeg drømmer om en one of a kind vintage-Chanel, og jeg leder efter den, hver gang jeg er på Vestiaire Collective. Men de er dyre…

Marie Hindkær: Jeg er altid på jagt efter Chanel-tasker, der nærmest kun bliver bedre af at være vintage. Jeg drømmer om en sort Diana og en Classic i lys beige med chevron, og så står Celines lille sorte Triomphe også ret højt på min ønskeliste i øjeblikket. Alle er det klassiske tasker, som jeg kan have i mange år.

Stephanie Broek: Jeg leder stadig efter sko fra Phoebe Philos Céline-era. Særligt de ikoniske ‘naked lace up wrap sandals’ fra FW-18-kollektion. Jeg bruger størrelse 38, så giv mig gerne besked, hvis du finder dem!

Foto: PR

Hvad er dit bedste vintagefund nogensinde?

Lisa Corneliusson: Jeg har været besat af Miuccia Pradas 2007 og 2009 FW-kollektioner og har nogle virkelig fantastiske styles derfra. Fx de lårhøje waders, kan I huske dem?

Hanna MW: Min vintage Chanel-taske i beige linen og trædetaljer, som jeg købte på Vestiaire Collective for to år siden.

Celine Aagaard: Åh, jeg føler nærmest kun, at min garderobe består af vintage og Envelope1976… Men hvis jeg skal vælge et par favoritter, må det være en beige blazer, en no-brand-bryllupskjole og min hvide Céline-taske fra før Phoebe. Og en Loewe-kappejakke, som er fanstatisk. Jeg købte engang et showpiece fra Jil Sander til min mand, som vi begge kan bruge. Unisex er nøglen.

Hanna Stefansson: En brun blazer, jeg fandt i Rom til 10 euros. Jeg har brugt den så meget, og jeg elsker den stadig. Derudover en vintage Gucci-taske i brun og gul, som jeg fandt i Italien sidste sommer på en tur med mine veninder Hanna MW og Sania. Hver gang, jeg bruger den, tænker jeg på den tur.

Marie Hindkær: Uden tvivl min sorte Chanel classic, som jeg fandt på Vestiaire Collective for et par år siden. Jeg bruger den virkelig meget, og elsker at den passer til stort set alt i min garderobe.

Stephanie Broek: For cirka seks år siden fandt en ven et par Gucci-støvler til 25 euros på en online 2hand-platform. De var for små til hende, så hun fortalte mig om dem. Jeg bruger dem så meget.

Hvad er dit bedste tip til vintageshopping?

Lisa Corneliusson: Mit bedste tip er altid at huske på, hvad du rent faktisk går med. Ok, nogle styles er fine, hvis det virkelig er kunst for dig, men lad være med at prøve at være en anden og invester ud fra det.

Hanna MW: Du skal acceptere at vintage-items har fejl, men se charmen i det.

Celine Aagaard: Jeg går tit efter tidløse pieces med kant og indenfor min farvepalet, men jeg har ikke specifikke ting i hovedet. Mit bedste råd er at være åben og have god tid. Når det kommer til vintage, kan jeg godt lide at prøve alt på, for der er mange silhuetter, der kan se flotte ud på en bøjle, men måske ikke på. Jeg går tit efter oversized items, og jeg leder både i kvinde- og herreafdelingen, hvor jeg også nogle gange finder ting til min kæreste og søn. Tit går jeg udenom de kuraterede butikker, fordi de er så dyre, jeg kan godt lide at finde tingene selv, og det føles så godt, når du ind imellem alle mulige mærkelige ting finder den perfekte kjole, der ikke ligner noget andet, du har i din garderobe.

Hanna Stefansson: Hav god tid og tålmodighed. Gå efter ting, der er dig nu, men som du også vil gå med mange år frem. Når jeg finder noget, som jeg ved, jeg vil elske lige så meget, når jeg er 80, er det et catch!

Marie Hindkær: Det kan være godt med en plan og en nogenlunde idé om, hvad eller hvilke brands det er, man er på udkig efter. Udvalget er overvældende, og det er nemt at blive fristet. Jeg er ikke impulsshopper, så for mig fungerer det klart bedst at shoppe vintage online, fordi jeg føler, det giver mig mere tid til at overveje mine køb.

Stephanie Broek: Vær tålmodig og giv dig god tid til at kigge (både on- og offline). Og lad være med at gå og led efter noget specifikt. Lad dig blive overrasket, det er der, du finder de bedste ting til de bedste priser.

Shop Make it Last x Vestiaire Collective-markedet.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her