Birkin Se den Hermés Birkin-taske, der for nyligt blev solgt for dobbelt så meget som forventet på auktion

Foto: Imaxtree

Få modeaccessories kan vende lige så mange misundelsesværdige blikke som en Hérmes Birkin.

For ikke nok med at det er et evigt smuk klassisk design, så ved de fleste, der ved en ting eller to om mode, også godt at lige præcis denne taske er synonym med ’big bucks’.

I dag starter den mindste Bikin-model (i det ”billigste” læder) på omkring 60.000 danske kroner, så derfor er det også de færreste af os, der i løbet af vores lange, modeinteresserede liv, får mulighed for at svinge en Birkin over skulderen.

Enkelte er dog så heldige, at de kan erhverve sig det ikonske piece, og for de rigtig seriøse samlere er det nærmest ikke dét, man ikke vil betale for den helt rette Birkin.

Læs også: Manolo Blahniks skoudstilling på London-museum er sommerens must-see.

Det beviste sig i den grad, da det London-baserede auktionshus, Christie’s, i midten af juni 2019 afholdte auktion, hvor op til flere Birkin-bags kom under hammeren.

Vildest gik det for sig, da en ”Hermès Himalaya Niloticus Crocodile Birkin 35” fra år 2015 skulle sælges. Tasken var vurderet til at få et hammerslag på mellem 585.000 og 750.000 danske kroner, men med en auktion, der blev overværet af bydere fra hele 41 forskellige lande, endte den kostbare taske med en salgspris på svimlende 1.360.000 danske kroner (med andre ord - det samme som godt og vel 40 splinternye klassiske Chanel-tasker).

Himalaya Niloticus Crocodile Birkin 35 Foto: Hérmes

Himalaya Niloticus Crocodile Birkin 35

Faktisk er det netop denne Birkin-taske, der pt besidder førstepladsen for den dyreste taske nogensinde solgt på auktion. I 2018 blev der nemlig solgt en lignende model ”Himalaya Niloticus Crocodile Birkin 35” til lige under 2 millioner danske kroner – men så var taskens hardware også udført i 18 karat hvidguld og derefter svøbt i diamanter.

Men krokodilletasken var ikke den eneste taske, der trak de helt store checkhæfter frem på Christie’s London-auktion i juni 2019.

Èt styks ”Hermès Shiny Ficelle Porosus Crocodile Birkin” skulle nemlig også under hammeren, og den brune skønhed skiftede hænder mod et beløb på 995.000 danske kroner – hvilket også oversteg forventningerne, idet denne taske også var vurderet til at få et hammerslag på mellem 585.000 og 750.000 danske kroner.

Shiny Ficelle Porosus Crocodile Birkin Foto: Hérmes

Shiny Ficelle Porosus Crocodile Birkin

Du kan altså godt begynde opsparingen (eller salget af din lejlighed), hvis du vil have fingrene i en af de sjældne Hérmes-tasker.

Mens du venter på at få råd til klassikeren, kan du jo passende scrolle løs i galleriet herunder og blive klogere på den ikonske Hérmes Birken – vi har nemlig samlet de 10 vildeste facts om Birkin-tasken, som du måske ikke vidste.

10 cool facts om Hermès' Birkin Bag

 

 

Relaterede artikler